Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 στις 17.00

Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης του απεργιακού ταμείου

Μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 11.00, γλέντι οικονομικής ενίσχυσης του απεργιακού ταμείου στις 5.00 μ.μ.

Το απεργιακό ταμείο, με σκοπό την οικονομική στήριξη εργατικών αγώνων, ήταν μια απόφαση της Κολεκτίβας Εργασίας Το Παγκάκι, από την αρχή ακόμα της ίδρυσής της το 2010.

Με την απόφασή μας αυτή θελήσαμε να μην εξαντλείται η συμμετοχή μας στις απεργίες σε μια εθιμοτυπική πορεία. Θελήσαμε να δημιουργήσουμε, στο χώρο μας που λειτουργεί χωρίς αφεντικά, στο Παγκάκι, έναν ανοιχτό τόπο συνάντησης μετά τις πορείες, που τα έσοδά του θα ήταν η μαγιά για ένα απεργιακό ταμείο στήριξης των εργατικών αγώνων.

Ήταν για μας ένα πρώτο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό βήμα για τη σύνδεσή μας με άλλους εργατικούς αγώνες.

Στη διάρκεια των χρόνων, μέσα από το απεργιακό ταμείο αλλά και διοργανώσεις βραδιών οικονομικής ενίσχυσης και προπαγάνδισης εργατικών αγώνων και εγχειρημάτων αυτοοργάνωσης και αυτονομίας, έχουν στηριχθεί αλληλέγγυα: το ταμείο αλληλοβοήθειας του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού, ο αγώνας της ACS Αλίμου, η απεργία της Ελληνικής Χαλυβουργίας (2011), ο αγώνας των Αγωνιζόμενων Καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, το συνεργατικό εγχείρημα Χαλικούτι στο Ρέθυμνο, η Πρωτοβουλία Ένα καράβι για τη Γάζα, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Κούρδους Πολιτικούς Πρόσφυγες, μετανάστες και πρόσφυγες στην Μυτιλήνη με αγορά αδιάβροχων (χειμώνας του 2015), οι Κούρδοι σύντροφοι και συντρόφισσες στο Κομπάνι και τη Ροζάβα, η ΒΙΟΜΕ, οι Ρομπέν του Ξύλου, το Σωματείο Βάσης Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι απεργοί στην Μαλαματίνα, οι σεισμόπληκτοι σε Συρία και Τουρκία.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά ο θεσμός του απεργιακού ταμείου συνεχίζει. Ο στόχος του δεν εξαντλείται στην όποια μικρή οικονομική ενίσχυση των αγώνων αλλά στο να νιώσουμε καθαρά ότι, μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα που σαρώνει όλα τα δικαιώματα και την ίδια τη ζωή μας καμία και κανείς δεν είναι μόνοι!

πηγή : https://www.facebook.com/events/1464525167476…