Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 στις 18.00

Συζήτηση με τους εργαζομένους στις εκδόσεις Κέδρος

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΤΡΟΜΟ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΕΔΡΟΣ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι ενός από τους πιο ιστορικούς εκδοτικούς της χώρας μας Κέδρος στην πλειοψηφία τους βρίσκονται σε καθεστώς τρομοκρατίας από την εργοδοσία είτε με την επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας, είτε με μεγάλες καθυστερήσεις καταβολής δεδουλευμένων, είτε με προβοκάτσια.

Το μόνο πρόβλημα των εργοδοτών που δεν είχε και δεν έχει λυθεί ακόμα οριστικά είναι οι εργαζόμενοι στην αποθήκη της εταιρείας που με τις κινητοποιήσεις τους αξίωναν και κατάφερναν να αμείβονται στην ώρα τους.

Και πώς οι εργοδότες σκέφτηκαν να λύσουν το πρόβλημα με αυτούς τους απαράδεκτους εργαζόμενους:

Τους ανακοίνωσαν μειώσεις μισθών λόγω περικοπών τη στιγμή που ενάμιση μήνα πριν προσέλαβαν διευθυντή.

Στην ερώτηση των εργαζομένων προς τους εργοδότες για το αντικείμενο της εργασίας του καινούργιου τους διευθυντή η απάντηση ήταν μονολεκτική, τίποτα.

Αυτή η απάντηση αποδείχτηκε ένα ψέμα επειδή ο εν λόγω κύριος μέχρι στιγμής έχει επιδείξει απίστευτο ζήλο στην παρακολούθηση των εργαζομένων στο τι κάνουν και τι λένε με πολύ μεγάλη αδιακρισία φτάνοντας σε σημείο να πάρει στο κατόπι συνάδελφο που βγήκε απέναντι στο δρόμο να πληρώσει τον ασφαλιστή του.

Ένα ακόμη δυνατό του σημείο είναι να πιάνει τους εργαζόμενους και να τους απειλεί με τριήμερα και τετραήμερα.

Η κορύφωση έφτασε το πρωί της 9ης του Γενάρη που ο διευθυντής - διεκπεραιωτής της αποθήκης δεν επέτρεπε στον οδηγό της εταιρίας να εισέλθει στο χώρο της εργασίας του με την πρόφαση ότι τον απείλησε με όπλο τρείς μέρες πριν!!!!!!!!!!!!

Κατόπιν έντονης λογομαχίας μεταξύ των συναδέλφων και του διευθυντή ζητήθηκε η παρέμβαση του εργοδότη ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ που ευτυχώς ήταν συμπτωματικά τόσο νωρίς στο γραφείο του και ο κύριος αυτός απάντησε: να μείνει ο οδηγός μέσα σε ένα γραφείο και να του επιτρέπεται μόνο η έξοδος για τουαλέτα. Τώρα καταλαβαίνετε τι νοσταλγοί του παρελθόντος έχουν τον Κέδρο αυτή τη στιγμή, κάνοντας να τρίζουν τα κόκαλα του Ρίτσου και της παρέας του.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι με ψυχραιμία πήγαν στην αστυνομία να αναφέρουν το γεγονός προσπαθώντας να προστατευθούν από μελλοντικές παρόμοιες προβοκατόρικες ενέργειες. Εκεί βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι με τον μπουμπούκι διευθυντή τους που αυτή τη φορά ήθελε να μηνύσει άλλον συνάδελφο υποστηρίζοντας ότι "σήκωσε το χέρι για να τον χτυπήσει". Μετά από αρκετή ώρα ο αστυνομικός ρωτάει τον διευθυντή τελικά θα κάνετε μήνυση στο κύριο και η απάντηση του ήταν μισό λεπτό να ρωτήσω το αφεντικό. Δεν χρειάζονται άλλα σχόλια παρά μόνο ότι η

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η τρομοκρατία που ασκήθηκε στους εργαζόμενους της αποθήκης, δεν είναι άσχετη με την προσπάθεια της εργοδοσίας να προχωρήσει σε ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο σύνολο των εργαζομένων του Κέδρου μέσω ατομικών συμβάσεων. Ουσιαστικά να μειώσει τους μισθούς κατά 25% μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε 6ωρους. Οι εργαζόμενοι δεν θα υπογράψουμε την καταδίκη μας, ούτε πρέπει να τρομάξουμε από τις απειλές της εργοδοσίας ότι θα εφαρμόσει εκ περιτροπής εργασία (3ημερο,4ήμερο). Οι εργοδότες έχουν για στήριγμα τους νόμους και τις κυβερνήσεις που τους ψηφίζουν, εμείς έχουμε το δίκιο, την αλληλεγγύη και την συλλογικότητα. Τώρα είναι η ώρα για όλους τους εργαζόμενους του Κέδρου να σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλο και όλοι-ες μαζί με την στήριξη του κλαδικού σωματείου να αγωνιστούμε για τους μισθούς μας, τις εργασιακές μας σχέσεις, την ζωή μας. Σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανείς.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις εκδόσεις Κέδρος στα γραφεία του Συλλόγου, Λόντου 6, Εξαρχεια, 2ος όροφος την Πέμπτη 19 Γενάρη στις 6 μ.μ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2012/01/19/%c...