Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στις 13.00

Συγκέντρωση για την κρατική δολοφονία στα Τέμπη

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΗΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Η σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματισμένους, έχει έναν και μόνο υπεύθυνο! Όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που ιδιωτικοποίησαν και υποβάθμισαν τις δημόσιες συγκοινωνίες, αλλά και το ιδιωτικό κεφάλαιο που στο βωμό του κέρδους, θυσιάζει τις ζωές των εργαζομένων και των πολιτών. Οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία τους προειδοποιούσαν για ένα επερχόμενο δυστύχημα και όλοι οι υπεύθυνοι, που τώρα «θα κάνουν τα πάντα για να αποδοθούν ευθύνες» αδιαφορούσαν και βγάζαν τους αγώνες τους παράνομους.

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Δολοφονήθηκαν οι φίλες μας, οι συμφοιτήτριές μας και οι εργαζόμενοι στα τρένα που πήγαν για ένα μεροκάματο και δεν επέστρεψαν ποτέ. Όσο και αν παρουσιάζουν τα Τέμπη σαν μια εξαίρεση στον κανόνα, δυστυχώς οι δολοφονίες των ζωών μας αποτελούν μια κανονικότητα. Καθημερινά δολοφονούνται εργάτες γιατί δεν τους παρέχονται τα απαραίτητα μέσα προστασίας, σε δουλειές υποστελεχομένες όπου ένας δουλεύει εντατικά για να βγάλει την δουλειά τριών. Το 2022 έκλεισε με πάνω από 100 καταγεγραμμένες εργατικές δολοφονίες που βαφτίστηκαν «εργατικά ατυχήματα». Ακόμα, καθημερινές είναι οι δολοφονίες των μεταναστών στα σύνορα, από την Frontex και το ελληνικό κράτος, παρόλο που ο αριθμός τους δεν υπολογίζεται σε κανένα στατιστικό γράφημα στα δελτία ειδήσεων, γιατί ανήκουν στους «αόρατους ανθρώπους», στους ανθρώπους που δεν έχουν ούτε καν χαρτιά!

Καταλαβαίνουμε λοιπόν κάθε μέρα με τον πιο σκληρό τρόπο πόσο αναλώσιμες είμαστε για αυτούς που βγάζουν τα κέρδη τους στις δικιές μας πλάτες. Για το κράτος και τα αφεντικά δεν είμαστε τίποτα άλλο, παρά αριθμοί με ημερομηνία λήξης σε ένα εβδομαδιαίο στατιστικό γράφημα που ανακοινώνεται σε δελτία τύπου και ΜΜΕ.

ΥΠΟΤΙΜΑΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

Και όσοι δεν δολοφονούμαστε στα μεροκάματα του τρόμου και τις εργασιακές γαλέρες, η καθημερινότητα μας γίνεται όλο και δυσκολότερη. Η ακρίβεια γδέρνει τις ζωές μας και με τους μισθούς πείνας με το ζόρι βγαίνει ο μήνας. Τα ενοίκια για τους περισσότερους από εμάς είναι απλησίαστα και απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε εύπορους τουρίστες. Για μερικές χιλιάδες ευρώ πετάνε οικογένειές έξω από τα σπίτια τους με εξώσεις, την ίδια στιγμή που απαλλάσσονται από χρέη εκατομμυρίων διάφοροι άεργοι «επενδυτές» και «επιχειρηματίες».

Πλέον οι αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες έχουν γίνει άπιαστο όνειρο, αφού η τήρηση του 8ώρου, η πληρωμή των υπερωριών και των δώρων και η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη καταπατούνται καθημερινά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να συνάψουμε ιδιωτική ασφάλεια και όταν αρρωσταίνουμε είναι σαν παίζουμε τζόκερ για διαθέσιμο ραντεβού στα δημόσια νοσοκομεία, που παραμένουν υποστελεχωμένα παρά τις ανεπάρκειες που φανέρωσε η υγειονομική κρίση των προηγούμενων ετών. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αφήνεται πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός αντιδραστικού και άδικου πολέμου. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη και τα συμφέροντά τους μπαίνουν πάνω από την ανθρώπινη ζωή, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Είναι χρέος μας να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε εργασιακό χώρο και σε κάθε γειτονιά. Να συμμετέχουμε μαζικά στις συνελεύσεις - διαδηλώσεις - απεργίες. Κόντρα σε εύκολες λύσεις που δημιουργούν εκλογικές αυταπάτες και εγκλωβίζουν τις λαϊκές διαθέσεις σε αδιέξοδο. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από μια ακόμη εναλλαγή του διαχειριστή της φτωχοποίησής μας. Μόνο η συγκρότηση ενός παρατεταμένου αγωνιστικού κινήματος θα μπορέσει να μπει φραγμός σε όλα αυτά που διαλύουν τις ζωές μας.

  • ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
  • ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΑΠΑΤΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΛΑΖΑΡΟΥ, ΒΥΡΩΝΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 18/03 ΣΤΙΣ 13:00

uploaded document

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Μαρτίου 17h