Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 στις 13.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε κατηγορούμενους συντρόφους

Διοργάνωση: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ / ΕΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης - μικροφωνική για τους συντρόφους Γ.ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ, Σ.ΤΖΙΦΚΑ, Δ.ΦΕΣΣΑ, Μ.ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗ, Δ.ΔΗΜΤΣΙΑΔΗ που δικάζονται στη Θεσσαλονίκη για τον εμπρησμό οχήματος της ΔΕΗ τον Οκτώβρη του 2009

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ Γ.ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ, Μ.ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗ, Σ.ΤΖΙΦΚΑ, Δ.ΔΗΜΤΣΙΑΔΗ, Δ.ΦΕΣΣΑ

Διοργάνωση: Πρωτοβουλία αλληλέγγυων

afisa-skouloudis.jpg

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΜΟΝΟΙ

Στις 13 Οκτώβρη 2010, κατά τη διάρκεια εμπρησμού οχήματος της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη ο αναρχικός Γιάννης Σκουλούδης ο οποίος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της επίθεσης. Ο κατασταλτικός μηχανισμός προχώρησε σε μια εξοντωτική δίωξη ενεργοποιώντας τις διατάξεις του τρομονόμου και εκδίδοντας εντάλματα σύλληψης για τέσσερις ακόμα αναρχικούς παρά την απουσία στοιχείων εις βάρος τους. Οι Μπάμπης Τσιλιανίδης, Σωκράτης Τζίφκας, Δημήτρης Δημτσιάδης και Δημήτρης Φεσσάς, επέλεξαν το δρόμο της φυγοδικίας και συνελήφθησαν τρεις μήνες αργότερα στην Αθήνα. Αρνούνται το κατηγορητήριο και υπερασπίζονται την επιλογή της ανατρεπτικής δράσης.

Μέσα από τα σαμποτάζ στις κρατικές και τις καπιταλιστικές υποδομές και μέσα από τις προπαγανδιστικές της εξορμήσεις, μέσα από τα οδοφράγματα και τις αυτοοργανωμένες της διαδικασίες, μέσα από τις χίλιες-δυο μορφές της και το συνδυασμό τους, η μειοψηφική ανατρεπτική δράση εξερευνά διαρκώς τα όρια και τις δυνατότητές της. Επιμένοντας να αμφισβητεί το κρατικό μονοπώλιο της βίας και την αστική νομιμότητα, να αποδομεί τις κυρίαρχες γλώσσες, θεσμίσεις και μεσολαβήσεις, να κατεργάζεται την καταστροφή του καπιταλιστικού συστήματος και κάθε εξουσιαστικής σχέσης. Αντιπαλεύοντας την παραίτηση και τη λήθη, ανανεώνοντας τις παρακαταθήκες και τις μνήμες των εξεγέρσεων του χθες, κρατώντας τη φλόγα ζωντανή.

Κάποτε ο κάμπος ξεραίνεται και η φλόγα γίνεται φωτιά. Είναι η απόλυτη επικινδυνότητα της μειοψηφικής ανατρεπτικής δράσης. Η επικινδυνότητα της διαλεκτικής της με την έκρυθμη κοινωνική πραγματικότητα, όπως διαμορφώνεται με την καπιταλιστική κρίση και την κλιμάκωση της λεηλασίας από το κεφάλαιο, με την εκτεινόμενη εξαθλίωση και την απόσυρση των δημοκρατικών προσχημάτων, με την κατάρρευση της συναίνεσης και την εφόρμηση της ταξικής σύγκρουσης στο προσκήνιο.

Για το καθεστώς προέχει τώρα η θωράκισή του. Οι τρομονόμοι και οι αναλύσεις dna, οι μεταναστευτικές πολιτικές και η κατάργηση του ασύλου, η στοχοποίηση των απεργιών και η διατεταγμένη δημοσιογραφική αλητεία, η βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων και οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών, οι στρατιωτικοποιημένες ζώνες στο κέντρο της πόλης και οι χιλιάδες μπάτσοι που περιπολούν στις γειτονιές, συνθέτουν ένα σκηνικό τρομοκράτησης και επιβολής. Βασική πτυχή της καθεστωτικής θωράκισης ήταν και είναι οι διώξεις και οι φυλακίσεις των αγωνιστών και η προσπάθεια ηθικής, πολιτικής ή ακόμα και φυσικής εξόντωσής τους. Πίσω ωστόσο από τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις και την εκδικητική τους μανία, υπάρχει ο αγώνας για την ελευθερία που παραμένει ζωντανός και ανυποχώρητος.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ Γ.ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ, Μ.ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗ, Σ.ΤΖΙΦΚΑ, Δ.ΔΗΜΤΣΙΑΔΗ, Δ.ΦΕΣΣΑ

ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Δίκη: Τετάρη 21 Μάρτη, Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση-μικροφωνική: Κυριακή 18 Μάρτη, Θησείο (ΗΣΑΠ), 13:00

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...