Τρίτη 3 Απριλίου 2012 στις 18.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Μικροφωνική αλληλεγγύης σε συλληφθέντες της διαδήλωσης της 12/02

Δράσεις αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της διαδήλωσης της 12ης Φλεβάρη

31/3 11:00 Συγκέντρωση στον ΗΣΑΠ Πετραλώνων για τους συλληφθέντες της διαδήλωσης της 12ης Φλεβάρη

03/4 18:00 Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

πηγή : http://stekiantipnoia.squat.gr/2012/03/27/%ce...


1 2 3 4 5 6 7

Κανένας διαδηλωτής μόνος απέναντι στην καταστολή

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΤΗΣ 12ης ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 3 ΑΠΡΙΛΗ, 6 Μ.Μ.

αναδημοσίευση από: Συνέλευση Αντίστασης καιΑλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2012/03/blog-...


1 2 3 4 5 6 7

κάλεσμα : Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ.Παρασκευής

Θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 12 ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΥ

επικοινωνία :

πηγή : http://anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.com/2012/03/4-122-34-1800.html


1 2 3 4 5 6 7

Δράσεις αλληλεγγύης στους 4 προφυλακισμένους της 12ης Φλεβάρη

Το Σάββατο 31 Μάρτη στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων αλληλεγγύης από πολλές συνελεύσεις γειτονιών στους 4 προφυλακισμένους του κοινωνικού ξεσηκωμού της 12ης Φλεβάρη (μέρα ψήφισης του 2ου μνημονίου), η συνέλευση της πλατείας στο Κερατσίνι τοποθέτησε 6 πανό σε κεντρικά σημεία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας και πέταξε χιλιάδες τρικάκια (φεϊγ βολάν) σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες των περιοχών.

Επόμενη συντονισμένη δράση η συγκέντρωση αλληλεγγύης που καλούν από κοινού πολλές συνελεύσεις κατοίκων, την ερχόμενη Τρίτη 3 Απρίλη, στις 6.00μμ, στο Σύνταγμα.

Η αντίσταση δεν ποινικοποιείται, ο αγώνας δεν φυλακίζεται. Άμεση απελευθέρωση των 4 προφυλακισμένων της 12ης Φλεβάρη, αλληλεγγύη στους δεκάδες διωκόμενους της ίδιας μέρας, απόσυρση όλων των κατηγοριών.

πηγή : http://anarxiko-resalto.blogspot.com/2012/04/4-12.html


1 2 3 4 5 6 7

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 4 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ της 12ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Το Σάββατο 31/3 έγινε στο μετρό της Δάφνης μικροφωνική και μοίρασμα κειμένων ως κίνηση αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους από τη διαδήλωση της 12 Φλεβάρη 2012. Η κίνηση έγινε από κοινού από την Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου, ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Ηλιούπολης, Λαϊκή συνέλευση Δάφνης-Υμηττού και την ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Νέου Κόσμου. Την ίδια ώρα έγιναν αντίστοιχες κινήσεις και από πλήθος άλλων τοπικών συνελεύσεων κατόικων στα πλαίσια σχετικού παναττικού συντονισμού.

Επόμενη κοινή μας δράση για το ίδιο θέμα είναι η συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τρίτη 3 Απρίλη στις 18:00

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης από τη συνέλευση Μπραχαμίου

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 4 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ της 12ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

4 αγωνιζόμενοι συμπολίτες μας βρίσκονται προφυλακισμένοι από τις 12 Φεβρουαρίου. Το μόνο τους έγκλημα ότι συμμετείχαν στη μεγαλειώδη διαδήλωση εκείνης της ημέρας, μίας από τις μεγαλύτερες και πιο μαχητικές των τελευταίων ετών μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους αγωνιζόμενους ανθρώπους.

Ήταν η μέρα που ψηφιζόταν το μνημόνιο 2 στη βουλή. Από τη μία είχαμε τους βουλευτές της συγκυβέρνησης που με την ψήφο τους έκαναν πλάτες στα ντόπια και ξένα αφεντικά και βάζαν την υπογραφή τους σε ένα νέο γύρο σκληρής επίθεσης στις ζωές μας. Από την άλλη οι χιλιάδες λαού που αποφάσισαν να αντισταθούν σε αυτή την επίθεση αλλά και να μην φοβηθούν από τις δολοφονικές πρακτικές της αστυνομίας, που από νωρίς το απόγευμα μετέτρεψε το κέντρο σε θάλαμο αερίων και αποφάσισε να αμολύσει τις ορδές των ΔΙΑΣ και ΜΑΤ εναντίον όλων όσων βρίσκονταν στον δρόμο.

