Πέμπτη 23 Μαίου 2024 στις 18.00

Selanik Tattoo Circus XII - Εκδήλωση: Circus Tour

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ SELANIK TATTOO CIRCUS

Το Tattoo Circus είναι ένα αυτοοργανωμένο φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε το 2007 στη Ρώμη από μία πρωτοβουλία συντροφιών και έφτασε στη Θεσσαλονίκη το 2008, όπου πραγματοποιήθηκε στην κατάληψη του Ορφανοτροφείου. Έκτοτε, το φεστιβάλ και εκδηλώσεις του έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορους χώρους όπως η κατάληψη Terra Incognita, το Στέκι στο Βιολογικό, το ΕΚΧ Σχολείο και το Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα Τούμπας. Το Tattoo Circus έχει ταξιδέψει σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης (Βαρκελώνη, Βερολίνο, Λονδίνο, Μαδρίτη, Βασιλεία κ.α.) και της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο) στηρίζοντας οικονομικά και ηθικά συντρόφους και συντρόφισσες που βρίσκονται εντός των τειχών.

Το Selanik Tattoo Circus είναι ακόμα μια μορφή έμπρακτης αλληλεγγύης, στηρίζοντας πλέον, εκτός από τους/τις/τα φυλακισμένους/ες/α αγωνιστές/στριες/α, δομές του ανταγωνιστικού φεμινιστικού αντιεξουσιαστικού κινήματος, δικαστικές υποθέσεις που άπτονται στην επικαιρότητα όπως πολιτικές δίκες, υποθέσεις στήριξης μεταναστριών, καθώς και υποθέσεις επιζήσαντων από κακοποιητικές συμπεριφορές.

Το φεστιβάλ φιλοξενείται σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένους χώρους και πραγματοποιείται αδιαμεσολάβητα, αντιιεραρχικά και αυτοδιαχειριζόμενα. Θέλουμε να αποτελεί έναν ανοιχτό και ελεύθερο χώρο, όπου δεν είναι ανεκτές σεξιστικές, τρανσoφοβικές, παραβιαστικές, ρατσιστικές και γενικότερα εξουσιαστικές συμπεριφορές. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιούνται εκδηλώσεις πολιτικού περιεχομένου, συναυλίες, shows, συντροφική κουζίνα, παιδικές παραστάσεις και εκθέσεις. Τα άτομα που συμμετέχουν στη διοργάνωση και οι καλλιτέχνες δεν έχουν οικονομικό όφελος, αλλά συνεισφέρουν το καθένα με τον τρόπο του στην επίτευξη των σκοπών του φεστιβάλ.

Σε μια αποστειρωμένη εποχή που οι ελεύθεροι χώροι λιγοστεύουν, εμείς συνεχίζουμε να είμαστε εδώ και να τους στηρίζουμε, δημιουργώντας τους δικούς μας τόπους και τρόπους συνάντησης.

        Selanik Tattoo Circus crew