Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 στις 22.00

Πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης infolibre

To infolibre είναι μια πρωτοβουλία από τα κάτω, που έχει ως βασικό άξονα ότι η ενημέρωση είναι δημόσιο αγαθό και κοινωνικό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας. Πέρα από το κράτος, την εξουσία και τα οικονομικά συμφέροντα, υπηρετούμε μια ενημέρωση ακηδεμόνευτη και αδιαμεσολάβητη. Κι αυτό μέσα από λειτουργία αυτοδιαχείρισης, συνεργατικής μορφής και με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες ισότιμης συμμετοχής.

Στόχος μας είναι ένα μέσο επικοινωνίας και αμφίδρομης σχέσης με την κοινωνία και τους ανθρώπους της που ασφυκτιούν, αλλά σκέφτονται και κινούνται σε δρόμους ελευθερίας. Σε όσους αμφισβητούν, αντιστέκονται και αγωνίζονται με διαφορετικούς τρόπους για την κοινωνική απελευθέρωση και για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, για τα κοινά, για τα δημόσια αγαθά και όχι για το κράτος και τις αγορές. Μέσα στο ρεύμα ενός νέου κόσμου που γεννιέται και στα νέα συλλογικά κοινωνικά εγχειρήματα, και εμείς ένα εξ αυτών…

Μόνοι πόροι του εγχειρήματος είναι οι δικές μας συνεισφορές, τα έσοδα από τη λειτουργία του χώρου μας και οι ενισχύσεις από αλληλέγγυους χώρους, συντρόφους και φίλους, οι οποίες καλύπτουν λειτουργικά έξοδα.