Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 στις 18.00

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία αλληλεγγύης για την αναρχική συντρόφισσα Στέλλα Αντωνίου

Διοργάνωση: Αλληλέγγυοι-Αλληλέγγυες

Πορεία αλληλεγγύης για την Αναρχική συντρόφισσα Στέλλα Αντωνίου

Με αφορμή την 5η κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης της Αναρχικής συντρόφισσας Στέλλας Αντωνίου που κατατέθηκε στις 8/3 για λόγους υγείας, συλλογικότητες, στέκια, καταλήψεις, συνελεύσεις και άτομα, σε μια ανοιχτή συζήτηση κατέληξαν στη συνδιοργάνωση πορείας αλληλεγγύης από το Σύνταγμα την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 6μμ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΑΚΚΑ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ, ΜΗΤΡΟΎΣΙΑ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πανελλαδική μέρα δράσης αλληλεγγύης

στη σ. Στέλλα Αντωνίου

Με αφορμή την 5η κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης της Αναρχικής συντρόφισσας Στέλλας Αντωνίου που κατατέθηκε στις 8/3 για λόγους υγείας, συλλογικότητες, στέκια, καταλήψεις, συνελεύσεις και άτομα, σε μια ανοιχτή συζήτηση κατέληξαν στη συνδιοργάνωση πορείας αλληλεγγύης από το Σύνταγμα την Παρασκευή 6 Απρίλη στις 6μμ. Συγχρόνως απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις συλλογικότητες του χώρου για Πανελλαδική μέρα δράσης αλληλεγγύης στην Στέλλα Αντωνίου την ίδια μέρα με την πορεία .

Για να υπενθυμίσουμε την υπόθεση, η αναρχική Στέλλα Αντωνίου συνελήφθη στις 4/12/10, μαζί με τους αναρχικούς Αλέξανδρο Μητρούσια, Γιώργο Καραγιαννίδη, Κώστα Σακκά, Χρήστο Πολίτη και Δημήτρη Μιχαήλ κατηγορούμενοι αρχικά για συμμετοχή σε άγνωστη οργάνωση (οι σύντροφοι Πολίτης και Μιχαήλ απαλλάσσονται από τις κατηγορίες και αποφυλακίζονται). Οι αρχές εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι οι Μητρούσιας και Καραγιαννίδης είχαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, κατηγόρησαν στη συνέχεια και τους υπόλοιπους για συμμετοχή, χωρίς ουσιαστικά στοιχεία ή αποδείξεις, αλλά πατώντας πάνω στην πολιτική τους ταυτότητα ή και στις προσωπικές και συντροφικές σχέσεις μεταξύ τους. Αφού τελικά βρήκαν όνομα για την άγνωστη οργάνωση, σήμερα με τις νέες διώξεις που αφορούν 250 παλιά χτυπήματα της ΣΠΦ (εμπρησμοί, βομβιστικές ενέργειες) που απευθύνονται στο σύνολο όλων όσων κατηγορούνται για ΣΠΦ, καλύπτουν το κενό της μη ύπαρξης ενεργειών για τους 4 συντρόφους.

Προφυλακισμένη 15 μήνες τώρα στις φυλακές Κορυδαλλού, βαρυνόμενη με ένα εντελώς σαθρό κατηγορητήριο, όπως αναφέρει και η ίδια, είναι η πολιτική της ταυτότητα και η αλληλεγγύη της στους διωκόμενους συντρόφους της, που την καθιστούν ένοχη για τους διωκτικούς μηχανισμούς. Παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας της που όχι μόνο δεν είναι αντιμετωπίσιμο μέσα στη φυλακή αλλά αντίθετα έχει επιδεινωθεί και συνεχίζει να επιδεινώνεται, η συντρόφισσα αδυνατεί να έχει πρόσβαση στην απαιτούμενη εξειδικευμένη ιατρική παρακολούθηση, στην αντιμετώπιση και θεραπεία της ασθένειας της.

