Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011 στις 18.00

Πορεία 17Ν Καμάρα

17n.jpg

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Οι μάσκες έπεσαν πλέον για ολόκληρο το αντιπροσωπευτικό σύστημα διακυβέρνησης, κάτι που διαφαίνεται ξεκάθαρα το τελευταίο διάστημα σε κάθε κίνηση της εξουσίας. Με εξαγγελίες για δημοψηφίσματα, για κυβερνήσεις εθνικής σωτηρίας και εκλογές, το πολιτικό σύστημα παλεύει με νύχια και με δόντια να διατηρήσει τα «σκήπτρα» του και να αντιμετωπίσει την εσωτερική του κρίση που το έχει απονοηματοδοτήσει στα μάτια της κοινωνίας. Ταυτόχρονα πιέζουν Ε.Ε και Δ.Ν.Τ να διασφαλιστεί η νέα δανειακή σύμβαση εξαπολύοντας απειλές για έξοδο από την ευρωζώνη. Στο κοινωνικό μέτωπο από την άλλη η μεγαλειώδης συμμετοχή του κόσμου στις απεργιακές κινητοποιήσεις και η αυθόρμητη εκδίωξη των πολιτικών εκμεταλλευτών από τις παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα, προμηνύουν αναταραχές και πανικοβάλουν την κυριαρχία, η οποία σπεύδει να τοποθετήσει την κοινωνία τρομολαγνικά απέναντι σε ψευτοδιλήμματα του τύπου, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, έξοδος ή όχι από το ευρώ. Η απάντηση είναι ότι τέτοιου είδους ερωτήματα δεν αφορούν την κοινωνία, καθώς είτε με ευρώ είτε χωρίς, είτε με μεταβατικές κυβερνήσεις, είτε με εθνικής σωτηρίας, αυτοί θα εξακολουθούν να είναι οι θύτες και εμείς τα θύματα που θα υποστούμε την ανέχεια και την εκμετάλλευση. Δεν υπάρχει καμιά διάθεση από τους κυρίαρχους να διασωθούμε, να σταματήσει η ανεργία και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια παπά μόνο να διαιωνίσουν την φτώχεια και την εξαθλίωση. Η νέα κυβέρνηση εθνικής ανευθυνότητας που εγκαθιδρύθηκε μονό και μόνο για να υπογραφτεί η νέα δανειακή σύμβαση και που δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από τις προηγούμενες κυβερνήσεις παρά μόνο διαφορετικό περίβλημα, θα εξασφαλίσει την αυριανή μέρα για το κεφάλαιο που θα επιβάλει νέα δυσβάσταχτα μέτρα. Η λύση του δανεισμού λοιπόν θα επιφέρει νέα μέτρα, διαιωνίζοντας την κατάσταση εκμετάλλευσης που βιώνουμε καθημερινά. Πρόκειται δηλαδή για ένα ολοκληρωτικό κοινοβουλευτικό μοντέλο κυριαρχίας, που παραμένει εκβιαστικά στην εξουσία και θέτοντας ψευτοδιλήμματα στοχεύει στον εκφοβισμό της κοινής γνώμης.

Ήρθε η ώρα να θέσει η κοινωνία τα ερωτήματα τους όρους τόσο της πολιτικής απόφασης από και για την ίδια, όσο και της πορείας που θα ακολουθήσει για να υλοποιήσει έναν διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης και ευημερίας που δεν θα στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η απάντηση μας απέναντι στη κρίση του συστήματος και των κυρίαρχων θεσμών του αποτελεί η κοινωνική αυτοθέσμιση δηλαδή η ρήξη με το υπάρχον και ταυτόχρονα η συνδημιουργία από την κοινωνία νέων θεσμών σε διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής. Τέτοια παραδείγματα αυτοθεσμίσεων της κοινωνίας είναι τα δίκτυα παράκλησης μεσαζόντων και τα εγχειρήματα αλληλέγγυας-εναλλακτικής οικονομίας που δεν βασίζονται σε πελατειακές σχέσεις, οι μικτοί και μικροί συνεταιρισμοί γεωργικής παραγωγής , οι συνελεύσεις γειτονιών και οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι που στοχεύουν στην δημιουργία κοινοτήτων αλληλεγγύης, αντίστασης και πραγμάτωσης της άμεσης δημοκρατίας.

ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΉΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΘΕΣΜΙΣΗ ΤΩΡΑ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...