Κυριακή 14 Μαίου 2023 στις 18.00

Ανοιχτή συνέλευση σχετικά με το άνοιγμα πολιτικού χώρου και τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο

Ανοιχτή συνέλευση σχετικά με το άνοιγμα πολιτικού χώρου και τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο - Ενημερώσεις

Την Πέμπτη 11/5, άνοιξε αυτοοργανωμένος πολιτικός χώρος στο Πολυτεχνείο, με σκοπό να στεγάσει πολιτικές διεργασίες και δομή λαϊκής βιβλιοθήκης-κινηματικής αυτομόρφωσης. Την επόμενη μέρα, έλαβε χώρα έκτακτο λοκάουτ από τους κρατικούς βαλέδες της πρυτανείας, με τη συνδρομή κλοιού αστυνομοκρατίας στις πύλες και την Πατησίων, για να παρεμποδιστεί η διεξαγωγή του live οικονομικής ενίσχυσης (για δικαστικά έξοδα) και της ανοιχτής συνέλευσης του κατειλημμένου χώρου. Σημειώνεται πως το live οικονομικής ενίσχυσης, στο πλαίσιο απονέκρωσης των κεντρικών πανεπιστημιακών χώρων, μετακινήθηκε κατόπιν κι από την ΑΣΟΕΕ, ενώ αντίστοιχη πίεση δέχεται και το Γεωπονικό.

Εναντιωνόμαστε στην πολιτική απονέκρωση και την αποριζοσπαστικοποίηση του Πολυτεχνείου αλλά και στην αποκοπή του από τη ζωντανή αγωνιστική μνήμη, με σκοπό την αύξηση των σημείων πολιτικής ζύμωσης και συσπείρωσης.

Για τον λόγο αυτό, καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή 14/5 στις 18:00, στο θεατράκι της πλατείας Πρωτομαγιάς, προκειμένου να γίνει ενημέρωση πάνω στο εγχείρημα αλλά και συζήτηση για τη συνέχεια.

Η ζωή κι ο αγώνας έχουν διάρκεια, ακόμη και σε καιρούς ύφεσης των κινημάτων. Το πρόταγμα για μια απελεύθερη κοινωνία μπορεί να πραγματωθεί μέσα από την αφύπνιση των συνειδήσεων και τη σύγκρουση με την ασφυκτική πραγματικότητα της εξουσιαστικής δομής κράτους - κεφαλαίου - πατριαρχίας.

Πρωτοβουλία αναρχικών

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/90949/