Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 στις 12.00

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Πορεία αλληλεγγύης για καταλήψεις & αυτοδιαχειριζόμενους χώρους

Διοργάνωση: καταλήψεις, στέκια, συνελεύσεις

Πορεία αλληλεγγύης για καταλήψεις, αυτοοδιαχειριζόμενους χώρους και αυτοργανωμένους κοινωνικούς αγώνες

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

3mar.jpg

Ζούμε σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης του συστήματος και διαρκούς όξυνσης μιας συνολικής επίθεσης των κυρίαρχων πάνω στα πληβειακά και πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες όπου υποβαθμίζονται και καταστρέφονται οι όροι ζωής σημαντικών τμημάτων του πληθυσμού, εκδηλώνονται όλο και περισσότερο φαινόμενα απαξίωσης κι απονομιμοποίησης του συστήματος, καθώς και πολλαπλασιασμού των αυθόρμητων ή οργανωμένων πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων από τα κάτω. Για αυτό και η διαρκώς κλιμακούμενη επίθεση των κυρίαρχων πάνω στα στοιχειώδη δικαιώματα και τους όρους ζωής των από κάτω της κοινωνίας συνοδεύεται από την αντίστοιχη όξυνση και κλιμάκωση της κρατικής και σε αρκετές περιπτώσεις και παρακρατικής καταστολής των αντιστάσεων. Και ιδιαίτερα εκείνων των αντιστάσεων που δεν ελέγχονται και δεν περιορίζονται από τους θεσμούς, τους φορείς και τους παράγοντες του συστήματος, αλλά εκδηλώνονται ακηδεμόνευτα, επιχειρώντας το πέρασμα από την αυθόρμητη διαμαρτυρία και αγανάκτηση των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων ανθρώπων στη συνειδητή εξέγερση και την κοινωνική επανάσταση ως μοναδική διεξοδική απάντηση στην κρίση του συστήματος και την επίθεση της άρχουσας τάξης.

Οι καταλήψεις και γενικότερα οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι είναι συγκεκριμένο κομμάτι αυτής της συνειδητής και αυτοοργανωμένης αντίστασης, και έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την εξέλιξη των ευρύτερων κοινωνικών αγώνων τις τελευταίες δεκαετίες. Για αυτό και οι καταλήψεις βρίσκονταν πάντα στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής και των παρακρατικών συμμοριών, και ειδικά σήμερα κατέχουν μια από τις πρώτες θέσεις στους κατασταλτικούς σχεδιασμούς του κράτους για το χτύπημα και την εξουδετέρωση των αντιστάσεων που ξεπηδούν από τα κάτω.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37

ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ

Αλληλεγγύη σε όλες τις καταλήψεις, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς αγώνες

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 3 Μαρτίου 2012,

12 μ.μ. Δημοτική Αγορά Κυψέλης

κάλεσμα : Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

επικοινωνία : http://squathost.com/lelas_k/gr/af_3mar.htm

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

*ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ,** ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΡΤΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ, 12 μ.μ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ

*

Στο πλαίσιο προπαγανδιστικών παρεμβάσεων πριν την πορεία, θα γίνει *μικροφωνική* και μοίρασμα κειμένων *στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων* ,

το Σάββατο *25 Φλεβάρη* στις 11 το πρωί.

πηγή : email received on 17 Φεβρουάριος 12h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Διοργάνωση: pasamontana

_____________-ncTqjK.png

http://pasamontana.blogspot.com

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=36296


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις Λέλας Καραγιάννη 37 και Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Στα μέσα Νοέμβρη, εγκαινιάστηκε μια νέα συνεργασία Δήμου Αθηναίων και αστυνομικών αρχών. Μαζί ξεκινάει ένας νέος κύκλος διαχείρισης του κέντρου της Αθήνας. Αρχικά, στο στόχαστρο μπαίνει η κατειλημμένη "Δημοτική Αγορά Κυψέλης", που στεγάζει ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, ενώ ακολουθεί αυτεπάγγελτη δίωξη στην κατάληψη "Λέλας Καραγιάννη 37″, δίνοντας το πράσινο φως για ενδεχόμενες επεμβάσεις.