Η αλληλεγγύη στο πρόσωπο της αναρχικής Στέλλας Αντωνίου είναι δεδομένη όπως και σε κάθε φυλακισμένο αγωνιστή, ωστόσο η περίπτωση της Στέλλας θέτει ακόμα πιο επιτακτική την αλληλεγγύη μας.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : email που λάβαμε 27/03/12


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Αμεση Απελευθερωση της Στέλλας Αντωνίου

_________copy-cN16Xg.jpg

αφισάκι που κολλιέται (σε Α3) και μοιράζεται (σε Α4) στις γειτονιές του Κορυδαλλού από αλληλέγγυες/ους συντρόφους προπαγανδίζοντας την πορεία αλληλεγγύης στην αγωνίστρια Στέλλα Αντωνίου.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία αλληλεγγύης

Η αναρχική Στέλλα Αντωνίου είναι προφυλακισμένη εδώ και 16 μήνες.

Κατηγορείται για συμμετοχή στην Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Συνελλήφθη τον Δεκέμβρη του 2010 μαζί με τους συντρόφους Κώστα Σακκά, Γιώργο Καραγιαννίδη και Αλέξανδρο Μητρούσια, που επίσης βρίσκονται στην φυλακή για την ίδια υπόθεση.

Η Στέλλα αρνείται, όπως και οι υπόλοιποι, το σαθρό και υπερδιογκωμένο κατηγορητήριο, που διαρκώς ανανεώνεται με νέες διώξεις και βασίζεται πάνω σε προσωπικές σχέσεις κατηγορουμένων, και φυσικά στην πολιτική ταυτότητα όλων ως αναρχικών.

Η Στέλλα πάσχει από σοβαρή ασθένεια που διαρκώς επιδεινώνεται λόγω του εγκλεισμού και για αυτόν τον λόγο καταθέτει συνεχώς αιτήσεις αποφυλάκισης, οι οποίες απορρίπτονται η μια πίσω από την άλλη.

Δεν σταμάτησε όμως ποτέ να αγωνίζεται με σθένος μέσα στη φυλακή...

Δεν αρνήθηκε όμως ποτέ, ότι στάθηκε αλληλέγγυα σε καταζητούμενο σύντροφό της...

ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ

ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ

ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ

ΣΑΚΚΑ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ, ΜΗΤΡΟΥΣΙΑ

κάλεσμα : Συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία αλληλεγγύης για την συντρόφισσα Στέλλα Αντωνίου

Στις 4/12/2010, στα πλαίσια «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης, συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Στέλλα Αντωνίου, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Γιώργος Καραγιαννίδης, Κώστας Σακκάς, Χρήστος Πολίτης και Δημήτρης Μιχαήλ, κατηγορούμενοι αρχικά για συμμετοχή σε «άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση με άγνωστες ενέργειες». Οι Πολίτης και Μιχαήλ απαλλάσσονται των κατηγοριών και αποφυλακίζονται. Οι υπόλοιποι 4, μεταξύ των οποίων και η Στέλλα, κατηγορούνται στη συνέχεια για συμμετοχή στην Επαναστατική Οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ουσιαστικά με μοναδικά «στοιχεία» τις προσωπικές - συντροφικές τους σχέσεις και την αναρχική πολιτική τους ταυτότητα. Αυτήν ακριβώς την έλλειψη στοιχείων έρχονται να καλύψουν οι πρόσφατες διώξεις που απευθύνονται σε όσους οι αρχές θεωρούν υπόπτους για συμμετοχή στην οργάνωση, και που αφορούν 250 παλιά χτυπήματα για τα οποία η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη.

Η αναρχική Στέλλα Αντωνίου βρίσκεται εδώ και 15 μήνες προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές κορυδαλλού, βάσει ενός τελείως σαθρού κατηγορητηρίου, αρνούμενη εξ'αρχής τις κατηγορίες για συμμετοχή στην οργάνωση. Αυτό που δεν αρνήθηκε ούτε στιγμή είναι η πολιτική της ταυτότητα, η αλληλεγγύη στους συντρόφους της αλλά και η ενεργή συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων ενάντια στο ανθρωποφάγο σωφρονιστικό σύστημα και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στη φυλακή.

