Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 στις 19.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία αλληλεγγύης στη 16χρονη αντιφασίστρια Β.

Καλούμε σε πανελλαδική μέρα δράσεων την Τρίτη 7/11 σε αλληλεγγύη με τη Βασιλική, 16χρονη αντιφασίστρια που χτυπήθηκε από ΟΠΚΕ στο Ν. Ηράκλειο.

Αθήνα: Πορεία - Τρίτη 7 Νοεμβρίου 19:00, Προπύλαια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 16ΧΡΟΝΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ

Το Σάββατο 28/10 στην πλατεία Ηρακλείου διοργανώθηκε αντιφασιστική συναυλία σχετικά με τα καλέσματα ενάντια στη φασιστική φιέστα της 10ετούς επετείου της 1ης Νοέμβρη (εκτέλεση δύο μελών της Χ.Α.). Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ομάδα αντιφασιτ(ρι)ών πραγματοποίησε περιπολία στους δρόμους του Νέου Ηρακλείου. Σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο της συναυλίας, η ομάδα διασταυρώθηκε με αυτοκίνητα της Ο.Π.Κ.Ε. Οι μπάτσοι, δίχως την παραμικρή αφορμή και παρότι ήταν ξεκάθαρο ότι η ομάδα δεν είχε πρόθεση συμπλοκής μαζί τους, έκαναν αιφνιδιαστική επίθεση διασπώντας την μάζα των αντιφασιστριών σε δύο μέρη. Στην απόπειρα ανασύνταξής της, μπάτσοι και άτομα με πολιτικά επιτέθηκαν εκ νέου στα συντρόφια, πετώντας τους αντικείμενα, πέτρες κ.λπ., ακόμα και ένα κράνος εκσφενδονίστηκε από μεριάς τους. Στη συνέχεια της συμπλοκής, έγινε έντονη και παρατεταμένη ρίψη δακρυγόνων και αφότου τα Ο.Π.Κ.Ε διώχθηκαν από την περιφρούρηση της συναυλίας, έγινε αντιληπτή η απουσία της 16χρονης συντρόφισσας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενημερωθήκαμε πως η συντρόφισσα νοσηλευόταν με έντονη την παρουσία Ο.Π.Κ.Ε και κρατικής ασφάλειας στον ευρύτερο χώρο του νοσοκομείου. Παράλληλα, παρά την συνεχή άρνηση της αστυνομίας ότι επρόκειτο για σύλληψη, προέβησαν σε παράνομη κατάσχεση του κινητού της, κοινώς το έκλεψαν. Πριν μερικές ώρες ανακοινώθηκε η σύλληψή της, χωρίς να γίνουν γνωστές οι κατηγορίες ούτε καν στην δικηγόρο της. Με εντολή εισαγγελέα έχει αφεθεί ελεύθερη και πλέον έχουν αποχωρήσει οι ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. Η κατάσταση της υγείας της συντρόφισσας την δεδομένη στιγμή, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι πρώτιστος ότι δεν βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση και ούτε είναι εγκεφαλικά νεκρή, όπως είχε διαρρεύσει. Νοσηλεύεται σε Μ.Α.Φ( Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) του νευροχειρουργικού, φέρει κρανιοεγκεφαλική κάκωση συνοδευόμενη από κάταγμα αριστερά κατά μήκος του ινιακού οστού και με επισκληρίδιο εγκεφαλικό αιμάτωμα το οποίο διαμετρικά παραμένει στάσιμο. Σημαντικό είναι να τονιστεί πως δεν έχει αποκλειστεί 100% η πιθανότητα χειρουργικής επέμβασης. Η ιατροδικαστής θέλοντας να δημιουργήσει μια δεύτερη υπόθεση «ζαρντινιέρας», κάνει λόγο για τραυματισμό που προήλθε από πτώση, υποτιμώντας την σοβαρότητα της κατάστασης, την νοημοσύνη αλλά και την μνήμη μας για όλα τα παρόμοια περιστατικά αστυνομικής και κρατικής βίας.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως παρά τουςισχυρισμούς ότι οι μπάτσοι την βρήκαν αναίσθητη, έχουν προβεί σε σύλληψη, δύο σενάρια απολύτως αντιφατικά. Η υπόθεση αυτή είναι μείζονος σημασίας και πρέπει να αναδειχθεί ως τέτοια. Τα τελευταία χρόνια τέτοια γεγονότα συμβαίνουν με όλο και μεγαλύτερη πυκνότητα και σιγά σιγά τείνουν να γίνουν ρουτίνα. Είναι ξεκάθαρο πως κράτος (αστυνομία και ιατροδικαστής) και Μ.Μ.Ε. αποπειρώνται να συγκαλύψουν μία ακόμη περίπτωση αστυνομικής βαρβαρότητας. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και μαζική στο δρόμο με πολύμορφες δράσεις. Η ατιμωρησία δεν θα συνεχιστεί. Θεωρούμε κρίσιμο να αναδειχθούν τα αντανακλαστικά του αναρχικού αλλά και του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος, με σκοπό τέτοια γεγονότα να μην γίνουν καθημερινότητα. Το ζήτημα αυτό δεν περιορίζεται μονάχα στον αναρχικό χώρο αλλά αφορά ευρύτερα την κοινωνία. Είναι προφανές πως η επίθεση των μπάτσων στους/ις αντιφασίστες/τριες ήταν κρατική εντολή που συνδέεται άμεσα με την απαγόρευση διαδηλώσεων της 1ης Νοέμβρη και συνεπώς η ευθύνη για τον βαρύτατο τραυματισμό της συντρόφισσάς μας, βαραίνει αποκλειστικά το κράτος και την αστυνομία. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση, δυναμική και συνεχής. Ποιος θα μας προστατέψει από τους προστάτες;

