Παρασκευή 26 Μαίου 2023 στις 18.00

Ανοιχτή συνέλευση για δράση ενάντια στη "Γαλάζια Νύχτα" στον Πειραιά

από Πρωτοβουλία ενάντια στις φιέστες των αφεντικών

«Γαλάζια Νύχτα» αποκαλείται ο νέος εργασιακός εφιάλτης που θα επιβληθεί στις ζωές μας, στις 02/06/23 στον Πειραιά. Ο δήμος και ο εμπορικός σύλλογος έχουν ήδη πραγματοποιήσει 2 «Κόκκινες νύχτες» τον Δεκέμβριο του 2021 και του 2022 και μια «γαλάζια» τον Ιούνιο του 2022, με τα καταστήματα να παρατείνουν το ωράριό τους ως τις 12 το βράδυ, ενώ στο κέντρο συμβαίνουν διάφορα πολιτιστικά χάπενινγκς. Με λίγα λόγια, τα αφεντικά της περιοχής και οι τοπικοί πολιτικοί άρχοντες επιλέγουν να ξεζουμίσουν τις εργαζόμενες/ους στον κλάδο του εμπορίου με σκοπό αφενός το κέρδος, αφετέρου μια θεαματική «καλοκαιρινή» εικόνα της πόλης που θα οδηγήσει τους δημότες - καταναλωτές να δώσουν ξανά την ψήφο τους. Ακόμα μια προσπάθεια «τόνωσης της τοπικής οικονομίας» έρχεται σε μια συγκυρία όπου θέλουν να πληρώσουμε άλλη μια κρίση τους με τον ιδρώτα μας, με τις θυσίες που διαχρονικά μας καλούν να κάνουμε προκειμένου να διαιωνιστεί η κυριαρχία τους.

Στις 22 Δεκεμβρίου του 2022, μια ομάδα συντροφισσών/φων με την υπογραφή «Πρωτοβουλία ενάντια στις φιέστες των αφεντικών», πραγματοποίησε παρέμβαση στους εμπορικούς δρόμους του Πειραιά που λάμβαναν τότε χώρα οι «Κόκκινες Νύχτες». Η παρέμβαση είχε τόσο σαν στόχο την αντιπληροφόρηση, όσο και τη στήριξη των εργατριών/των που δούλευαν πέρα του ωραρίου τους εκείνο το βράδυ. Το παρόν κάλεσμα μπαίνει τόσο σε μια λογική συνέχειας της παραπάνω δράσης, όσο και σαν μία προσπάθεια για τη διεύρυνση αντίστοιχων δράσεων και σε άλλες περιοχές της Αττικής που συμβαίνουν παρόμοια «χάπενινγκς».

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26/05, στις 18:00 στην ΑΣΟΕΕ, με πρόθεση να έχουμε ξεκινήσει στις 18:30. Θα συζητηθούν και θα συνδιαμορφωθούν τόσο το πλάνο, όσο και το κείμενο της παρέμβασης

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1625382/