Απέναντι στην αποφασιστικότητα του κόσμου, που επί ώρες αντιστεκόταν στις επιθέσεις των ταγμάτων ασφαλείας, και υπερασπιζόταν το ελάχιστο δικαίωμα να βρίσκεται στους δρόμους της πόλης του, η κυβέρνηση και τα φερέφωνά της στα ΜΜΕ εξαπέλυσαν μία καμπάνια προπαγάνδας και τρομοκράτησης. Βάφτισαν τρομοκράτες και δημοσίευσαν τα στοιχεία και τις φωτογραφίες όσων έπεσαν στα χέρια τους, πριν ακόμα ανακοινώσει τις κατηγορίες ο ανακριτής στους ίδιους τους συλληφθέντες. Ανακοίνωσαν βαρύτατες κατηγορίες και αποφάσισαν το εξοντωτικό μέτρο της προφυλάκισης ως μέσο παραδειγματισμού και τρομοκράτησης της υπόλοιπης κοινωνίας.

Και εδώ είναι η ουσία αυτής της υπόθεσης. Εδώ και πολύ καιρό οι "από πάνω" έχουν αποφασίσει να καταστέλλουν με δολοφονικούς όρους και να κατασυκοφαντούν κάθε κίνηση αντίστασης των "από τα κάτω". Να θυμίσουμε μερικά μόνο παραδείγματα, όπως το σχεδόν μοιραίο τραυματισμό του Γιάννη Κ το Μάη του 2011 στη διάρκεια απεργίας, τους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Κερατέα, την καταστολή στις συγκεντρώσεις στις πλατείες το καλοκαίρι του 2011, το τελευταίο επεισόδιο με τον τραυματισμό κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην εγκατάσταση ορυχείου χρυσού στην περιοχή τους πριν μερικές μέρες. Και σε κάθε περίπτωση αντί να είναι υπόλογοι αυτοί και οι πραιτωριανοί τους, διαβάλουν μέσω των ΜΜΕ όσους συλλαμβάνουν, τους ονομάζουν τρομοκράτες και τους φορτώνουν το μισό ποινικό κώδικα. Όπως έγινε πριν μερικές μέρες με αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας, τους οποίους κατηγορούν για σύσταση εγκληματική οργάνωσης και άλλα πολύ σοβαρά σε σχέση με τον πολύμηνο αγώνα τους. Έτσι έγινε και με τους 4, οι οποίοι το μόνο που έκαναν ήταν να βρεθούν στη διαδήλωση, ο ένας μάλιστα κρατώντας το πανό της Ανοικτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίας Παρασκευής, της οποίας και είναι μέλος, και να αντισταθούν μαζί με όλους εμάς τους υπόλοιπους μέσα από συνελεύσεις γειτονιάς και σωματεία.

Είναι γελασμένοι όμως αν θεωρούν ότι έτσι θα φοβηθούμε. Είναι γελασμένοι αν θεωρούν ότι έτσι θα κλειστούμε στα σπίτια και θα παραδοθούμε στις ορέξεις τους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους προφυλακισμένους από εκείνη την διαδήλωση αλλά και σε όλους τους διωκόμενους αγωνιστές από ανάλογες λαϊκές κινητοποιήσεις. Ας καταλάβουν επιτέλους ότι οι μόνοι που φταίνε για τη δίκαιη οργή του κόσμου στις μέρες μας είναι η επίθεση και η βία που ασκείται σε κάθε τομέα της ζωής μας από κυβερνήσεις, ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, αφεντικά. Και όσο αυτά συνεχίζονται, τόσο θα επιμένουμε με δράσεις και κινήσεις αντίστασης.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

31/3/2012, Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου

Κάθε Τετάρτη, 18:30, στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη, δημαρχείο Μπραχαμίου

http://katadimadim.blogspot.com/

πηγή : http://katadimadim.blogspot.com/2012/04/4-12-...


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση Σύνταγμα 3/4 18:00: άμεση απελευθέρωση των προφυλακισμένων από τη διαδήλωση της 12/2/2012

Την Τρίτη 3 Απρίλη, στις 18:00 διοργανώνεται συγκέντρωση στο Σύνταγμα ως κίνηση αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους από τη διαδήλωση στις 12 Φεβρουαρίου 2012. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στα πλαίσια σχετικού συντονισμού από τοπικές συνελεύσεις γειτονιάς της Αττικής.

πηγή : http://katadimadim.blogspot.com/2012/04/44-18...


1 2 3 4 5 6 7

ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ!

ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ!

