τι; : συνέλευση θεματική : οργάνωση, 8/3 από :

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 στις 19.00

Οργανώνουμε την απεργία στις 8 Μάρτη!

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΦΕΡΟΥΑΡΙΟΥ, 7μμ

ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51)

Ομιλήτριες:

Άσπα Θεοχάρη, δικηγόρος, μέλος ΔΣ ΕλΕΔΑ

Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια Παιδαγωγικού ΑΠΘ

Χρύσα Καλογεράκη, προγραμματίστρια, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Beta CAE Systems

Τζένη Δεμιρτζίδου, φοιτήτρια, Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη

Με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στις γυναικοκτονίες με άνοδο 187 τοις εκατό σύμφωνα με την έκθεση της Human Rights Watch! Καθημερινά έρχεται στην επιφάνεια η βία σε βάρος των γυναικών, οι βιασμοί, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις στους χώρους δουλειάς.

Το ιστορικό σύνθημα του κινήματος για την απελευθέρωση των γυναικών «Το σώμα μας μάς ανήκει» μετατρέπεται σε: «το σώμα των γυναικών ανήκει στους βιαστές, στους δολοφόνους, στην αστυνομία, στην εκκλησία, στα αφεντικά αυτού του συστήματος». Η επίθεση σε βάρος των γυναικών είναι ολόπλευρη. Οι γυναίκες είναι πιο κακοπληρωμένες και το χάσμα στους μισθούς μεγαλώνει σύμφωνα με έρευνα της ΑΔΕΔΥ. Τα νοσοκομεία, και όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες πρόνοιας που έχουν ανάγκη οι γυναίκες, αντιμετωπίζουν τη λεηλασία των ιδιωτικοποιήσεων. Το Έλενα, το ιστορικό νοσοκομείο των γυναικών, συρρικνώνεται. Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη βάζει μπροστά να διαλύσει την δημόσια ψυχιατρική Υγεία, την ώρα που η κατάθλιψη είναι περίπου 50% πιο συχνή στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Οι εργαζόμενες στα νοσοκομεία, οι ηρωίδες της Υγείας, αντιμετωπίζουν απολύσεις ως συμβασιούχες στα νύχια των εργολάβων που προωθεί ο κάθε Γεωργιάδης.

Αυτές οι επιθέσεις είναι που ανοίγουν το δρόμο στους Μίχους και όλους τους (εκ)βιαστές. Και ο Μητσοτάκης έχει το θράσος να παριστάνει ότι νοιάζεται για τα ομόφυλα ζευγάρια και για την προστασία των παιδιών με ένα νομοσχέδιο-κοροϊδία που τα όριά του τα υπαγορεύουν ο Σαμαράς και η ακροδεξιά. Η υποκρισία της κυβέρνησης που υπηρετεί την εκμετάλλευση και την καταπίεση δεν έχει όρια.

Μόνο με αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε! Η 8 Μάρτη, η παγκόσμια μέρα για την απελευθέρωση των γυναικών γίνεται πανεργατική απεργία. Πέρσι τέτοια μέρα γράψαμε ιστορία. Οι γυναίκες μαζί με τους σιδηροδρομικούς, όλη την εργατική τάξη, πλημμυρίσαμε τους δρόμους πανελλαδικά και ενώσαμε την οργή για τους νεκρούς των Τεμπών με τον αγώνα ενάντια στη σεξιστική καταπίεση.

  • Φέτος, με αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ, Εργατικών Κέντρων, της ΠΟΕΔΗΝ και πρωτοβάθμιων σωματείων από την Υγεία, την Παιδεία, τους Δήμους και πολλούς άλλους κλάδους, προχωράμε σε πανεργατική απεργία στις 8 Μάρτη με συλλαλητήριο 1μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου.
  • Οι καταλήψεις, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές που παλεύουν με ένα κίνημα καταλήψεων στις σχολές ενάντια στα σχέδια του Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, συζητάνε και αποφασίζουν μέσα από τις συνελεύσεις τους την οργανωμένη συμμετοχή στην απεργιακή 8 Μάρτη.
  • Σε όλο τον κόσμο, παλεύουμε μαζί με τα αδέλφια μας στην Παλαιστίνη ενάντια στις σφαγές του Νετανιάχου που έχουν πρώτο θύμα τις γυναίκες και τα παιδιά. Ο Μητσοτάκης παρέα με τον Μπάιντεν αγκαλιάζουν τον Νετανιάχου και κλιμακώνουν τον πόλεμο από τη Γάζα ως την Υεμένη. Αλλά βρίσκουν απέναντί τους το μεγαλύτερο κύμα αντιπολεμικών διαδηλώσεων από το 2003.

Η Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη στην Θεσσαλονίκη οργανώνει ανοιχτή Εκδήλωση - Σύσκεψη στις 29 Φεβρουαρίου στην ΕΔΟΘ για να οργανώσουμε τις 8 Μάρτη.

Θα είμαστε όλες και όλοι εκεί!

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Φεβρουαρίου 09h