Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011 στις 20.00

Aνοιχτή Συζήτηση για οργάνωση άρνησης πληρωμών από τα κάτω

Διοργάνωση: Προλετάριοι Αρνητές του Χρέους από το Σύνταγμα

Η ομάδα μας, Προλετάριοι Aρνητές του Χρέους από το Σύνταγμα, η οποία προήλθε από την ομάδα Εργαζομένων-Ανέργων της πλατείας Συντάγματος -που σχηματίστηκε σχεδόν ταυτόχρονα με τις απαρχές της συνεύρεσης και κινητοποίησης πλήθους κόσμου στην πλατεία- συμμετέχει και στηρίζει τη διεύρυνση του κινήματος «δεν πληρώνω τα χαράτσια του κράτους» που έχει αρχίσει να κάνει σιγά-σιγά αισθητή την παρουσία του. Το κίνημα άρνησης πληρωμών από τα κάτω που ξεκίνησε από την άρνηση πληρωμής διοδίων και εισιτηρίων έχει σήμερα την απήχηση που χρειάζεται για να διευρυνθεί ως την άρνηση πληρωμής των νέων φόρων και, ακόμα περισσότερο, ως τη συνολική άρνηση της τρομοκρατίας της «κρίσης του χρέους» που κράτος και κεφάλαιο έχουν εξαπολύσει εναντίον μας.

Με την «κρίση χρέους» και τον μπαμπούλα της χρεωκοπίας το κράτος και το κεφάλαιο προσπαθούν να υποτιμήσουν την αξία της εργατικής μας δύναμης και να μας πειθαρχήσουν: λεηλατώντας όχι μόνο το μισθό μας (άμεσο και έμμεσο) αλλά μάλιστα τώρα πλέον και την όποια περιουσία μας, μειώνοντας τις δημόσιες δαπάνες, αυξάνοντας τη φορολογία, πετώντας μας στην ανεργία, ιδιωτικοποιώντας κρατικές επιχειρήσεις και απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους.

Eμείς ξέρουμε καλά: το χρέος που μας παρουσιάζεται από τους Βενιζέλους και όλους τους απατεώνες της πολιτικής ως «εθνικό ζήτημα», δεν είναι παρά μια μορφή ταξικής επίθεσης και τρομοκρατίας για να ενταθεί η εκμετάλλευσή μας και να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για την καπιταλιστική ανάπτυξη, για το βρυκόλακα που ζει ρουφώντας το αίμα της ζωντανής εργασίας.

Eμείς ξέρουμε καλά: δεν υπάρχει χρέος της χώρας γιατί δεν υπάρχει «κοινό πρόβλημα» εργατών και αφεντικών. Κάθε υποτιθέμενη λύση του ζητήματος του χρέους που το τοποθετεί σε εθνικά πλαίσια (επαναδιαπραγμάτευση, μερική ή ολική διαγραφή κλπ) προϋποθέτει μια «φιλολαϊκή» κυβέρνηση που θα πάρει υποτίθεται φιλεργατικά μέτρα, εν ολίγοις συνεπάγεται ένα κρατικιστικό και εθνικό σχέδιο διαχείρισης του καπιταλισμού, νέους αντιπροσώπους, νέους μαλάκες-«σωτήρες της πατρίδας», δηλ. της τσέπης τους και της εξουσίας τους.

Εμείς λέμε: η απάντησή μας είναι η απάντηση των από κάτω, η άρνηση και κατάργηση του χρέους που βαραίνει μόνο εμάς. Η οπτική μας είναι η οπτική της δικής μας στάσης πληρωμών στο κράτος πριν το κράτος φτάσει να κάνει συνολική στάση πληρωμών σε μας. Αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη φάση στηρίζουμε το μισθό μας και την επιβίωσή μας αλλά γενικότερα το εντάσσουμε σε μια ανταγωνιστική πρακτική επανοικειοποίησης του πλούτου που εμείς οι ίδιοι παράγουμε.

Εμείς λέμε: ξεκινάμε από την άρνηση πληρωμής των νέων φόρων, δηλαδή της Έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης στους πληγέντες από την κρίση καπιταλιστές και του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων για ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα με οικιακή και εμπορική χρήση που θα καταβάλλεται μαζί με το λογαριασμό κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να επικαλούμαστε καμιά νομιμότητα και πίστη στο σύνταγμα που δήθεν παραβιάζει η κυβέρνηση.

Για το λόγο αυτό

Καλούμε σε δημιουργία ομάδας Αυτοοργάνωσης, Υποδομής & Αλληλεγγύης στην πλατεία Συντάγματος για άρνηση πληρωμών από τα κάτω, με στόχο ν' αποτελέσει κέντρο οργάνωσης, επικοινωνίας καθώς και τεχνικής υποστήριξης σε περιπτώσεις διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και οργάνωσης άμεσων δράσεων προς τους σκοπούς αυτούς. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης, συνεργασίας και συντονισμού των διαφόρων κινηματικών πρακτικών προς αυτή την κατεύθυνση, όπως έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε περιφερειακές συνελεύσεις, συλλογικότητες και κάποια σωματεία που ξεφεύγουν από το συντεχνιασμό.

Αν και ξέρουμε καλά ότι οι ανάγκες μας ποτέ δε θα μπορέσουν να ικανοποιηθούν πλήρως στον καπιταλισμό, μπορούμε από σήμερα κιόλας να μάθουμε πώς να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο.

Kάθε Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος, στις 8 μμ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...