τι; : συνέλευση θεματική : οργάνωση

Κυριακή 22 Απριλίου 2012 στις 13.00

Συνάντηση για την προετοιμασία Αγοράς(φόρουμ) Αθήνας 5-15 Μαίου

Μετά τη Διεθνή Αγορά στις Βρυξέλλες και την παγκόσμια διαδήλωση της 15ης Οκτωβρίου ξεκίνησε η Πορεία για την Αθήνα, μια ομάδα ανθρώπων που άρχισε να περπατάει από τη Νίκαια με προορισμό την πόλη μας (march2athens.tk). Με αφορμή την άφιξη της πορείας, θα πραγματοποιηθεί από τις 5-15 Μαίου, η Αγορά της Αθήνας, που θα κορυφωθεί στις παγκόσμιες ημέρες δράσης 12-15 Μαίου, με συντονισμό κινητοποιήσεων σε όλον τον κόσμο.

Η Αγορά θα είναι μια συνάντηση βασισμένη στις αρχές της ενότητας, της συνδιαμόρφωσης, του σεβασμού, της μη βίας. Ένας ανοιχτός, ακομμάτιστος χώρος οριζόντιας δομής που θα διαμορφώνεται από την ενεργή συμμετοχή του καθενός.

Στόχος είναι, άτομα αλλά και συλλογικότητες σε τοπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω συζητήσεων, δράσεων και συνελεύσεων , να ανταλλάξουμε εμπειρίες, να καταλήξουμε σε κοινούς στόχους και να εδραιώσουμε σχέσεις συνεργασίας.Θα δοθεί χώρος έτσι ώστε οικοκοινότητες, εγχειρήματα εναλλακτικής οικονομίας, εργατικές κολλεκτίβες, εναλλακτικά Μέσα Ενημέρωσης, κοινωνικές κουζίνες, αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, Συνελεύσεις Γειτονιών κλπ, να μπορέσουν να εμβαθύνουν στον τομέα τους αλλά και να δικτυωθούν μεταξύ τους. Έτσι θα δραστηριοποιηθούν περισσότερα άτομα αλλά και θα προκύψουν καινούργια εγχειρήματα.

Η απάντηση μας στο απάνθρωπο σύστημα της δικτατορίας των οικονομικών συμφερόντων είναι η αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση. Δεν έχει νόημα να περιμένουμε από άλλους να μας λύσουν τα προβλήματα. Ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και ας γίνουμε μέρος της λύσης!

Ελάτε όλοι στις συναντήσεις για την προετοιμασία της Αγοράς να συνεισφέρετε με τις ιδέες σας και την ενέργειά σας! Ας δημιουργήσουμε μαζί!

επικοινωνία :

  • Τηλ. Επικοινωνίας: 6970127255
  • athens.agora@gmail.com
  • http://www.facebook.com/groups/379247588770736/

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Απρίλιος 12h