Πέμπτη 16 Μαίου 2024 στις 18.00

Συνέλευση αλληλεγγύης για τον αναρχικό σύντροφο απεργό πείνας Νίκο Μαζιώτη

Καλούμε ως συνέλευση αλληλεγγύης την Πέμπτη 16/5 στην ΑΣΟΕΕ στις 18:00 για τη διοργάνωση κινήσεων και δράσεων αλληλεγγύης στον απεργό πείνας σύντροφο Νίκο Μαζιώτη. Σχετικά με τον απεργό σύντροφο υπάρχουν νεότερες δυσοίωνες εξελίξεις που αφορούν σε πειθαρχικά παραπτώματα που του χρεώνουν: 1) απείθεια για την άρνησή του να υπακούσει στο εξευτελιστικό ξεγύμνωμά του για να μεταχθεί στο νοσοκομείο της Λαμίας και 2) για παράπτωμα που αφορά στην κατηγορία της απειλής εναντίον του επικεφαλή των μεταγωγών. Ο οποίος -από μια πρώτη πληροφόρηση- έχει υποβάλει και σχετική μήνυση εναντίον του συντρόφου. Και για τα δύο αυτά παραπτώματα θα περάσει σήμερα Πέμπτη στις 16:00 από εισαγγελέα. Πιο συγκεκριμένα και για τις νεότερες εξελίξεις γι' αυτό το ζήτημα, θα ενημερώσει με τηλεφωνική παρέμβασή του στη συνέλευση ο ίδιος ο σύντροφος.

Επίσης ενημερώνουμε ότι χθες 15/5 (Τετάρτη), ακριβώς την ίδια ώρα που ο σύντροφος περνούσε (μέσω skype) από ακρόαση στο δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας για το 6ο αίτημά* του για την αποφυλάκισή του, συντρόφισσες και σύντροφοι πραγματοποιήσαμε μια πρώτη αιφνιδιαστική αντανακλαστική κίνηση αλληλεγγύης. Θα γίνει αναλυτική ενημέρωση, όπως επίσης θα αναρτηθεί ανακοίνωση σχετικά με την παρέμβασή μας στο δικαστήριο της Λαμίας.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ - ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ, ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ

Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ-ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ, ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στα καταδικασμένα μέλη του Ε.Α. Π.Ρούπα κ΄ Ν.Μαζιώτη

mail επικοινωνίας: synaexllil-rouexpamaziotexis@espivex.net

* Έχει υποβάλει συνολικά 6 φορές αίτημα αποφυλάκισής σε πρωτοβάθμια δικαστικά συμβούλια (με 4 απορριπτικές αποφάσεις) και έχει επίσης 1 απορρριπτική από 2θμιο όργανο/εφετείο στο οποίο είχε προσφύγει. Έχει, μέχρι στιγμής, 5 απορριπτικές, ενώ αναμένει την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για το 6ο αίτημά του, για το οποίο αίτημα έγινε άλλωστε η χθεσινή αιφνιδιαστική παρέμβαση αλληλεγγύης στη Λαμία..

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1630404/
πηγή : email που λάβαμε στις 16 Μαΐου 00h