Κυριακή 6 Μαίου 2012 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Συνάντηση φροντίδας του πάρκου

pk8.jpg

Την Κυριακή 6 Μάη το πρωί φροντίζουμε, σκαλίζουμε και ποτίζουμε μαζί το Πάρκο της Κύπρου.

Ο δήμαρχος Καμίνης έχει κοψει το νερό από περσι τον Αυγουστο και με το τέλος των βροχών ενα - ένα τα δεντρακια και θαμνακια του πάρκου έχουν αρχίσει να ξεραίνονται. Εμείς δεν τα αφήνουμε και φυτεύουμε συνεχώς καινούργια ποτίζοντας και φροντίζοντας τα με δικά μας μέσα.

Η βοήθεια όλων στο πάρκο είναι απαραίτητη.

http://sakakp.blogspot.com/

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


Φροντίζουμε, σκαλίζουμε, ποτίζουμε όλοι μαζί το Πάρκο της Κύπρου

6mahpark.jpg

O Δήμος Αθηναίων καταστρέφει ξανά το Πάρκο της Κύπρου! Η σιωπή είναι συνενοχή...

Ο δήμαρχος Καμίνης και οι πολικάντηδες που τον στήριξαν για να εκλεγεί σαν «αντίπαλο δέος» στον άλλον καραγκιόζη, τον Κακλαμάνη, δεν μπορούν να χωνέψουν ακόμα ότι το Πάρκο της Κύπρου ξαναδημιουργήθηκε μέσα από τον μακρόχρονο αυτοοργανωμένο κι ακηδεμόνευτο αγώνα κατοίκων και αλληλλέγγυων κόντρα στο Δήμο Αθηναίων που το κατέστρεψε. Γιαυτό, και με τη σιωπηρή συναίνεση των πολιτικάντηδων που απέτυχαν στην προσπάθεια τους να εκμεταλλευτούν κομματικά αυτόν τον αγώνα, ο Καμίνης, προκειμένου να λυγίσει τους αγωνιζόμενους κατοίκους, καταστρέφει το νέο Παρκο κόβοντας το νερό (από τον Αύγουστο 2011), με αποτέλεσμα πολλά δέντρα και θάμνοι να ξεραίνονται το ένα μετα το άλλο.

Να θυμίσουμε ότι πολλά από όσα συνέβησαν στην Κύπρου αργότερα τα είδαμε να συμβαίνουν κι αλλού. Επιχείρηση βίαιης επιβολής των σχεδιασμών του Δήμου και τρομοκράτησης των αντιστεκόμενων με την αστυνομία και μπράβους, προσπάθεια καπηλείας του αγώνα και ξεπουλήματος του από κομματικούς πολιτικάντηδες, κατασυκοφάντηση των αγωνιζόμενων κατοίκων κι αλληλέγγυων μέσα από τα ΜΜΕ, γκετοποίηση και αποκοινωνικοποίηση του χώρου με την εισβολή και εγκατάσταση στο χώρο διαφόρων συμμοριών ναρκωεμπόρων. Όλα αυτά απέτυχαν κι αποκρούστηκαν. Γιαυτό και επιχειρείται σήμερα η επιβολή του Δήμου πάνω στους αγωνιζόμενους κατοίκους μέσα από τον εκβιασμό της λειψυδρίας στο πάρκο και της αποξήρανσης των δέντρων.

Όσοι σιωπούν λοιπόν και νομίζουν πως δεν τους αφορά το κόψιμο του νερού στο Πάρκο της Κύπρου να θυμούνται πως αυτή η ίδια, άθλια και ύπουλη, μεθόδευση του Καμίνη μπορεί να εφαρμοστεί κάλιστα και σε άλλες περιπτώσεις κοινωνικών χώρων κι αγώνων.

http://squathost.com/patisionstreet/

http://sakakp.blogspot.com/

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...