Πρώτα ήρθε η Παρασκευή, μετά το Σάββατο, κι όπως πάντα, τελευταία ήρθε η Κυριακή. Μόνο που η Κυριακή 12/2 δεν ήταν σαν τις άλλες. Ήταν μία μέρα μεγαλειώδης, μόνο και μόνο λόγω του πλήθους που ένωσε την φωνή του στους δρόμους γύρω από το κοινοβούλιο ενάντια σε έναν (τουλάχιστον) κοινό εχθρό. Περιείχε πολλές αρνήσεις (ενάντια στα νέα μέτρα, την κυβέρνηση, τις τράπεζες, το κράτος, το κεφάλαιο…), αλλά και τουλάχιστον μία κατάφαση, αυτή της συλλογικότητας, του "μαζί". Η μέρα αυτή περιείχε σίγουρα και πολλές συγκρούσεις, βίαιες συγκρούσεις. Συγκρούσεις ανάμεσα σε ένα αυθόρμητο και οργισμένο πλήθος από τη μία, που εξέφρασε έμπρακτα και συλλογικά την αντίθεσή του σε ότι το καταπιέζει. Και από την άλλη, έναν οργανωμένο στρατό εσωτερικής κατοχής, που έχει όλο και πιο ξεκάθαρα σαν σκοπό να επιβάλλει με την ωμή σωματική βία, όχι πλέον μια παθητική κοινωνική συναίνεση, αλλά την πλήρη υποταγή των "από κάτω" στις προσταγές των "από πάνω".

Όμως το κείμενο που κρατάτε στα χέρια σας δεν είναι μια ανάλυση του τι συνέβη ή τι δεν συνέβη εκείνη τη μέρα, ούτε μια ελεγεία για όλους εμάς που βρεθήκαμε στους δρόμους. Το κείμενο αυτό αφορά όσους από εμάς συνελήφθησαν, και ιδίως στους τέσσερις από αυτούς που βρίσκονται προφυλακισμένοι από εκείνη την μέρα, και ίσως για τους επόμενους 18 μήνες. Προφυλακισμένοι με ψευδείς κατηγορίες που οι ίδιοι δεν αποδέχονται, όπως αυτές που βασίζονται στον περίφημο κουκουλονόμο, με βάση τον οποίο θεωρείται τρομοκράτης όποιος χρησιμοποιεί αντιασφυξιογόνα μάσκα για να προστατευτεί από τα χημικά της αστυνομίας. Οι 3 εκ των οποίων παραμένουν απ' την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους στα μπουντρούμια της ΓΑΔΑ, χωρίς δικαίωμα προαυλισμού μέχρι και αυτή τη στιγμή, ενώ ο τέταρτος έχει μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Και με σαφή στόχο τον παραδειγματισμό και τον εκφοβισμό μιας ολόκληρης κοινωνίας, που γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για όσους την κυβερνούν. Προφυλακισμένοι με τρόπο που θέλει να καταστήσει σαφές κάτι που ξέραμε ήδη, ότι στην θέση τους θα μπορούσε να βρίσκεται οποιοσδήποτε από εμάς που κατεβήκαμε στο κέντρο εκείνη την μέρα. Οι δικαστικές αρχές άλλωστε έρχονται να το επιβεβαιώσουν με τον πιο σαφή τρόπο. Κοινό κατηγορητήριο για εγκλήματα που τελέστηκαν σε διαφορετικό τόπο και χρόνο, σαν να ήμασταν όλοι παραβάτες στο ίδιο έγκλημα, αυτό της αντίστασης ενάντια σ' αυτούς που μας καταπιέζουν. Ένα «έγκλημα» το οποίο κρίνεται (τι ειρωνεία!) ως τέτοιο με τους νόμους ενός συστήματος που συντηρεί την ίδια ώρα μια παράνομη κυβέρνηση, κάνοντας πάλι προφανές το ποιούς εξυπηρετούν οι νόμοι.

Και δεν είναι να απορεί κανείς που το τελευταίο όπλο που έβγαλε από την αποθήκη των πυρομαχικών του το σύστημα είναι αυτό της ρουφιανιάς. Ελπίζοντας να σπείρει την διχόνοια και την καχυποψία σε μια κοινωνία που οξύνει και συλλογικοποιεί όλο και πιο πολύ την αντίθεσή της στο μέλλον που της ετοιμάζουν, η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο από την μέρα της διαδήλωσης ζητώντας στοιχεία για άτομα που απεικονίζονται να διαπράττουν "παράνομες" πράξεις. Δυστυχώς όμως για την αγαπητή αστυνομία οι μνήμες της δικτατορίας, ή ακόμα και του εμφυλίου και της αντίστασης, είναι ακόμα ζωντανές, και η ρουφιανιά καλά καταγεγραμμένη σαν μια από τις πιο απεχθείς και κατάπτυστες κοινωνικές πρακτικές! Όπως επίσης είναι καλά χαραγμένο στις συνειδήσεις μας ότι εχθρός μας είναι η αστυνομία και το σύστημα το οποίο προστατεύει και όχι άνθρωποι με τους οποίους βρεθήκαμε στους δρόμους και διασταυρωθήκαμε σε μια στιγμή του αγώνα μας!

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 12/2

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΘΕΝΤΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ : ΤΡΙΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ 18.00 ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

επικοινωνία :

  • Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου
  • Συνέλευση Άλσους Παγκρατίου,
  • Πρωτοβουλία κατοίκων Καισαριανής

πηγή : http://syneleysikatoikwnvkp.squat.gr/2012/04/...