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΣΗΜΕΡΑ Η Β. ΑΥΡΙΟ ΠΟΙΟΣ;

Συνέλευση αλληλεγγύης για τη Βασιλική

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Νοεμβρίου 14h


1 2 3

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΑ Β. ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Νέο Ηράκλειο προπαγανδιστική αντιφασιστική συναυλία εν όψει της 10ης επετείου από τη δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών Φουντούλη και Καπελώνη και ενάντια στην πανευρωπαϊκά καλεσμένη φασιστική συγκέντρωση στο μνημείο τους την 1η Νοέμβρη. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θρασύδειλα παρακρατικά σκουπίδια έκαναν επιδρομή στο χώρο με μοτοπορεία πετώντας τρικάκια, ενώ με το που έγιναν αντιληπτοί από την περιφρούρηση τράπηκαν σε φυγή. Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική περιπολία από συντρόφους και συντρόφισσες της περιφρούρησης στη γύρω περιοχή, η οποία σε κοντινή απόσταση από τη συναυλία διασταυρώθηκε με ομάδα των ΟΠΚΕ και δέχτηκε αστυνομική επίθεση εντελώς αναίτια, η οποία τη διέλυσε σε δύο μέρη. Στη συνέχεια, στην προσπάθεια ανασύνταξης των αντιφασιστ(ρι)ών, οι δυνάμεις των ΟΠΚΕ μαζί με άνδρες με πολιτικά προχώρησαν σε επίθεση με αντικείμενα και πέτρες και σε ρίψη δακρυγόνων, μέχρι που διώχθηκαν από την περιφρούρηση της συναυλίας. Τότε έγινε αντιληπτή η απουσία της 16χρονης αναρχικής αντιφασίστριας Βασιλικής. Αργότερα τις βραδινές ώρες ενημερώθηκαν οι σύντροφοι και η οικογένεια της κοπέλας πως η ίδια βρισκόταν νοσηλευόμενη στο νοσοκομείο "Γεννηματάς" βαριά τραυματισμένη με την πιθανότητα χειρουργικής επέμβασης και με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και κρατικής ασφάλειας.

