Σάββατο 6 Μαίου 2023 στις 16.00

2 καλέσματα : 1 2

Κινητοποίηση εργαζομενων στο φροντιστηριο «Πουκαμισας»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ»

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr

………………………………………………

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζόμενων καθηγητών στον Φροντιστηριακό Όμιλο «Πουκαμισάς». Λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα πραγματοποιήθηκε περιοδικός έλεγχος από τη μητρική εταιρία σε franchise του Ομίλου Πουκαμισάς. Εκεί ο ελεγκτής εντόπισε παραβιάσεις των συμφωνηθέντων, και το franchise κλήθηκε να πληρώσει ένα ποσό, κάτι που αρνήθηκε αποχωρώντας από τον Όμιλο.

Ωστόσο, αυτοί που ‒πάλι‒ θα πληρώσουν τα σπασμένα είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αναφέρουν ότι ουσιαστικά εξαναγκάστηκαν από τον Όμιλο να αποχωρήσουν-παραιτηθούν από το συγκεκριμένο φροντιστήριο (που θα αλλάξει επωνυμία και θα συνεχίσει τη λειτουργία του). Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα υπάρξει ανανέωση της σύμβασης για το καλοκαίρι ούτε επαναπρόσληψη από τη νέα σχολική χρονιά, καθώς θα αποκλειστούν συνολικά από τον Όμιλο. Συνεπώς, έχουν να «επιλέξουν»: ή με τη μητρική εταιρία του Ομίλου ή με το franchise!

Οι συνάδελφοι στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν ενέδωσαν, αλλά διεκδικούν το αυτονόητο. Να μην εργαλειοποιηθούν στον ανταγωνισμό μεταξύ επιχειρηματιών και να έχουν την απολύτως ελεύθερη επιλογή του χώρου εργασίας τους.

Ο Όμιλος «Πουκαμισάς που επαίρεται για τη νομιμότητά του στα εργασιακά ζητήματα (!), μάλλον πρέπει να ξαναδεί τις βασικές αρχές που διέπουν το εργατικό δίκαιο και να ανανεώσει εδώ και τώρα τις συμβάσεις των εργαζομένων για την καλοκαιρινή περίοδο θερινών μαθημάτων καθώς και την επόμενη σχολική χρονιά.

Η απουσία ΣΣΕ στον κλάδο έχει διαμορφώσει άθλιες συνθήκες για τους εργαζομένους. Υπερεργασία, ανασφάλιστη και μαύρη εργασία, μισθοί πείνας, μη καταβολή δώρων και επιδομάτων, είναι μόνο μερικά παραδείγματα από την καθημερινότητα των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση. Παράλληλα, έχουν απογειωθεί τα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας, αφού επιτρέπεται στον εκάστοτε εργοδότη να δρα ανεξέλεγκτα.

Ο Σύλλογός μας χαιρετίζει την αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων και στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους για την άμεση ανανέωση των συμβάσεών τους. Παλεύουμε μαζί τους για τη δίκαιη ικανοποίηση του αιτήματός τους και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις ανάγκες τους και κατοχυρώνοντας τα δικαιώματά τους, αίτημα για το οποίο αγωνιζόμαστε και στον δικό μας κλάδο.

Ο δίκαιος αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων!

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις:

  • Το Σάββατο 6/5 στις 16:00 στο ΠΑΔΑ, στην ημέρα συνεντεύξεων νέων καθηγητών που διοργανώνει ο Όμιλος Πουκαμισάς
  • Την ημέρα διαπραγμάτευσης ΣΣΕ με τη διοίκηση του Ομίλου

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2023/05/03/ψ…


Ψήφισμα Δ.Σ. του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Το Σωματείο μας στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα των εργαζόμενων καθηγητών στον Φροντιστηριακό Όμιλο «Πουκαμισάς». Λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα πραγματοποιήθηκε περιοδικός έλεγχος από τη μητρική εταιρία σε franchise του Ομίλου Πουκαμισάς. Εκεί ο ελεγκτής εντόπισε παραβιάσεις των συμφωνηθέντων, και το franchise κλήθηκε να πληρώσει ένα ποσό, κάτι που αρνήθηκε, αποχωρώντας από τον Όμιλο.

Μετά από όλα αυτά, αυτοί που θα πληρώσουν πάλι τα σπασμένα είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αναφέρουν ότι ουσιαστικά εξαναγκάστηκαν από τον Όμιλο να αποχωρήσουν- παραιτηθούν από το συγκεκριμένο φροντιστήριο (που θα αλλάξει επωνυμία και θα συνεχίσει τη λειτουργία του). Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα υπάρξει ανανέωση της σύμβασης για το καλοκαίρι ούτε επαναπρόσληψη από τη νέα σχολική χρονιά, καθώς θα αποκλειστούν συνολικά από τον Όμιλο. Συνεπώς, έχουν να «επιλέξουν»: ή με τη μητρική εταιρία του Ομίλου ή με το franchise!

Οι συνάδελφοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν ενέδωσαν, αλλά διεκδικούν το αυτονόητο. Να μην εργαλειοποιηθούν στον ανταγωνισμό μεταξύ επιχειρηματιών και να έχουν την απολύτως ελεύθερη επιλογή του χώρου εργασίας τους.

Ο Όμιλος «Πουκαμισάς που επαίρεται για τη νομιμότητά του στα εργασιακά ζητήματα (!), μάλλον πρέπει να ξαναδεί τις βασικές αρχές που διέπουν το εργατικό δίκαιο και να ανανεώσει εδώ και τώρα τις συμβάσεις των εργαζομένων για την καλοκαιρινή περίοδο θερινών μαθημάτων, και την επόμενη σχολική χρονιά.

Η απουσία ΣΣΕ στον κλάδο έχει διαμορφώσει άθλιες συνθήκες για τους εργαζόμενους. Υπερεργασία, ανασφάλιστη και μαύρη εργασία, μισθοί πείνας, μη καταβολή δώρων και επιδομάτων, είναι μόνο κάποια παραδείγματα από την καθημερινότητα των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση. Παράλληλα, έχουν απογειωθεί τα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας, αφού επιτρέπεται στον εκάστοτε εργοδότη να δρα ανεξέλεγκτα.

Το Σωματείο μας χαιρετίζει την αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων και στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους για την άμεση ανανέωση των συμβάσεών τους. Παλεύουμε μαζί για τη δίκαιη ικανοποίηση του αιτήματος τους, διεκδικώντας Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με βάση τις ανάγκες μας και κατοχυρώνοντας τα δικαιώματα μας.

Ο δίκαιος αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων!

Καλούμε σε κινητοποίηση:

  • Το Σάββατο 6/5 στις 16:00 στο ΠΑΔΑ, στην ημέρα συνεντεύξεων νέων καθηγητών που διοργανώνει ο Όμιλος Πουκαμισάς
  • Την ημέρα διαπραγμάτευσης ΣΣΕ με τη διοίκηση του Ομίλου

Πρόεδρος Γραμματέας

Ειρήνη Θάνου Μαρία (Μάνια)
Σωτηροπούλου

πηγή : https://unionresearchers.wordpress.com/2023/0…