Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012 στις 17.00

Επίσκεψη αλληλεγγύης στους απεργούς εργάτες της Ελ.Χαλυβουργίας

Την Κυριακή 1 Γενάρη συναντιόμαστε στις 5μμ στα γραφεία του Συλλόγου και πηγαίνουμε συλλογικά στην «Ελληνική Χαλυβουργία» σε αλληλεγγύη με τους αγωνιζόμενους απεργούς (από 31/10) εργάτες.

ΨΗΦΙΣΜΑ

"Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ"

Συγκλονίζει όλη την εργατική τάξη και την κοινωνία ο μεγαλειώδης αγώνας των 400 απεργών της Ελληνικής χαλυβουργίας που ξεκίνησε στις 31-10-2011 και συνεχίζεται ηρωικά μέχρι σήμερα.

Στις τρομοκρατικές απολύσεις του βιομήχανου Μάνεση καθώς και στους εκβιασμούς για μείωση των αποδοχών κατά 40% με 5ήμερο, 5ωρο και την ακύρωση της Συλλογικής Σύμβασης με την εκ περιτροπής εργασία, οι εργαζόμενοι με το σωματείο τους, επέλεξαν το αυτονόητο: Την αξιοπρέπεια και τον ταξικό αγώνα μέχρι τη νίκη.

Στο μεσαίωνα και τη βαρβαρότητα που σχεδίασαν για το σύνολο των εργαζομένων τα αφεντικά και οι πολιτικοί τους υπηρέτες, ο δρόμος του ανυποχώρητου αγώνα και της ταξικής αλληλεγγύης είναι μονόδρομος για τη σωτηρία από την κόλαση που μας ετοιμάζουν, προϋπόθεση νίκης για τις φωτιές της απελευθέρωσης που πρέπει να ξεσπάσουν σε όλα τα κάτεργα της ταξικής μας εκμετάλλευσης.

Συνάδελφοι χαλυβουργοί:

Ο Σύλλογός μας ήταν, είναι και θα παραμείνει δίπλα σας στον ηρωικό αυτό αγώνα. Η ενότητά σας, η ανυποχώρητη στάση σας αλλά και η πρωτόγνωρη για τις μέρες μας αλληλεγγύη που δέχεστε από τα ταξικά μας αδέρφια, μας δίνουν ελπίδα και θάρρος να συνεχίσουμε αταλάντευτα τον ταξικό μας αγώνα ενάντια στα δικά μας αφεντικά και στα μέτωπα που έχουμε ανοίξει στον κλάδο μας (Ελευθερουδάκη, Παπασωτηρίου, Σάκουλα, Φλωρά κ.α.), όπου καταστρατηγούνται κατακτήσεις και μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους.

Είμαστε μαζί σας για να νικήσουμε όλοι!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Λόντου 6 (2ος όροφος) Εξάρχεια, 210-3820537,

sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr, bookworker.wordpress.com

[ το προηγούμενο σχετικό ψήφισμα του Συλλόγου βρίσκεται εδώ ]

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2011/12/30/%c...