Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 στις 17.00

Ανοιχτή Συνέλευση για την πρωινή πορεία της 6η Δεκέμβρη

Συνέχεια της ανοιχτής συνέλευσης για την πρωινή πορεία της 6η Δεκέμβρη την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 17:00 στην Πλατεία Πρωτομαγιάς.

15 χρόνια μετά την κρατική δολοφονία του 16χρονου αναρχικού Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου από τους ένστολους δολοφόνους του κράτους, Σαραλιώτη και Κορκονέα, η υπεράσπιση της κινηματικής μνήμης παραμένει ακόμη επίκαιρη στο εδώ και το τώρα. Ο θάνατος του πυροδότησε αλλεπάλληλες και διαρκείς συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής και τη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης, μέσω καταλήψεων σε σχολές και σχολεία, επιθέσεις σε κρατικοκαπιταλιστικούς στόχους, χαράζοντας για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική κινηματική ιστορία εξέγερση γενικευμένου χαρακτήρα. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του '08 είναι φάρος για τους αγώνες του σήμερα, όπου βιώνουμε καθημερινά τη βία της εξουσίας σε κάθε μορφή της. Ήταν μια απάντηση στην αναντίστοιχη βία που δεχόμαστε καθημερινά, δείχνοντας πως οι εξεγέρσεις δεν είναι ιστορικά απολιθώματα αλλά πραγματώνονται στο σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε θεατές συνεχόμενων κρατικών επιθέσεων, με την καταστολή κινηματικών κεκτημένων, τα κρατικά εγκλήματα- δολοφονίες στα Τέμπη και την Πύλο. Με τον βαρύ τραυματισμό της συντρόφισσας μας Βασιλικής από ΟΠΚΕ σε αντιφασιστική περιπολία. Με τον πρόσφατο βασανισμό- ξυλοδαρμό 17χρονου στο Α.Τ. Μήλου, ώστε να γίνει ρουφιάνος των μπάτσων. Με επιστέγασμα τις συνεχείς εργατικές δολοφονίες, τις δολοφονίες μεταναστριών στα σύνορα και τις δολοφονίες των Ρομά Γ. Σαμπάνη, τον οποίο γαζώσανε με 38 σφαίρες, του Κ. Φραγκούλη που δολοφονήθηκε για 20€ βενζίνη και του Χ. Μιχαλόπουλου επειδή δεν σταμάτησε σε αστυνομικό μπλόκο.

Μέσα σε όλη αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα τρομοκράτησης από τους κρατικούς μηχανισμούς για την κάμψη των αντιστάσεων, δεν στεκόμαστε σε αυτά με όρους θυματοποίησης, αλλά ανάγκης για αντεπίθεση. Εμπνεόμενες από το πνεύμα της εξέγερσης του Δεκέμβρη να σπάσουμε την ψευδαίσθηση της κρατικής παντοδυναμίας, να οργανωθούμε, να βγούμε όλοι/ όλες/ όλα στους δρόμους, να συγκρουστούμε και να δημιουργήσουμε εξεγερτικές ρωγμές στο παρόν.

Ανοιχτή Συνέλευση για την πρωινή πορεία της 6η Δεκέμβρη

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1627886/