Η Στέλλα αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, το οποίο όχι μόνο δεν είναι αντιμετωπίσιμο μέσα στη φυλακή αλλά επιδεινώνεται συνεχώς λόγω έλλειψης της απαραίτητης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθιστώντας ακόμα πιο επιτακτικό το ζήτημα της αποφυλάκισής της. Παρ'όλα αυτά, η αστική 'δημοκρατία' εξακολουθεί να την εκδικείται για την ακέραια αγωνιστική της στάση εντός και εκτός των τειχών, απορρίπτοντας 4 συνεχόμενες αιτήσεις αποφυλάκισής της για λόγους υγείας. Εκκρεμεί η 5η κατά σειρά αίτηση που έγινε στις 8 Μάρτη, κατά την οποία ο εμπαιγμός της συντρόφισσας από τις διωκτικές αρχές ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς ο ανακριτής που εξέτασε την αίτηση είχε στα χέρια του λάθος δικογραφία!

Δικαστές και μπάτσοι, να ξέρετε ότι η Στέλλα, όπως και κάθε διωκόμενος αγωνιστής, δεν είναι μόνη! Όσο κρατάτε ομήρους και βασανίζετε τους συντρόφους μας, τόσο η οργή μας θα μεγαλώνει! Θα μας βρίσκετε μπροστά σας, μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

κάλεσμα : ναμούς Αναρχική Συλλογικότητα από Άνω Γλυφάδα, Ελληνικό και Αργυρούπολη

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία αλληλεγγύης στην αναρχική Στέλλα Αντωνίου

κάλεσμα : Κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά

Στις 4 Δεκέμβρη 2010, στο πλαίσιο (αντι)τρομοκρατικής επιχείρησης συλλαμβάνονται και κατηγορούνται µε τον τρομονόµο για συμμετοχή σε "άγνωστη οργάνωση" οι Στέλλα Αντωνίου, Κ. Σακκάς, Α. Μητρούσιας, Γ. Καραγιαννίδης, Χ. Πολίτης και Δ. Μιχαήλ, µε τους δυο τελευταίους να απαλλάσσονται στη συνέχεια από το κατηγορητήριο. Η υπόθεση, παρά τα εμφανή κενά, θα ενσωματωθεί τελικά µε εισαγγελικό βούλευμα στην υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της, η Στέλλα αρνείται τις κατηγορίες, αλλά όχι και την πολιτική της ταυτότητα. Υποστηρίζει τη συμμετοχή της στο αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα και συνεχίζει να αγωνίζεται μέχρι σήμερα, συμμετέχοντας ενεργά στις κινητοποιήσεις των φυλακισμένων. Κινητοποιήσεις που διαρκώς οξύνονται απέναντι στη γενικότερη εξαθλίωση των φυλακών, στην οποία συμπεριλαμβάνονται, ανάμεσα στα άλλα, η συμφόρηση, η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η ανυπαρξία θέρμανσης και η ανεπαρκής, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, σίτιση των κρατουμένων.

Σήμερα, 15 μήνες μετά, η συντρόφισσα, έχοντας δεχθεί τη συνεχή εκδικητικότητα των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών, λαμβάνοντας αρνητικές απαντήσεις στις αιτήσεις αποφυλάκισής που έχει κατά καιρούς καταθέσει, παραμένει έγκλειστη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Η Στέλλα πάσχει από µια σπάνια ασθένεια, που κατ' αρχήν προσέβαλε το µάτι της, αλλά ήδη επεκτείνεται και σε άλλα όργανα του σώματός της . Μια ασθένεια που απαιτεί συνεχή και στενή ιατρική παρακολούθηση, ενώ σε περιπτώσεις υποτροπής χρήζει άμεσης πρόσβασης σε εξειδικευμένα κέντρα, κάτι το οποίο είναι ανέφικτο στις συνθήκες εγκλεισμού στις οποίες βρίσκεται.

Οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα ελληνικά κολαστήρια, η εξοντωτική μεταφορά της στα δημόσια νοσοκομεία µε καθυστερήσεις 7 έως 10 ωρών, η ανεπάρκεια του «νοσοκομείου» των φυλακών Κορυδαλλού να καλύψει τις εξειδικευμένες ανάγκες νοσηλείας της και η προσβλητική διαρκής φρούρησή της από ΕΚΑΜίτες ακόμα και κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων, έχουν ως µόνο αποτέλεσμα τη συνεχή επιδείνωση του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Στις 8 Μάρτη 2012, η Στέλλα Αντωνίου καταθέτει νέα αίτηση αποφυλάκισης στο συμβούλιο εφετών.

Σε µια περίοδο όξυνσης του κοινωνικοταξικού πολέμου, ο εκφοβισμός όσων αντιστέκονται και η άμεση εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος αποτελούν κομμάτι του κατασταλτικού σχεδιασμού για την υπονόμευση της δυναμικής των καταπιεσμένων.

Δεν µας φοβίζουν, µας εξοργίζουν!

Άμεση Απελευθέρωση της αναρχικής Στέλλας Αντωνίου

Αλληλεγγύη σε όλους τους διωκόμενους για την ίδια υπόθεση

πηγή : http://pat61.squat.gr/2012/04/αλληλεγγύη-στην...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΚΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Στις 4/12/2010 στα πλαίσια επιχείρησης της «αντι»Τρομοκρατικής συλλαμβάνονται σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας και προφυλακίζονται οι αναρχικοί Α.Μητρούσιας, Γ.Καραγιαννίδης, Κ.Σακκάς, Σ.Αντωνίου κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε «άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση»(!). Στη συνέχεια η οργάνωση αποκτά όνομα και η υπόθεσή τους συμπεριλαμβάνεται στην υπόθεση της επαναστατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Επιπλέον εδώ και κάποιες μέρες οι σύντροφοι (και ενώ οι δύο πρώτοι έχουν ήδη καταδίκες από το πρώτο δικαστήριο που έγινε για την ΣΠΦ) δέχονται κλήσεις για να παραστούν ως κατηγορούμενοι για περίπου 250 ενέργειες που έχει αναλάβει την ευθύνη με προκηρύξεις η ΣΠΦ από το 2008.

«..δεν αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου ως θύμα.

είμαι πολιτική αντίπαλος του καθεστώτος κάτι

που με τιμά ιδιαίτερα και γι αυτό βρίσκομαι

εδώ που βρίσκομαι και γι αυτό με εκδικούνται

κι εμένα και όλους τους πολιτικούς κρατούμενους.

Αυτό όμως είναι που μου αποδεικνύει μέρα με τη

μέρα ότι τελικά είχα δίκιο είμαι περήφανη και

δικαιωμένη από τις επιλογές μου τη στάση μου και τους αγώνες μου..»

(Στέλλα Αντωνίου)

