Κυριακή 14 Μαίου 2023 στις 18.00

Συζήτηση για την οργάνωση δράσεων

Συνέχεια της συζήτησης για την οργάνωση δράσεων αλληλεγγύης στην εξέγερση στη Γαλλία, ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο

από Μαύρες Πέτρες

post image

Σε συνέχεια της πρώτης συζήτησης για την οργάνωση δράσεων αλληλεγγύης στην εξέγερση στη Γαλλία, ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, καλούμε την Κυριακή 14 Μάη στις 6μμ, στην πλατεία Πρωτομαγιάς στην Αθήνα, ώστε να προγραμματιστούν άμεσα οι ενέργειές μας.

συντρόφισσες/οι του Σερζ, αλληλέγγυες/οι σε εξεγερμένες/ους, τραυματισμένες/ους, φυλακισμένες/ους στη Γαλλία

[Ενημερωτικό σημείωμα]

Γαλλία: αντί για τις 100 μέρες «ανακωχής» που ζήτησε η εξουσία,

100 μέρες όλη η χώρα ένα ωραιότατο μπουρδέλο*

* Για να εξηγούμεθα και να μην παρεξεγούμεθα, η ολίγον αργκό λέξη που χρησιμοποιούν πολλές τάσεις του κινήματος είναι «zbeul», που προέρχεται από την αραβική λέξη زبل, zebl' (κοπριά, σκουπίδι) και η οποία επί το «ευπρεπέστερον» θα αποδιδόταν ως αναστάτωση, αναταραχή, αναμπουμπούλα, χάος, διασάλευση της τάξης.

Περιλαμβάνεται σε ένα από τα πιο δημοφιλή συνθήματα που φωνάζονται και γράφονται με πάθος από όσες και όσους ανυποχώρητα κατεβαίνουν στους δρόμους και τις πλατείες επί πέντε μήνες πλέον: « Όποιος σπέρνει την οργή, θερίζει το χάος (zbeul)».

Μετά από 12 επίσημες διασυνδικαλιστικές ημερήσιες κινητοποιήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων και αμέτρητες «άγριες» και αιφνιδιαστικές νυχτερινές συγκεντρώσεις, πορείες και συγκρούσεις στο δρόμο, σε όλες τις πόλεις, κωμοπόλεις και κοινότητες της Γαλλίας (με δυναμικότερες το Παρίσι, τη Νάντη, τη Ρεν, τη Λιόν και την Τουλούζη), μετά την ιστορική ετήσια απεργία και γιορτή των εργαζομένων την πρωτομαγιά, και παρά τις 540 συλλήψεις, από τις οποίες οι 305 στο Παρίσι, όλα συνεχίζονται...

Τις σφυρίχτρες, τα μπαλόνια και τις κόρνες των πρώτων μηνών, ακολούθησαν οι αποκλεισμοί αυτοκινητοδρόμων, εργοστασίων, μέσων μεταφοράς, αλλά και το πανδαιμόνιο από τα χτυπήματα σε κατσαρόλες, τα σιδερένια οδοφράγματα, οι φωτιές στις σωρούς σκουπιδιών και οι ρίψεις διαφόρων αντικειμένων στους στρατοχωροφύλακες όλων των σωμάτων της αστυνομίας, η οποία χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να κάμψει το ηθικό των διαδηλωτ(ρι)ών και να επιβάλει το φόβο: μαζικές περικυκλώσεις και καταστολή ολόκληρων μπλοκ, χημικά αέρια και δολοφονικές χειροβομβίδες, εξαιρετικά βίαιες συλλήψεις και εξωδικαστικές διαδικασίες σε αστυνομικά τμήματα που ξεχειλίζουν από κόσμο, συστηματική χρήση ντρόουν, ελικοπτέρων και «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας, δημιουργία κοινοβουλευτικής ερευνητικής επιτροπής για τη δομή, τη χρηματοδότηση, τα μέσα και τους τρόπους δράσης των «βίαιων γκρουπούσκουλων», απαγορεύσεις πορειών, αναρτήσεων πανό, αναγραφής επικριτικών σχολίων σε κοινωνικά δίκτυα, ακόμη και ηχητικών μέσων πολλαπλασιασμού του ήχου (βλέπε κατσαρόλες). LoL

