Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 στις 11.00

Κάλεσμα σε σύσκεψη για την υπεράσπιση του αγώνα της νεολαίας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/1 - 11πμ ΣΤΟ "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ"

Η ενεργοποίηση της Εισαγγελείας Πρωτοδικών που καλείται να «ερευνήσει» τις φοιτητικές καταλήψεις αποτελεί σοβαρή κλιμάκωση της επιχείρησης τρομοκρατίας , καταστολής και ποινικοποίησης του αγώνα της νεολαίας. Μια επιχείρηση που εξελίσσεται όλο το προηγούμενο διάστημα, με την χρήση κάθε είδους μηχανισμών, των ΜΜΕ, ακόμα και φασιστικών δυνάμεων για να στηρίξει την επιβολή της πολιτικής του συστήματος και της κυβέρνησης του.

Μια επιχείρηση που αποκαλύπτει μια βασική πλευρά αυτής της πολιτικής. Την κατάπνιξη των ελευθεριών της νέας γενιάς, την κατάργηση του δικαιώματος της στην οργάνωση και στην πάλη, την μετατροπή Σχολών και σχολείων σε «νεκροταφεία» στα οποία η πολιτική και οι σάπιες αξίες αυτού του συστήματος θα είναι απόλυτα κυρίαρχη!

Ο αγώνας της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ και την παράκαμψη του άρθρου 16, ο αγώνας για την ανατροπή του αντιδραστικού νόμου για την Τεχνική Εκπαίδευση που ψηφίστηκε στις 18/1, ο αγώνας για Δημόσιες Δωρεάν Σπουδές για όλους, είναι δίκαιος και αναγκαίος! Είναι αγώνας που εκφράζει και υπηρετεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού. Ο αγώνας αυτός πρέπει να συνεχιστεί, να μαζικοποιηθεί , να νικήσει!

Μπροστά στο νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων, καταλήψεων και διαδηλώσεων την Πέμπτη 1/2/24, και απέναντι στην κλιμάκωση της πολιτικής ποινικοποίησης και καταστολής του αγώνα αυτού, χρειάζεται να υψωθεί το ευρύτερο δυνατό , κοινωνικό και πολιτικό Μέτωπο αλληλεγγύης και συμπαράταξης στον αγώνα της νεολαίας.

Οι αριστερές, επαναστατικές, αγωνιστικές πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες οφείλουμε άμεσα να πάρουμε πρωτοβουλία στην κατεύθυνση αυτή. Να καλέσουμε ως την Τρίτη 30/1, διαδήλωση υπεράσπισης του αγώνα της νεολαίας και καταγγελίας της επιχείρησης που επιδιώκει να τον βγάλει «παράνομο» και να τον καταστείλει. Οφείλουμε να επιδιώξουμε μαζική απάντηση στην αντιδραστική κυβερνητική επιχείρηση με τη συμμετοχή στη διαδήλωση σωματείων και αγωνιστικών λαϊκών συλλογικοτήτων.

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ-ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΩΤΙΚΑ ΑΕΙ - ΟΧΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2024/01/2…