Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 στις 18.00

Σύσκεψη ενάντια στην καταστολή και για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΣΚΕΨΗΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Προς εργατικά σωματεία, κοινωνικές - πολιτικές συλλογικότητες

Το Σάββατο 3/2 υπήρχαν τρεις διαφορετικές πολιτικές συγκεντρώσεις στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Στις 12 το μεσημέρι ήταν η εβδομαδιαία συγκέντρωση από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων. Στις 2μμ ήταν η αντιπολεμική συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης από την ΟΡΜΑ. Ενώ στις 5μμ ήταν η αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης που οργάνωσαν/στήριξαν κόμματα - οργανώσεις - συλλογικότητες γύρω από τη σύσκεψη του Αντιφασιστικού Συντονισμού.
Η κυβέρνηση της ΝΔ με πρόσχημα μια περιθωριακή ανακοίνωση στο telegram από τα ορφανά της χρυσής αυγής, άδραξε την ευκαιρία για να ξεδιπλώσει το αντικομμουνιστικό και αντεργατικό της μένος. Με αστυνομική διαταγή προχώρησε σε εκτεταμένη απαγόρευση όλων των συναθροίσεων για ένα 24ώρο στις περιοχές που ήταν να γίνουν οι πολιτικές συγκεντρώσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να μετατρέψει το δικαίωμα συναθροίσεων/διαδηλώσεων σε «παραχώρηση κατά το δοκούν» από το αστικό κράτος. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες και την 1η Νοέμβριου που η κυβέρνηση απαγορεύει ανακοινωμένες συγκεντρώσεις της αριστεράς. Αυτή η πολιτική δεν αφορά μικρές ή περιθωριακές κινήσεις αλλά αποτελούν συνολική αντίληψη της κυβέρνησης και της αστικής τάξης για το πώς αντιμετωπίζει την εργατική τάξη και νεολαία.

Οι συλλήψεις 10 μελών και φίλων πολιτικής οργάνωσης αποτελούν άλλη μια κλιμακούμενη πρόκληση ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Ο περιορισμός και η απαγόρευση των διαδηλώσεων στις μη κοινοβουλευτικές συλλογικότητες, η φάμπρικα απαγόρευσης απεργιών σε πρωτοβάθμια σωματεία και η στοχευμένη δίωξη στην ΠΕΝΕΝ, οι επιθέσεις των ΜΑΤ στις καταλήψεις των πρυτανειών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκηκαι στη Νομική Κομοτηνής καθώς και οι αλλεπάλληλες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα είναι μερικά, μόνο, μέτρα της ακροδεξιάς κυβέρνησης ενάντια στο ταξικό κίνημα.
Δεν διαπραγματευόμαστε το δημοκρατικό δικαίωμα της πολιτικής διαμαρτυρίας και κινητοποίησης (που έχει κατοχυρωθεί και συνταγματικά) σε οποιαδήποτε αστυνομική απαγόρευση. Όμως διαπιστώνουμε ένα κίνδυνο «αποδοχής» των απαγορεύσεων. Να ανακοινώνει η κυβέρνηση ένα κατασταλτικό μέτρο και οι συλλογικότητες να μην διεκδικούν καν την ανατροπή των περιοριστικών μέτρων εσωτερικεύοντας και παγιοποιώντας την άποψη «δεν έχουμε τους συσχετισμούς".
Θεωρούμε πως έρχεται σε αναντιστοιχία με τις διαθέσεις του εργατικού - φοιτητικού κινήματος και την προσπάθεια του να αμφισβητήσει την αστική επιθετικότητα του κεφαλαίου.

Καλούμε σε σύσκεψη την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στις 6μμ στο ΕΚΑ με δύο στόχους. Κατ' αρχήν να κατατεθούν ιδέες και προβληματισμοί γύρω από τους όρους και τις προϋποθέσεις που χρειάζεται να οικοδομήσουμε ώστε να αντιστρέψουμε την επιχείρηση τρομοκράτησης του ευρύτερου ταξικού κινήματος. Χωρίς να παραβλέψουμε ή να «θάψουμε» τις πολιτικές διαφορές και εκτιμήσεις μας χρειάζεται να διερευνήσουμε τρόπους ενιαίας δράσης ενάντια στην κυβερνητική τρομοκρατία.
Σε δεύτερο βαθμό να κατατεθούν ιδέες για πολιτικές δράσεις οργάνωσης μιας πολιτικής «αντεπίθεσης» ενάντια στην κρατική καταστολή. Προτείνουμε μια κεντρική πολιτική διαδήλωση το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου ή/και μια σειρά εκδηλώσεων - συζητήσεων.
Προσκαλούμε όλες τις ταξικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης και των απαγορεύσεων συγκεντρώσεων του Σαββάτου 3/2 αλλά απευθυνόμαστε επίσης σε κάθε συλλογικότητα του ταξικού κινήματος.

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

https://ormantifa.org/prosklisi-syskepsis-ena…