τι; : συζήτηση θεματική : οργάνωση

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 στις 17.00

Συνάντηση για οργάνωση ανεξάρτητης συνέλευσης μαθητών

Συμμαθητή/τρια,

Έχει γίνει πλέον αισθητή η καταστροφική πολιτική που βιώνουμε τα

τελευταία χρόνια στο χώρο της παιδείας. Η διάθεση για ιδιωτικοποίηση είναι φανερή, οι ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία παραμένουν, αίθουσες και σχολεία υπερπλήρη και οι δημοκρατικοί θεσμοί στα σχολεία δεν λειτουργούν. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργείται η ανάγκη της κινητοποίησης των μαθητών, έξω από την λογική του «καπελώματος» που λειτουργούσε τόσο καιρό.

Ο μαθητικός αγώνας είναι κοινός για όλους, γιατί τα ζητήματά του αγγίζουν όλα τα κοινωνικά στρώματα. Πρέπει όλοι μαζί, παραμερίζοντας διάφορα συμφέροντα, να αγωνιστούμε για το αύριο της εκπαίδευσής μας, που επηρεάζει την μόρφωση μας και την επαγγελματική μας αποκατάσταση.

Είχε γίνει μια προσπάθεια ώστε να οργανωθεί ανεξάρτητη μαθητική συνέλευση τον Σεπτέμβρη πριν αρχίσουν τα σχολεία. Αυτό απέτυχε. Μαθητές από διάφορα σχολεία του Βόλου πιστεύουμε ότι οι συνθήκες είναι πιο ώριμες ώστε οι μαθητές να αναλάβουν τις κινηματικές ευθύνες που τους αναλογούν.

Καλούμε μαθητές του Βόλου (Γυμνασίων- Λυκείων) σε μια πρώτη συνάντηση στις 4 Φλεβάρη ώστε να οργανώσουμε ανεξάρτητη μαθητική συνέλευση.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΣΑΣ.

επικοινωνία : http://asrgmag.blogspot.com/2012/01/42-5.html

διοργάνωση : Διαδικτυακή Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητη Συνέλευση Μαθητών (Βόλος)

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Ιανουάριος 21h