Σίγουρα τα στοιχεία μπάτσων και δικαστών μόνο ανυπόστατα μπορούν να χαρακτηριστούν και οι αποφάσεις στα έκτακτα στρατοδικεία τους παρμένες εκ των προτέρων. Αυτό αποτελεί την εκδικητικότητά τους απέναντι σε οποιονδήποτε αποτελεί «εσωτερικό εχθρό», απέναντι σε οποιονδήποτε δραπετεύει απ' τη μάζα των εθελόδουλων και των υποταγμένων και στρέφεται στη μεριά του διαρκούς ανατρεπτικού αγώνα με κάθε μέσο. Αλλά οι αγωνιστές και οι επαναστάτες είναι εκ των προτέρων "ένοχοι" γι αυτό το σύστημα και περήφανοι για την "ενοχή" τους αυτή. Έτσι η εκδικητικότητα φτάνει και σε τέτοια σημεία όπως στην περίπτωση της Στέλλας Αντωνίου που ενώ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, παρά τις συστάσεις των γιατρών και την επιδείνωση της κατάστασης της λόγω εγκλεισμού, 4 αιτήσεις αποφυλάκισης μέχρι στιγμής ήταν αρνητικές, ενώ αναμένεται η 5η. Όμως η Στέλλα δεν πτοείται και με το κεφάλι ψηλά συνεχίζει τον αγώνα της δυναμικά και μέσα στην φυλακή.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους αναρχικούς Α.Μητρούσια, Κ.Σακκά, Γ.Καραγιαννίδη και σε όσους διώκονται για την υπόθεση της επαναστατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/4 18:00 ΣΥΝΤΑΓΜΑ

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία αλληλεγγύης στη συντρόφισσα Στέλλα Αντωνίου και σε όσους διώκονται για την ίδια υπόθεση

πηγή : http://anarxiko-resalto.blogspot.com/2012/04/...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

κάλεσμα : Αναρχική συλλογικότητα Καθ' οδόν

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ

ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Στις 4 Δεκεμβρίου 2010 συλλαμβάνονται οι αναρχικοί, Κ. Σακκάς, Α. Μητρούσιας, Σ. Αντωνίου, Γ. Καραγιαννίδης, Χ. Πολίτης και Δ. Μιχαήλ. Πρόκειται για μια από τις γνωστές «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις των «προστατών του πολίτη», που στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος φόβου εν όψει κινηματικών γεγονότων (σε δύο μέρες συμπληρώνονταν 2 χρόνια από την εξέγερση του Δεκέμβρη). Αρχικά, τους αποδίδονται κατηγορίες για "συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση". Οργάνωση άγνωστη και προφανώς ανύπαρκτη, αποκύημα της φαντασίας της αντιτρομοκρατικής, αφού δεν μπήκαν καν στον κόπο να την ονοματίσουν. Για τους Α. Μητρούσια και Γ. Καραγιαννίδη υπήρχε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Τα λαγωνικά της αντιτρομοκρατικής αποφάσισαν να τσουβαλιάσουν και τους υπόλοιπους με την ίδια κατηγορία, παρόλο που οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους δεν γνωρίζονται καν μεταξύ τους. Όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Το κατηγορητήριο ήταν εξ αρχής διάτρητο και μετά από έξι μήνες προφυλάκισης, οι Χ. Πολίτης και Δ. Μιχαήλ απαλλάσσονται από τις κατηγορίες και αποφυλακίζονται.

Εδώ και 16 μήνες η Στέλλα Αντωνίου συνεχίζει να κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Αρνήθηκε κάθε κατηγορία. Δεν αρνήθηκε όμως την αναρχική πολιτική της ταυτότητα. Έτσι, οι φιλικές και συντροφικές της σχέσεις με κάποιους από τους συγκατηγορούμενούς της, η άρνησή της να συνεργαστεί με οποιονδήποτε τρόπο με την αστυνομία, στάθηκαν αρκετά για να βρεθεί κατηγορούμενη και να φυλακιστεί. Οι κατηγορίες στήθηκαν με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, ο οποίος θεσπίστηκε στοχεύοντας στην εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος και την τρομοκράτηση όσων θελήσουν να αντισταθούν στη βαρβαρότητα του κράτους και του κεφαλαίου. Αρκούν οι ενδείξεις και οι εκτιμήσεις των «εγκεφάλων» της αντιτρομοκρατικής για την φυλάκιση αγωνιστών, συνήθως με κατηγορίες που με τον κοινό ποινικό κώδικα δε θα συνεπαγόταν καν την κράτησή τους. Πρόσφατα, η Στέλλα βρέθηκε κατηγορούμενη για άλλες 250 επιθέσεις την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει η ΣΠΦ. Αρνήθηκε κάθε συμμετοχή της σε αυτή την οργάνωση.

