Σάββατο 18 Μαίου 2024 στις 19.00

Εκδήλωση–Συζήτηση: Να σπάσουμε την καταστολή της κυβέρνησης της ΝΔ

Να σπάσουμε την καταστολή της κυβέρνησης της ΝΔ
Η απεργία δεν τιμωρείται - Η συγκέντρωση δεν είναι απείθεια
Εκδήλωση - Συζήτηση
Σάββατο 18 Μάη, 7μμ, Νομική

Την Πέμπτη 23/5/2024, δικάζονται στα Δικαστήρια Ευελπίδων οι 10 αγωνιστές και αγωνίστριες που συμμετείχαν στη διεθνιστική συγκέντρωση των Ιμίων στις 3/2/2024 στην πλ. Ρηγίλλης για "απείθεια" στην αστυνομική απαγόρευση συναθροίσεων που είχε ανακοινωθεί λίγες ώρες νωρίτερα και ουσιαστικά απαγόρευε τρεις προγραμματισμένες πολιτικές συγκεντρώσεις την ίδια μέρα με δεκάδες σωματεία και οργανώσεις να μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης.

Με αφορμή αυτή τη δίωξη, η ΟΡ.Μ.Α. διοργανώνει πολιτική εκδήλωση - συζήτηση το Σάββατο 18 Μάη, στη Νομική Αθηνών στις 7μμ, με θέμα την εκτεταμένη κυβερνητική καταστολή και την επιχείρηση τρομοκράτησης του κινήματος, μέσα από απαγορεύσεις - συλλήψεις - διώξεις - εισαγγελικές παραγγελίες, απέναντι σε απεργίες - διαδηλώσεις - καταλήψεις - αποχή, και πώς μπορεί να την αντιμετωπίσει η εργατική τάξη σήμερα υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα της απεργίας της συγκέντρωσης χωρίς περιορισμούς και αστυνομικούς ελέγχους. Θα μιλήσουν οι: Ν. Κουρουπάς (ΟΡ.Μ.Α.), Γ. Κακαρνιάς (Δικηγόρος), Ζ. Γκέρτσος (διωκόμενος εκπαιδευτικός ΕΛΜΕ Πειραιά, Αγωνιστικές Κινήσεις), Κ. Λάχανης (Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Ιωαννίνων, διωκόμενος Πολυτεχνείο 2020), Μ. Λογοθέτη (μέλος ΚΣ της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ), Κ. Αβραμίδης (Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας), Γρ. Καλομοίρης (Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών), Κ. Παπαδάκης (Δημοτικός Σύμβουλος «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα»), Κ. Τουλγαριδης (Υποψήφιος Περιφερειάρχης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική»).

Οι πολιτικές διώξεις και οι δίκες φρονηματικού χαρακτήρα εργαλειοποιούνται για να τρομοκρατήσουν τον αγωνιζόμενο κόσμο, για να πλήξουν τις οργανώσεις και τα σωματεία. Θεωρούμε κρίσιμο το ζήτημα της καταστολής της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, όχι ως γενική πολιτική τοποθέτηση, αλλά ως κομβικό θέμα της επικαιρότητας. Η πολιτική μάχη απέναντι στις διάφορες μορφές καταστολής αφορά τη σημερινή κυβέρνηση. Η ΝΔ βήμα βήμα διαμορφώνει ένα πλαίσιο περιχαράκωσης των ταξικών εργαλείων για να αφοπλίσει την αριστερά από την υλοποίηση απεργιών/διαμαρτυριών, ενώ παράλληλα με τον ακραία αντικοινωνικό νέο Ποινικό Κώδικα σπέρνει τον φόβο της φυλακής. Είναι στο ίδιο κλίμα που η ΝΔ ξετυλίγει την ακροδεξιά ρητορεία της για την προστασία των συνόρων, για τη γηπεδική βία, για την ενδοσχολική βία και την εγκληματικότητα της νεολαίας. Μια αφήγηση κινδύνων μέσα στην κοινωνία που αντιμετωπίζεται μόνο μέσα από την καταστολή της αστυνομίας και των δικαστηρίων. Και άρα στην Ελλάδα 2.0 του Μητσοτάκη, η λειτουργία των σωματείων, των σχολείων, των νοσοκομείων και άλλων χώρων/δομών περνάει μέσα από ελεγκτικούς μηχανισμούς. Με αυτή τη βαρύτητα, την κρίνουμε ως κεντρική μάχη που χρειάζεται να μετρήσει το εργατικό κίνημα και να οργανώσει μια συλλογική αντιμετώπιση.

Υπερασπιζόμαστε το κατοχυρωμένο συνταγματικά δικαίωμα στη συνάθροιση και διαδήλωση κόντρα στην προσπάθεια της ΝΔ να το μετατρέψει σε "κατά το δοκούν παραχώρηση". Δεν διαπραγματευόμαστε το δημοκρατικό δικαίωμα της πολιτικής διαμαρτυρίας σε οποιαδήποτε αστυνομική απαγόρευση. Αναγνωρίζουμε ότι κάθε εργατικό δικαίωμα και πολιτική ελευθερία κατακτήθηκε μέσα από αιματηρούς εργατικούς αγώνες και τοποθετούμε σε πρώτη προτεραιότητα την υπεράσπιση των αναγκών των εργαζομένων και της νεολαίας. Παλεύουμε για τις ανάγκες των πληβείων τάξεων και όχι απλώς περιφρουρούμε τα δικαιώματα που μας αξιώνει σήμερα η αστική τάξη. Η ανάγκη των λαών για συμφιλίωση, ειρήνη και τερματισμό της ανθρώπινης εκμετάλλευσης είναι η φλόγα που μας οδηγεί να αγωνιστούμε.

Η πολιτική μάχη για την αθώωση των 10 αγωνιστών/ριών συνδέεται με τον αγώνα για να καταπέσουν οι διώξεις στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ, για να αποσυρθούν οι ΕΔΕ στους εκπαιδευτικούς συνδικαλιστές, για να σταματήσουν οι τιμωρητικές μετακινήσεις και οι ποινές για "παράβαση καθήκοντος" εργαζομένων στο ΕΣΥ, για να καταπέσουν οι διώξεις στους προέδρους σωματείων για "παράνομες/καταχρηστικές" απεργίες και να μην διαγραφούν οι δεκάδες καταληψίες φοιτητές/ριες όπως απειλούν οι πρυτάνεις.

Καλούμε συναγωνιστές/ριες, φίλους/ες να συμμετέχουν στην συζήτηση για να στοχοθετήσουμε ένα εφικτό μέτωπο αγώνα, ο οποίος απέναντι σε απαγορεύσεις και διώξεις δεν υποχωρεί με δηλώσεις νομιμοφροσύνης, αλλά οργανώνει και συνδέει τα πολιτικά δικαιώματά μας με την πολιτική δράση, διαρρηγνύοντας τη νομιμοποίηση των πρακτικών της κυβέρνησης της ΝΔ.

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού
https://ormantifa.org/ekdilosi-syzitisi-na-sp…