Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 στις 19.00

Επόμενη Ανοιχτή συνέλευση Α/Α με θέμα την απεργία πείνας του Γ. Μιχαηλίδη

[Ηράκλειο] Επόμενη Ανοιχτή συνέλευση Αναρχικών/Αντιεξουσιαστ(ρι)ών με θέμα την απεργία πείνας του Γ. Μιχαηλίδη

από Ανοιχτή συνέλευση Αναρχικών/Αντιεξουσιαστ(ρι)ών Ηρακλείου

Ημέρα/Ώρα: 09/06/2023 στις 19:00

Τοποθεσία: Ηράκλειο / Κατάληψη Ευαγγελισμού

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, φυλακισμένος αγωνιστής στις φυλακές του Κορυδαλού, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από 12/5/2023 για να ανοίξει ο δρόμος της ελευθερίας του μετά από 10 χρόνια δημοκρατικού εγκλεισμού.

Αγωνίζεται για άλλη μια φορά με αυτό το αδυσώπητο ατομικό μέσο, ενάντια στην κανονικοποίηση της εκδικητικότητας του κράτους και του νεοφιλελευθερισμού απέναντι στα αιχμάλωτατα κοινωνικά αγωνιστά και παραμένει εκδικητικά έγκλειστος, χωρίς δικαίωμα σε άδειες (εκπαιδευτικές, κανονικές).

Ο Γιάννης έχει συνδεθεί με τον θρήνο, το ταξικό μίσος και εν τέλει την εξέγερση του 2008, μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, χρονικό που χάραξε πορείες ζωής για μεγάλο κομμάτι της κοινωνικής βάσης. Η περίοδος αυτή ήταν γεμάτη από κοινωνικές μάχες και διαδικασίες που διέπλασαν και διαμόρφωσαν χαρακτήρες και ενέπνευσαν αποφάσεις που για μεγάλο πλήθος κόσμου, δεν ήταν καν ορατή επιλογή μέχρι τότε. Ο Γιάννης έχει συνδεθεί επίσης με την πολυπληθέστερη και γενικευμένη για μήνες κοινωνική αντίδραση, την εποχή των μνημονίων, όταν το 2011 απαθανατίστηκε σαν «τοξοβόλος» σε μια πορεία στην Αθήνα.

Δεν μας ενδιαφέρει λοιπόν, να αναλύσουμε μέσω νομικών δρόμων το ¨δικαίωμα¨ του σε άδειες και αποφυλάκιση σαν κρατούμενος, αφού για μας, δίκαιο είναι τα κεκτημένα των τμημάτων της κοινωνίας που καθιερώθηκαν μέσω διαχρονικών αγώνων. Αποτελεί όμως επιπλέον πρόκληση, αγωνιστές και φτωχοδιάβολοι να εκτίουν χρόνια φυλακής, τη στιγμή που κατακλυζόμαστε από σκάνδαλα «αρίστων», και δολοφονίες από κρατικούς-παρακρατικούς εγκληματίες (Greek Police Mafia, Qatar Gate, απευθείας αναθέσεις, υποκλοπές, βιασμοί ανηλίκων, έλεγχος ΜΜΕ, διάλυση δομών παιδείας και υγείας ή αλλιώς καθημερινή κανονικότητα), που συγκαλύπτονται και αποσιωπώνται απροκάλυπτα. Σε μια στιγμή που η αστική δικαιοσύνη εκτός από ταξική, έχει γίνει και πιο και ελεγχόμενη από ποτέ, παίρνοντας ανοικτά θέση δίπλα στους δυνάστες και ενάντια στις κοινωνικές ελευθερίες και την προστασία των αδυνάτων (υποθέσεις Λιγνάδη, Zackie Οh, Α.Τ. Oμόνοιας, εργατικά ατυχήματα, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, περιβαλλοντική καταστροφή στα πλαίσια της ασύστολης ανάπτυξης, καμία αυτόκλητη δίωξη όσων ευθύνονται σε κάθε σκάνδαλο).

Η άρχουσα τάξη έχει υιοθετήσει μια στρατηγική ολικής επίθεσης προς τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Προωθεί το δόγμα του καπιταλισμού, τον ακραίο ατομικισμό, απομονώνοντας μας, μουδιάζοντας τα κοινωνικά αντανακλαστικά μας και ωθώντας μας προς τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Στις οικογένειες, στην εργασία, στις φυλακές, στα σχολεία, στις γειτονιές ζούμε την κατάρρευση του κοινωνικού ιστού, την εγκατάλειψη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Ως αποτέλεσμα παρατηρούμε την αποκαρδιωτική της επίδραση στο ίδιο το άτομο σαν μονάδα.

Η μάχη του Γιάννη ήρθε σε μια χρονική περίοδο που το νεοφιλελέ σύστημα προσπαθεί να κερδίσει με τις ψήφους την πλήρη παραχώρηση των εαυτών και ζωών, για ακόμη μια φορά. Το κράτος προβάλλεται σαν τη μόνη ικανή δομή και σωτηρία απέναντι στα δεινά που το ίδιο δημιουργεί και σαν μοναδική λύση απέναντι στην κανιβαλιστική κοινωνία που το ίδιο γαλούχησε. Ο ψυχοβγαλτικός, μάταιος, κυκλικός χορός συνεχίζεται...

Στην ανάθεση λοιπόν των ζωών μας αντιπαραβάλλουμε το συνεχόμενο και συνεπή αγώνα, με οποιοδήποτε μέσο μπορούμε να φανταστούμε για να επιτεθούμε στους γδάρτες των ονείρων μας.

Σπάμε την ομερτά στο σπίτι, στη δουλειά , στη φυλακή, στα σχολεία και στη γειτονιά για το δίκαιο των κοινωνικών αγώνων και για την υπεράσπιση της ζωής και της ελευθερίας μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Υ.Γ. Αλληλεγγύη με τα μέλη του Ε.Α.

Η συνηθισμένη συνάντηση της Πόλας Ρούπα με τον γιό της Λάμπρο χρησιμοποιήθηκε από το κράτος για να κερδίσει το δέος των στρατολάγνων της κοινωνίας και να θυμίσει στις αγωνίστριες/ές τα πόσα όπλα έχει στη φαρέτρα του εναντίον μας.

Ο Νίκος Μαζιώτης απομακρύνεται από την αποφυλάκιση μέσω των εκδικητικών διατάξεων ασυδοσίας που εμπεριέχει ο νέος σωφρονιστικός κώδικας.

Κάλεσμα για την επόμενη τακτική συνέλευση Αναρχικών/Αντιεξουσιαστ(ρι)ων Ηρακλείου την Παρασκευή 09/06 στις 19:00.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/91202/