Μάταια όλα. Οι αντιστάσεις κάθε μορφής εξακολουθούν να διαχέονται καθημερινά, υπουργοί και μέλη της κυβέρνησης ακυρώνουν προγραμματισμένες επισκέψεις λόγων της «ηχηρής» παρουσίας διαμαρτυρόμενων, αντιπατριαρχικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές διαδηλώσεις οργανώνονται σε κάθε πόλη, με αφορμή την εξαγγελία νέου αντιμεταναστευτικού νόμου καθώς και την επέτειο από τη συντριβή του ναζισμού, δράσεις αλληλεγγύης προγραμματίζονται για το λαό του Σουδάν, αντιμιλιταριστικές συγκεντρώσεις αντιστέκονται στην προπαγάνδιση της εθελοντικής «Καθολικής Εθνικής Προσφοράς Υπηρεσιών», ένα στρατιωτικού τύπου πρόγραμμα για νέες/ους, καθώς και στη γαλλική στρατιωτική επιχείρηση στον Ινδικό ωκεανό, στο γαλλικό αρχιπέλαγος: σκοπός της η βάναυση εκδίωξη μεταναστ(ρι)ών χωρίς χαρτιά από τις παραγκουπόλεις της Μαγιότ των Κομορών Νήσων στο κοντινότερο νησί, την Ανζουάν.

Δεν λείπουν όμως και οι «αστοχίες». Στις 13 Απριλίου, στη Νάντη, μπάτσοι τραυματίζονται από χειροβομβίδα τύπου ASSD, η οποία εκτονώνει ισχυρό αέριο που προκαλεί κώφωση και τρέμουλο στο σώμα. Και, την Πρωτομαγιά, στο Παρίσι, τραυματίζεται σοβαρά μπάτσος με τα μμε να επικαλούνται αρχικά επίθεση από μέλος του μαύρου μπλοκ. Από το βίντεο διαπιστώνεται όμως ότι ο μπάτσος σωριάστηκε ξαφνικά και παραλίγο να πεθάνει επειδή ένας «συνάδελφός» του ρίχνει κατά λάθος επάνω του μια ανάλογη χειροβομβίδα. Μεταξύ τους σπάνε τα μούτρα τους. Το δείχνει και το VAR. Όσον αφορά τον πρόεδρο και την κυβέρνησή του, έχουν μπροστά τους, αν παραμείνουν στην εξουσία, εκτός από ένα απρόβλεπτο και ευρηματικό κίνημα, τη μεγάλη «Γιορτή της Μουσικής», το παγκόσμιο κύπελλο ράγκμπι και, κυρίως, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Από την άλλη πλευρά, σήμερα 13 του Μάη, αναμένεται μεγάλη κινητοποίηση στο Παρίσι: η ExisTransInter 2023, η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Ιντερς, Τρανς, εμείς που στερούμαστε τη φωνή μας, εμείς που έχουμε την υποχρέωση να σιωπούμε παντού, στο δρόμο, στο σχολείο, στη δουλειά, στα μέσα ενημέρωσης, στα κέντρα περίθαλψης, στις οικογένειές μας, αισθανόμαστε κάτι παραπάνω από επείγουσα την επιθυμία μας να διαδηλώσουμε. Είναι ώρα να οργανώσουμε ένα μεγάλο μέτωπο για τα δικαιώματά μας μέσα στο αντιρατσιστικό, αντιπατριαρχικό και αντικαπιταλιστικό κίνημα. Συνεχίζοντας τις μάχες μας, τις μάχες των αδελφιών μας που έφυγαν, αυτή η μέρα σημαίνει την οικοδόμηση και την επέκταση των αγώνων μας. Σήμερα, είναι επιτακτικό να αγωνιστούμε ενάντια στο νόμο Νταρμανέν [υπ. Εσωτερικών] για τους ανθρώπους χωρίς χαρτιά. Είκοσι έξι χρόνια ExisTransInter, γνωρίζουμε ότι ο αγώνας απέχει πολύ από το τέλος. Όλες και όλοι στο δρόμο στις 13 Μάη!».

Κι εμείς περιμένουμε την επιστροφή του συντρόφου μας Σερζ στη χαρά της ζωής, στους αγώνες και τις κορυφές της Κορσικής όπου τόσο πολύ του αρέσει να ανεβαίνει. Δύναμη!

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.athens.indymedia.org/post/1625076…

https://www.athens.indymedia.org/post/1625098…

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1625200/