Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 στις 19.00

Λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης και κινηματικού βιβλιοπωλείου

Άνοιγμα των δομών δανειστικής βιβλιοθήκης και κινηματικού βιβλιοπωλείου .

Κάθε Παρασκευή συναντιόμαστε, διαβάζουμε συλλογικά, πίνουμε καφέ, ταξινομούμε, σκαλίζουμε τα ράφια της βιβλιοθήκης και προσπαθούμε να ανασύρουμε από το παρελθόν όλες τις λέξεις και τις στιγμές που θα μας εμπνεύσουν για τους μελλοντικούς αγώνες.

Κάθε Παρασκεύη 19.00-22.00, όπως και σε κάθε εκδήλωση που διοργανώνεται στο χώρο της κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ.

Στο χώρο θα λειτουργεί αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο.

Η ομάδα βιβλιοθήκης, βιβλιοπωλείου, κινηματικού αρχείου, ενώ αποτελεί δομή εδαφικά ριζωμένη στον χώρο της κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ, οργανωτικά διατηρεί την αυτονομία της, λειτουργώντας σε εβδομαδιαία βάση με όλες τις αποφάσεις να λαμβάνονται από τη συνέλευσή της.

Η ομάδα βιβλιοθήκης διατηρεί ένα κινηματικό βιβλιοπωλείο που καθιστά τις ριζοσπαστικές (ελευθεριακές, αναρχικές, αυτόνομες) εκδόσεις όπως και τις έντυπες κυκλοφορίες συλλογικοτήτων προσβάσιμες και ορατές στον χώρο. Ταυτόχρονα, φιλοδοξεί να αποτελέσει τον κοινό τόπο συνάντησης και κυκλοφορίας ριζοσπαστικών, ανατρεπτικών, ελευθεριακών ιδεών, μέσω της διοργάνωσης εκδηλώσεων, βιβλιοπαρουσιάσεων, συζητήσεων, προβολών, εκθέσεων και της ταυτόχρονης επαφής και γνωριμίας της με συντροφικά εγχειρήματα, εκδόσεις και συλλογικότητες.

*περισσότερα εδώ : https://yfanet.espivblogs.net/files/2021/10/β…