Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 στις 15.00

Ανοιχτή συζήτηση: Οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας

Κάλεσμα σε ανοιχτή συζήτηση στην Πλατεία Γκύζη | Επιτροπή Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γκύζη- Πολυγώνου

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 στις 3μμ

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η πρώτη συζήτηση της επιτροπής μας και αναγνωρίστηκε η κοινή ανάγκη να παλέψουμε από κοινού τα προβλήματα της γειτονιάς μας που αποτελούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία σε κάθε γειτονιά.

Η ακρίβεια και η φτωχοποίηση μας χτυπάει καθημερινά την πόρτα, τα βασικά αγαθά έχουν εκτοξευτεί και αδυνατούμε να βγάλουμε τον μήνα.

Η αστυνομία και οι ιδιωτικές εταιρίες καταπατούν τους δημόσιους χώρους μας, χτίζουν φράγματα στην Πλατεία Πρωτομαγιάς και μετατρέπουν την ορθή δημιουργία μετρό σε μέσο καταστροφής της Πλατείας Πρωτομαγιάς για τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αστυνομικοί ντυμένοι μπράβοι μαζί με τους εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικούς ξεσπιτώνουν εργάτες και λαϊκούς ανθρώπους από τα σπίτια τους και υπηρετούν τα συμφέροντα των κορακιών των τραπεζών.

Τα νέα τιμολόγια ρεύματος και ο πόλεμος απέναντι στην ρευματοκλοπή που προετοιμάζει η κυβέρνηση, σημαίνουν ακόμη περισσότερα σπίτια χωρίς ρεύμα, ακόμη περισσότερες λαϊκές οικογένειες στο σκοτάδι.

Όλα αυτά, μαζί με την επανεμφάνιση των φασιστών στους δρόμους και τις πλατείες, αποδεικνύουν πως πρέπει να στήσουμε ανάχωμα απέναντι στην φτωχοποίηση που μας προετοιμάζουν και τους φασίστες που θα βρεθούν δίπλα και πλάι στην αστυνομία.

Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μας αντιμετωπίζουν σαν αναλώσιμους, δεν θα σηκώσουμε την κρίση τους στις πλάτες μας.

Οι αγώνες που δίνονται στις γειτονιές, οι αγώνες που δίνονται στα πανεπιστήμια και στους χώρους δουλειάς, αποδεικνύουν πως παρά την τρομακτική επίθεση, μέσα από την συλλογική πάλη και οργάνωση μπορούμε να πετύχουμε νίκες και να στήσουμε ανάχωμα απέναντι στην πολιτική της φτώχειας και της καταστολής.

Καλούμε κατοίκους, εργαζόμενους, νέους και νέες από την γειτονιά του Γκύζη και του Πολυγώνου να οργανωθούμε μέσα στην πρωτοβουλία αντίστασης και αλληλεγγύης, να γίνουμε περισσότεροι και περισσότερες, να βάλουμε φραγμό στα σχέδια τους.

Να φτιάξουμε όλες και όλοι μαζί ένα τείχος λαϊκής αλληλεγγύης, να δημιουργήσουμε δίκτυα που θα απαγορεύουν τους πλειστηριασμούς,τις διακοπές ρεύματος και θα απαντούν στις άμεσες ανάγκες μας.

Από τον λαό για τον λαό, από τον εργάτη για την εργάτρια, από τον κάτοικο για τον κάτοικο.

Μπορούμε και πρέπει να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, μπορούμε και πρέπει να οργανωθούμε και να αντισταθούμε.

Σάββατο 20 Γενάρη στις 15:00 όλοι και όλες στην Πλατεία Γκύζη

Email επικοινωνίας: epitexropi.gkyexzi@protoexnmail.coexm

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6949655301, 6948375546

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

Η ΤΑΞΙΚΗ-ΛΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Επιτροπή Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γκύζη - Πολυγώνου

https://fb.me/e/3z3L5rN6j

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…