Η φτώχια και η εξαθλίωση στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας συνεχώς διευρύνονται. Παράλληλα, οξύνονται διαρκώς τα ανθρωποκηνυγητά μπάτσων και παρακρατικών σε μετανάστες και μικροπωλητές, σε άστεγους και τοξικοεξαρτημένους. Άλλωστε, η προώθηση του κοινωνικού κανιβαλισμού και ο γενικότερος ιδεολογικός πόλεμος συνιστούν τη δοκιμασμένη τακτική του "διαίρει και βασίλευε". Σε αυτή την προσπάθεια κράτους και κεφαλαίου ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει αναβαθμισμένο θεσμικά ρόλο, αυτόν του εγγυητή της ανάπτυξης και της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης…

Σήμερα, με την κρίση πιο εμφανή από ποτέ, με όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα να εξαθλιώνονται

και με τις εξεγέρσεις να μην έχουν πλέον ανάγκη από σπίθες …όλο περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να ανιχνεύουν το δρόμο του αγώνα.

Έτσι, οι καταλήψεις και τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, τόποι συνάντησης αλλά και διασταύρωσης των αγώνων βρίσκονται και πάλι στο στόχαστρό της καταστολής.

Και επειδή οι κατηγορίες που μας προσάπτουν καλά κρατούν, δηλώνουμε ευθαρσώς ότι…

Είμαστε οπλοστάσιο αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων και εστίες αδιαμεσολάβητης αντίστασης.

Είμαστε κέντρα διακίνησης προταγμάτων, μέσων και πρακτικών αγώνα εχθρικών προς στο υπάρχον

Είμαστε εργαστήρια ζύμωσης αναγκών και επιθυμιών μακριά από εθνοτικούς, έμφυλους και θρησκευτικούς διαχωρισμούς

Αντίσταση στα σχέδια "αποστείρωσης" του κέντρου της Αθήνας

Κάτω τα χέρια από την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 και την κατειλημμένη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

κάλεσμα : Κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά

πηγή : http://pat61.squat.gr/2012/02/πορεία-αλληλεγγ...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αλληλεγγύη στην κατάληψη της Λέλα Καραγιάννη και στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Όσο η κρίση θα βαθαίνει, όσο περισσότερο τα αφεντικά αυτού του κόσμου θα προσπαθούν να ισοπεδώσουν τις ζωές μας, τόσο περισσότερα μέσα θα επιστρατεύονται ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες. Στις πόλεις της θλίψης και του νέου ολοκληρωτισμού, η αντίσταση και η αλληλεγγύη γεννιούνται κι αναπνέουν στα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και στις καταλήψεις. Κι αν χρησιμοποιείται ως πρόσχημα η «ανάπλαση» για να χτυπήσουν τις καταλήψεις, η πραγματική αιτία είναι οι φωνές που ορθώνονται όλο και περισσότερο ενάντια σε έναν κόσμο εξαθλίωσης και μιζέριας. Στο δόγμα ό,τι αντιστέκεται καταστέλλεται, εμείς απαντάμε μ' αυτό το πλευρό να κοιμάστε!

πηγή : http://papoutsadiko.espivblogs.net/archives/1...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΠΟΡΕΙΑ

Δείτε το σχετικό αρχείο ____-_____________microsoft_word__4_.doc

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

Στα 5 χρονιά λειτουργίας της έχουν φιλοξενηθεί πάνω από 600 πολιτιστικές εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις, μουσικά δρώμενα και συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, συλλογικές κουζίνες, εκδηλώσεις δημόσιων σχολείων, χαριστικό παζάρι κ.τ.λ.) και πολλές επίκαιρες θεματικές συζητήσεις. [Αλήθεια στα δημοτικά πολιτιστικά κέντρα πόσες έχουν γίνει;]

Η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης λειτουργεί, ως χώρος συνέλευσης εργαζομένων και τοπικών κινήσεων. Κάθε Τρίτη πραγματοποιούνται παρουσιάσεις λογοτεχνικών βιβλίων και κάθε Τέταρτη προβάλλονται κινηματογραφικές ταινίες. Σε καθημερινή βάση γίνονται μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες και λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη. Τέλος, κάθε Σάββατο γίνεται αγορά βιοκαλλιεργητών.

