Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 στις 19.00

Εκδήλωση: Καταστολή των φοιτητικών αγώνων και νέος Ποινικός Κώδικας

Το νομοσχέδιο μετατροπής του Ποινικού Κώδικα, γνωστό ως "νέος ΠΚ" αποτελεί την τελευταία απόπειρα του κράτους για περαιτέρω αυταρχικοποίηση και ποινικοποίηση των αγώνων μας αλλά και των ζωών μας. Ο νέος ΠΚ επιφέρει μία άνευ προηγουμένου αυστηροποίηση και αυταρχικοποίηση του ποινικού δικαίου, επιβάλλοντας αυστηρότατες ποινές με υποχρεωτική φυλάκιση ακόμα και για πλημμελήματα. Η συγκυρία που κατατίθεται το εν λόγω νομοσχέδιο δεν είναι τυχαία. Σε μία στιγμή που τα κοινωνικά αγαθά όπως η παιδεία δέχονται ολομέτωπη επίθεση από κράτος και κεφάλαιο και εν μέσω μίας διαρκώς εντεινόμενης κρίσης φτώχειας και ακρίβειας, το κράτος έρχεται να ενισχύσει την ικανότητά του να καταστείλει τις όποιες αντιδράσεις. Την ίδια στιγμή που το κράτος επιτίθεται στο δημόσιο πανεπιστήμιο, απειλώντας τους φοιτητές με συλλήψεις κατατίθεται και ένα νομοσχέδιο τρομοκρατίας με αυστηρότερες ποινές για κάθε «έγκλημα» όπως οι σύμφωνα με κρατικούς εκπροσώπους "παράνομες" καταλήψεις και διαδηλώσεις των φοιτητ(ρι)ών. Το νομοσχέδιο αυτό αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, δηλαδή η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας πάει χέρι-χέρι με την αστυνομοκρατία και την καταστολή.

Θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από το ελευθεριακό σχήμα Παντείου, την ανοιχτή συνέλευση ενάντια στον νέο ΠΚ και την πολιτειακή εκτροπή, και δικηγόρους. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση και μπαρ οικ ενίσχυσης του σχήματος.

Τρίτη 30/1 19:00 αίθουσα 102 (ισόγειο γυάλινου κτηρίου), Πάντειο.

May be an image of text that says 'ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 30/1 αίθουσα 102 19:00 ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ Τοποθετήσεις-εισηγήσεις; Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στο νέο ΠΚ και την πολιτειακη εκτροπή δικηγόροι και ελευθεριακό σχήμα Παντείου C θα ακολουθήσε ακολουθήσειμπαρ, μπαρ για την οικονομικη ενίσχυση του σχήματος Ελευθεριακό bnụ× Παγτείοι'