Η Στέλλα συμμετέχει εδώ και χρόνια ενεργά στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο. Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού της συνέχισε να αγωνίζεται με το ίδιο πάθος ενάντια στη συνθήκη του εγκλεισμού αυτή καθαυτή και παράλληλα στάθηκε με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη πλάι στις συγκρατούμενές της, προτάσσοντας τον συλλογικό αγώνα, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των φυλακισμένων για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης, την αποσυμφόρηση, την βελτίωση της άθλιας σίτισης, της ουσιαστικά ανύπαρκτης περίθαλψης, της ελλιπούς θέρμανσης.

Ήδη από τη σύλληψή της, αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας το οποίο πρέπει να αντιμετωπίζεται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και να παρακολουθείται συχνά η εξέλιξή του. Ο εγκλεισμός της στα κρατικά κολαστήρια επιδεινώνει καθημερινά την κατάστασή της. Η παραμονή της στις φυλακές Κορυδαλλού, δεδομένης της κατάστασης της υγείας της συνιστά βασανισμό. Στις 8 Μαρτίου υπέβαλλε την πέμπτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης. Κάθε προηγούμενη αίτησή της απορρίφθηκε, αποδεικνύοντας την εκδικητικότητα της αστικής δικαιοσύνης απέναντι σε όσους αμφισβητούν την εξουσία του κράτους. Δε χωρά αμφιβολία πλέον ότι ο στόχος των δικαστών και των εισαγγελέων είναι η φυσική της εξόντωση.

Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης αντιλαμβάνεται τις βαθύτατες ρωγμές που έχουν δημιουργηθεί στην κοινωνική συναίνεση. Κατανοεί ότι ούτε οι εσωτερικές του αναδιαρθρώσεις, ούτε οι εκλογές, ούτε η εμετική προσπάθεια χτισίματος "εθνικής συναίνεσης" πάνω στα ερείπια της ζωής των μεταναστών μπορούν να εξασφαλίσουν την «ομαλή» λειτουργία του. Οι εξουσιαστές, φοβούμενοι την ανεξέλεγκτη αντίδραση μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας, θωρακίζονται εδώ και χρόνια νομικά και στρατιωτικά. Οξύνουν την καταστολή στο δρόμο, ποινικοποιούν κινήματα, πρακτικές αγώνα και στοχοποιούν τους ίδιους τους κοινωνικούς αγωνιστές.

Στοχεύουν στην πολιτική, ηθική (και σε αρκετές περιπτώσεις φυσική) εξόντωση των υποκειμένων που αγωνίζονται και από την άλλη στην τρομοκράτηση όσων σκέφτονται να αντισταθούν. Έτσι βλέπουμε σήμερα τη σύλληψη και την προσπάθεια διαπόμπευσης αγωνιστών μέσω της δημοσίευσης φωτογραφιών τους, την επιβολή εξοντωτικών χρηματικών εγγυήσεων και ποινών φυλάκισης σε όσους βρεθούν στο στόχαστρο των κρατικών μηχανισμών ή "τύχει" να πιαστούν. Το κράτος και το κεφάλαιο παραμένουν οι μόνοι τρομοκράτες, διώκοντας και φυλακίζοντας αγωνιστές με την εφαρμογή του τρομονόμου, με στοιχεία ανύπαρκτα ή κατασκευασμένα από την κρατική ασφάλεια.

Απέναντι στην βαρβαρότητα του κράτους και του κεφαλαίου συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την κοινωνική απελευθέρωση. Ως μέρος αυτού του αγώνα αντιλαμβανόμαστε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους και φυλακισμένους συντρόφους/ισσες. Στεκόμαστε στο πλευρό της συντρόφισσας Στέλλας Αντωνίου και απαιτούμε την άμεση αποφυλάκισή της.

Άμεση απελευθέρωση της αναρχικής Στέλλας Αντωνίου

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...