Η εξέλιξη της υπόθεσης μέχρι στιγμής και τα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια μαρτυρούν ότι έχουμε να κάνουμε με μια προφανής περίπτωση αναίτιου θανάσιμου ξυλοδαρμού ενός ανήλικου κοριτσιού από τους μπάτσους δολοφόνους, η οποία από την πρώτη στιγμή επιχειρείται να συγκαλυφθεί, τόσο από τις επίσημες ανακοινώσεις της ίδιας της ΕΛ.ΑΣ., όσο και από τα δημοσιεύματα των καθεστωτικών ΜΜΕ που πρόθυμα αναπαράγουν οποιαδήποτε ανυπόστατη πληροφορία. Συγκεκριμένα, αυτό που ακολούθησε το περιστατικό αστυνομικής βίας ήταν μια σειρά από ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ, η οποία από τη μία δήλωνε ότι οι μπάτσοι βρήκαν τη συντρόφισσα αναίσθητη στο δρόμο και από την άλλη προχώρησαν σε σύλληψη με παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο νοσοκομείο και κατάσχεση του κινητού της, δύο σενάρια απολύτως αντιφατικά μεταξύ τους. Παράλληλα, δημοσιεύονταν στα συστημικά media ένα σωρό γελοίες σκευωρίες που μιλούν για αυτοτραυματισμό, τραυματισμό από πέτρα ή ποδοπάτημα, μέχρι και δήθεν διαρροές ότι η ιατροδικαστική εξέταση συμπεραίνει τραυματισμό από πτώση σε μια προσπάθεια αθώωσης των μπάτσων που τη χτύπησαν. Προφανώς από την κρατική προπαγάνδα δεν έλειπαν και τα ανυπόστατα αφηγήματα ενοχοποίησης της 16χρονης, όπως για παράδειγμα ότι είχε κλέψει στο παρελθόν, ότι είχε κάνει χρήση ουσιών, ότι είχε καλυμμένα χαρακτηριστικά και ότι κρατούσε πέτρα στο χέρι, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα προφίλ αναξιόπιστου κακοποιού για τη συντρόφισσα. Άλλωστε, η πάγια πρακτική στοχοποίησης και σπίλωσης του θύματος και αθώωσης του θύτη όταν πρόκειται για περιστατικά κρατικής-καπιταλιστικής-πατριαρχικής βίας, όπως ακριβώς έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις του παρελθόντος όπως η δολοφονία της Zackie Oh! ή του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μας είναι πλέον γνωστή.

Όλα τα παραπάνω σενάρια έχουν πλέον καταρρεύσει μέσα από στοιχεία και τεκμήρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όπως οι τοξικολογικές εξετάσεις, μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων, διασωστών του ΕΚΑΒ που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς ότι κρατούσε πέτρα και ότι είχε καλυμμένα χαρακτηριστικά, εφημερευόντων γιατρών και δηλώσεις της οικογένειας, με αποκορύφωμα την επίσημη ιατροδικαστική έκθεση η οποία αναφέρεται σε "κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις" που πιθανόν οφείλονται σε "αμβλύ όργανο" και σε εκχυμώσεις σε διάσπαρτα σημεία του σώματος που προκλήθηκαν είτε από "όργανο με πλατιά επιφάνεια" στο πρόσωπο, στο δεξί χέρι και στους ώμους, είτε "μετά από σύλληψη με τα χέρια", δηλαδή έντονη πίεση, σε άλλα σημεία των χεριών. Σε ό,τι αφορά το σενάριο της πτώσης, ενώ αναφέρεται ως πιθανότητα και για τις δύο περιπτώσεις, καταρρίφθηκε αμέσως από τους γιατρούς διότι για να δικαιολογηθούν οι διάσπαρτοι μώλωπες της Β. θα έπρεπε η ίδια να έχει πέσει από κάποιο γκρεμό.

Είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση απόπειρας δολοφονίας από αστυνομικούς, μια ακόμα περίπτωση που η κρατική βαρβαρότητα εκτονώνεται, μέσω των πληρωμένων δολοφόνων της Δημοκρατίας, πάνω στα σώματά μας. Μια ακόμα περίπτωση εκδήλωσης της κρατικής πολιτικής της αντιεξέγερσης, κατά την οποία όποιο άτομο ενοχλεί, πρέπει να σιωπά με οποιονδήποτε τρόπο. Ο τρόπος μπορεί να είναι η τρομοκράτηση, το ξύλο, οι πλεκτάνες και τα στημένα κατηγορητήρια, η φυλάκιση μέχρι και ο θάνατος. Κι αν όλα αυτά αποτύχουν τότε επιστρατεύονται οι παρακρατικές φασιστικές συμμορίες για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά του κράτους. Όπως είδαμε και την ημέρα της 1ης Νοέμβρη, την ώρα που απαγορευόταν οποιαδήποτε συγκέντρωση και εμποδιζόταν η πραγματοποίηση της αντιφασιστικής πορείας με αστυνομικό κλοιό στον σταθμό Πευκάκια, οι φασίστες αλώνιζαν ανενόχλητοι σε όλο το κέντρο με εμφανή παρουσία στο Μοναστηράκι και στο Θησείο. Πόσο μάλλον όταν βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν στον σταθμό Μοναστηράκι σε ένα πολύ μικρό αριθμό ατόμων που είχαν μείνει στο τρένο από την αντιφασιστική συγκέντρωση, και πάλι με την αγαστή συνεργασία των μπάτσων οι οποίοι στέκονταν αδιάφοροι στον πάνω όροφο και εν τελεί επενέβησαν μετά από πολλή ώρα αφήνοντας φασίστες να ξεφύγουν επίτηδες και συλλαμβάνοντας χτυπημένο κόσμο.

Μόνο ο τελευταίος χρόνος συγκεντρώνει μια σειρά από αντίστοιχα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι το κρατος και τα τσιράκια του δεν υπολογίζουν τις ζωές των φτωχών, της βάσης, των αγωνιστ(ρι)ών, των περιθωριοποιημένων: οι δολοφονίες του Μανιουδάκη και του Καρυώτη, τα εγκλήματα στα Τέμπη και την Πύλο, εργατικά ατυχήματα και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα για να αντιμετωπίσει τις κρίσεις που το ίδιο παράγει (οικονομική, οικολογική, πολιτική) εντείνει την καταστολή όσων αντιστέκονται και την εκμετάλλευση των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων, όπως συμβαίνει την περίοδο που διανύουμε τώρα: περιστατικά άγριας καταστολής και αστυνομικής βίας σε όλα τα πεδία της καθημερινότητας, μέχρι και εντός των χώρων ασύλου, των σχολών μας, κρατικές και καπιταλιστικές δολοφονίες στα εργασιακά κάτεργα και στα χερσαία και υδάτινα σύνορα, περιβαλλοντικές καταστροφές, πλημμύρες και πυρκαγιές επιχειρούνται να κανονικοποιηθούν μέσα από το δόγμα του σοκ. Δεν θα τους περάσει!

Το οργανωμένο αναρχικό κίνημα θα βρίσκεται πάντα εμπόδιο και θα δημιουργεί αναχώματα στα σχέδια και τις βίαιες πρακτικές κράτους, μπάτσων, παρακρατικών. Θα δημιουργεί δομές αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, εστίες αγώνα και καταλήψεις, θα πραγματοποιεί απαγορευμένες και μη συγκεντρώσεις, κινήσεις οργής και αντίστασης και θα εναντιώνεται σε οτιδήποτε εμποδίζει από την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση. Η Βασιλική είναι όλοι/όλες εμείς που παλεύουμε, οργανωνόμαστε, διεκδικούμε, τσακίζουμε τον φασισμό και ονειρευόμαστε μια κοινωνία ισότητας αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης. Κανένας μόνος - καμία μόνη στα χέρια του κράτους.

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου καλούμε σε μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Β. | 12:00 στην κεντρική πλατεία Πολυτεχνειούπολης

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στηρίζουμε την πανελλαδική ημέρα κινητοποιήσεων για τη Β. και συμμετέχουμε στην πορεία | 19:00 στα Προπύλαια

ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η TV - ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΗΝ ΧΤΥΠΗΣΑΝΕ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΜΠΑΤΣΟΙ, TV, ΝΕΟΝΑΖΙ - ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

κάλεσμα : Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών-τριών Αθήνας


1 2 3

Στηρίζουμε την πανελλαδική μέρα δράσεων για την Β.

Πορεία αλληλεγγύης στην 16χρονη Βασιλική , που χτυπήθηκε από ΟΠΚΕ στο Ν.Ηράκλειο 07/11

19:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ.)

πηγή : https://twitter.com/Prosfygika/status/1721821…