Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στις 17.00

Συνέλευση για την οργάνωση της υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη

**ALERT: ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΩΜΑ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΣΤΡΕΦΗ** ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για την οργάνωση της υπεράσπισης του Λόφου ΣΑΒΒΑΤΟ 1/4, 5μμ, στο μπασκετάκι του Στρέφη

Image

Image

Ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται για την οριστική καταστροφή του Λόφου Στρέφη τις ερχόμενες μέρες. Το τελικό χτύπημα θα έχει ως αποτέλεσμα το άμεσο τσιμέντωμα και την ισοπέδωση της κορυφογραμμής του Λόφου.

Το σχέδιο περιλαμβάνει:

- το τσιμέντωμα του πάνω μέρους του Λόφου (κορυφογραμμή και πλάτωμα),

- την τοποθέτηση συρμάτινων κιβώτιων στο πλάτωμα της κορυφής,

- την κάλυψη μεγάλου μέρους των πλαγιών του λόφου με γεωπλέγματα,

- την κατασκευή τσιμεντένιων μπαλκονιών στα ψηλότερα βράχια και

- την κοπή δέντρων και κάθε λογής φυτών που φύονται στις κορυφές και τις πλαγιές των βράχων.

Οι παραπάνω προγραμματισμένες εργασίες έρχονται να δέσουν με τα επικείμενα έργα ανακατασκευής του γηπέδου μπάσκετ μέσα στο καλοκαίρι, τότε που κυριολεκτικά όλη η γειτονιά βρίσκεται στο Λόφο. Τα έργα στο Λόφο έχουν ως ξεκάθαρο στόχο την καταστροφή και εξαφάνιση του τελευταίου ελεύθερου χώρου και χώρου πρασίνου της γειτονιάς μας, την μετατροπή του σε εξευγενισμένο τοπίο τουριστών και έτσι εν τέλει και τον εκδιωγμό των κατοίκων από το Λόφο.

Ξέρουμε πια καλά πως ανάπλαση δημόσιου άλσους για τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη σημαίνει: παρκαρισμένα περιπολικά πάνω σε πεζόδρομους, μπάζα και χαντάκια παντού, κατεστραμμένα καλντερίμια, πληγωμένα δέντρα, ποδοπατημένοι θάμνοι, εκτοπισμένα ζώα, έλεγχος εισόδου κατοίκων στο θεατράκι και πληθώρα μπάτσων να φυλάει σε 24ωρη βάρδια τις λαμαρίνες και τους εργολάβους της ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ.

Τα παλικάρια της ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ αυτό το διάστημα εκτελούν χρέη παρατρεχάμενου της δημοτικής αρχής, βάζοντας πλάτη σε έργα που βιάζεται να εγκαινιάσει προεκλογικά ο δήμαρχος (όπως ο τραγικός μεγάλος περίπατος), συμμετέχοντας σε εκκενώσεις εγκαταλελειμμένων κτηρίων στα Εξάρχεια και τραμπουκίζοντας κατοίκους στο Λόφο Στρέφη. Η διαρκής παρουσία τους όμως μας υπενθυμίζει διαρκώς την εμπλοκή τους στο ανολοκλήρωτο έργο σηματοδοτησης και τηλεδιοίκησης της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Όσο τους βλέπουμε μπροστά μας τόσο δεν ξεχνάμε τις τραγικές συνέπειες της ανεπάρκειας και της απληστίας τους.

Για να παραμείνει ο Λόφος άλσος ανοιχτό και προσιτό στη γειτονιά δε χρειάζονται ούτε εργολάβοι, ούτε μπάτσοι, ούτε οι μεγάλες ιδέες του Μπακογιάννη.Αυτό που χρειάζεται είναι η μαζική συμμετοχή της γειτονιάς.Καλούμε τη γειτονιά σε αυξημένη εγρήγορση. Να είναι τα μάτια όλων μας στραμμένα στο Λόφο.Ο ΛΟΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ, ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗγια την οργάνωση της αντίστασης του φυσικού μας χώρου ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΗ, 5ΜΜ ΜΠΑΣΚΕΤΑΚΙ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΠΑΤΣΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ:

FB: lofos.strefi1Twitter: @LofosStrefiEmail: lofoexsstefi@rexiseup.neext

πηγή : https://twitter.com/LofosStrefi/status/164107…