Εναντια σε οποιοδηποτε σχεδιο παρεμβασης του Καμίνη του δημαρχου του Μνημονιου αξιου συνεχιστη του Κακλαμανη

Η κινηματικη μας διαθεση και η αντιδραση μας στο μνημονιο στα χαρατσια στις ληστρικες επιδρομες της κυβερνησης μας φερνει κοντα με τις συνελευσεις πρωτοβουλιες γειτονιας που αναπτυσονται στην περιοχη μας

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

κάλεσμα : ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

αλληλεγγύη στους αυτοοργανωμένους χώρους

http://patissiasynelefsi.blogspot.com/

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=36438


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης προς τις καταλήψεις Λέλας Καραγιάννη και Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 3 Μάρτη. Το ραντεβού είναι στις 12 στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης στην οδό Φωκίωνος Νέγρη. Σε μια χρονική συγκυρία που οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι τίθενται στο στόχαστρο των αρχών, οι άνθρωποι που τις εμψυχώνουν, έχουν να πουν μια κουβέντα μόνο: Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τους ακηδεμόνευτους αγώνες.

Για όποιον νομίζει ότι βλέπουμε φαντάσματα, να μια διδακτική ιστορία, ενδεικτική της στάσης της αστυνομίας, των media και της εξουσίας εν γένει απέναντι στα αυτοργανωμένα εγχειρήματα πάσης φύσεως:

Σε προβοκατόρικο δημοσίευμα του Βήματος, ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης-φερέφωνο της αντιτρομοκρατικής Βασίλης Λαμπρόπουλος συνδέει την ορφανή βόμβα του μετρό με την Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Παπάγου-Χολαργού. Παραθέτει τμήμα κειμένου που είχε μοιράσει δημόσια η συνέλευση στους εργαζόμενους και τους επιβάτες του μετρό στις 9 Φλεβάρη, χωρίς φυσικά να αναφέρει τον συντάκτη του και τον τρόπο που διακινήθηκε και μπερδεύοντάς το με σκοτεινά σενάρια τρομοκρατίας που θα ζήλευε κι ο Τζον ΛεΚαρέ. Η συνέλευση πραγματοποίησε χθες παρέμβαση στον ΔΟΛ, ο Λαμπρόπουλος κλειδώθηκε στο γραφείο του και ο διευθυντής σύνταξης Α. Καρακούσης ανέλαβε να βγάλει το φίδι απ' την τρύπα. Τουλάχιστον δημοσίευσε την απάντηση της συνέλευσης στο προβοκατόρικο δημοσίευμα της ασφάλειας.

Δε χρειάζεται να πούμε ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους συντρόφους που στοχοποιούνται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ραντεβού στο δρόμο!

πηγή : http://katalipsinf.blogspot.com/2012/03/blog-...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις (Συνέλευση πλ. Βικτωρίας)

Αν δεν αντισταθούμε σ'όλες τις γειτονιές

<< Δήμαρχος Καμίνης >>

Από «συνήγορος του πολίτη» , συνήγορος του μνημονίου και κυνηγός κεφαλών :

  • συμβασιούχων του Δήμου
  • αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος
  • διαδηλωτών
  • μεταναστών
  • μικροπωλητών
  • αστέγων
  • αυτοδιαχειριζόμενων χώρων και καταλήψεων

Ο κατ' επίφαση προοδευτικός δήμαρχος της Αθήνας, σε πλήρη σύμπλευση με τους κυβερνώντες, συντονίζει τα πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες μικροπωλητές, προσπαθεί να μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε μια "υγειονομική ζώνη", στην οποία δεν θα έχουν θέση οι άνθρωποι που αγωνίζονται αλλά οι άνθρωποι που καταναλώνουν.

Και βασικός στόχος οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι και οι καταλήψεις. Η δημοτική αγορά ένας πρώην εγκαταλελειμμένος χώρος που εδώ και 6 χρόνια αποτελεί ζωντανό σημείο συνάντησης ανθρώπων και σκεπτικών και η κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 που επί 20 χρόνια τώρα είναι αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνικών αγώνων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές

Συνέλευση πλατείας Βικτωρίας

πηγή : http://pat61.squat.gr/2012/02/αλληλεγγύη-στις...