Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 στις 18.00

Σύσκεψη επιτροπής ταξικής αλληλεγγύης στους 2 απολυμένους εργάτες πρασίνου

Νίκη στον αγώνα των δύο απολυμένων εργατών πρασίνου
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Όλοι-όλες στην σύσκεψη της επιτροπής στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Η Πανεργατική απεργία της 9ης Νοέμβρη ήταν ένα πανελλαδικό μήνυμα αντίστασης του εργαζόμενου λαού σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η ένταση των επιθέσεων απέναντι στους εργαζόμενους τόσο εξαιτίας της συμμετοχής στην απεργία, όσο και συνολικότερα λόγω των εργατικών αγώνων που αναπτύσσονται στους χώρους δουλειάς αποτυπώνει την σκλήρυνση των αντεργατικών νομοθεσιών όπως διαμορφώθηκαν την μνημονιακή και μεταμνημονιακή περίοδο.

Οι απολύσεις των εργατών πρασίνου Κ.Α. και Σ.Δ. ήρθαν λίγες μέρες μετά την απεργία κι αφότου οι δύο εργαζόμενοι είχαν πρωτοστατήσει μαζί με άλλους συναδέλφους στον κλάδο για την συγκρότηση ακηδεμόνευτης εργατικής πρωτοβουλίας με σκοπό την δημιουργία, σαν πρώτη κίνηση, ενός απεργιακού μπλοκ στην συγκέντρωση-διαδήλωση της 9ης Νοέμβρη. Η απόλυση τους από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Green&Health, Βλάση Μπισμπίκη, αποτέλεσε ένα ακόμα χτύπημα στον μαχητικό συνδικαλισμό, χορηγία του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη που βγάζει στην παρανομία τη συνδικαλιστική δράση.

Μια απόπειρα να υπάρξει σιγή νεκροταφείου σε έναν κλάδο κάτεργο, για την ασταμάτητη κερδοφορία των αφεντικών του Μπισμπίκη, της Prodea και της UNISON, με τις ευλογίες του Δήμου Αθηναίων και του Μπακογιάννη.

Μια επίθεση που χτυπάει και τους αγώνες απέναντι στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων χώρων πρασίνου, στο βαθμό που χτυπάει το εργατικό υποκείμενο που αγωνίζεται και μπορεί πλάι στις επιτροπές γειτονιάς να βάλει φραγμό στην διάλυση των δημόσιων χώρων.

Η επιτροπή Αλληλεγγύης συγκροτήθηκε με σκοπό την επαναπρόσληψη των δύο εργατών πρασίνου και την ανάδειξη μέσα και από αυτό τον αγώνα του χτυπήματος απέναντι στον μαχητικό συνδικαλισμό τόσο από το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη όσο και από το σύνολο των αντεργατικών νομοθεσιών που χτυπούν αλύπητα τον εργαζόμενο λαό.

Στα πλαίσια της πάλης για την επαναπρόσληψη των δύο εργατών έχουν πραγματοποιηθεί δύο συγκεντρώσεις έξω από την επιθεώρηση εργασίας όσο και από τα γραφεία της εταιρείας. Το αφεντικό τόσο μέσα στο πλαίσιο της Επιθεώρησης Εργασίας όσο και με την γενικότερη στάση του συνεχίζει να απειλεί και να προσβάλει τους εργαζόμενους επιχειρώντας να καταβάλει τις προσπάθειες τους και να διαιρέσει τον αγώνα τους. Ταυτόχρονα, μέσα από την στάση του προϊστάμενου της επιθεώρησης εργασίας στην Πατησίων, έγινε ακόμη σαφέστερος ο «χαρακτήρας Πόντιου Πιλάτου» που έχει λάβει και πως σε τελική ανάλυση στέκεται πλάι στα αφεντικά υλοποιώντας απαρέγκλιτα τον νόμο Χατζηδάκη.

Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη των δύο απολυμένων εργατών πρασίνου μπαίνει στην επόμενη φάση του με την πρώτη δικάσιμο για τον εργάτη Κ. Α. να έχει οριστεί για τις 26 Απρίλη.

Είναι απαραίτητη η διοργάνωση αγωνιστικού προγράμματος δράσης και η μαζικοποίηση του κινήματος αλληλεγγύης για τους δύο εργάτες πρασίνου σαν ένα ακόμη ταξικό αγώνα που αποπειράται να στήσει ανάχωμα απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε εργατικές συλλογικότητες, σωματεία, συνδικάτα, εργαζόμενους και εργαζόμενες, νέους και νέες να μαζικοποιήσουν την επιτροπή ταξικής αλληλεγγύης στους δύο απολυμένους εργάτες πρασίνου και να συναντηθούμε μαζικά στην επόμενη ανοιχτή σύσκεψη της Επιτροπής την Δευτέρα 6 Μάρτη στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Θέματα Συζήτησης
1) Οργάνωση εκδήλωσης οικονομικής αλληλεγγύης για τα δικαστικά έξοδα των δύο απολυμένων εργατών πρασίνου
2) Αφίσα - Προπαγάνδιση της υπόθεσης των δύο απολυμένων
3) Διοργάνωση Εκδήλωσης-Παρουσίασης του αγώνα των δύο εργαζόμενων με συμμετοχή εργατών από τον κλάδο πρασίνου

Επιτροπή Ταξικής Αλληλεγγύης στους 2 απολυμένους εργάτες πρασίνου

πηγή : https://www.facebook.com/events/8678380012687…