Τρίτη 22 Μαίου 2012 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία στη Βουλή

Όλοι την Τρίτη 22 Μάη στις 6.00 στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή

Εργαζόμενες / οι

Με τις εκλογές της 6ης του Μάη ο ελληνικός λαός έδωσε μια ξεκάθαρη εντολή. Να σταματήσει η βάρβαρη πολιτική των Μνημονίων, η στυγνή επίθεση των τραπεζιτών και των επιχειρηματιών που σπέρνουν την ανείπωτη φτώχια, την τεράστια ανεργία, και την μετανάστευση των παιδιών μας, την κατάργηση των δημόσιων αγαθών, το μαζικό ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την διεθνή επιτροπεία και τον εξευτελισμό για την χώρα μας. Έστειλε τα κόμματα που υποστήριξαν τις διαδοχικές κυβερνήσεις της τρόικα και εκτέλεσαν αυτό το έγκλημα στο περιθώριο της ιστορίας.

Την ίδια ώρα που η εργατική τάξη και ο λαός με τους μεγάλους και διαρκείς αγώνες και την ψήφο τους αποφάσισαν την ανατροπή του μνημονιακού εφιάλτη, το αντιδραστικό και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της τρόικα κλιμακώνει την επίθεση και προχωρά στην εφαρμογή όλων των αντεργατικών νόμων.

Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, (λήξη της μετενέργειας), τεράστιες μειώσεις μισθών στα όρια της εξαθλίωσης, ατομικές συμβάσεις εργασίας. Συνέχιση του ξεπουλήματος, (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ κλπ). Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι ή πληρώνονται για μήνες έναντι.

Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Εργαζόμενες/οι

Όσο και αν το μήνυμα των εκλογών ήταν σαφέστατο από τον ελληνικό λαό, όσο και αν το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση, στους χώρους εργασίας το μήνυμα αυτό φαίνεται να μην έχει φτάσει. Η εργοδοσία επιτίθεται τώρα, με βιαιότητα για να πάρει ότι μπορεί, για να κατοχυρώσει όσες περισσότερες θέσεις γίνεται, για να εξασφαλίσει τα δικά της «κεκτημένα» από τις κυβερνήσεις της.

Για αυτό χρειάζεται τώρα να αναπτυχθεί η πάλη των εργαζόμενων. Για να καταργηθούν άμεσα τα δύο μνημόνια και η δανειακή σύμβαση που δένουν για δεκαετίες τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και την χώρα στους τοκογλύφους. Να ακυρωθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι (όπως πχ οι 3845 και 3899 / 2010, 4024/2011, 4046/2012). Να επιστρέψουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2009. Να καταργηθεί το Ταμείο Ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας και να σταματήσει το έγκλημα του ξεπουλήματος. Να καταργηθούν το χαράτσι της ΔΕΗ και τα άλλα χαράτσια που επιβλήθηκαν στον λαό. Να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης για τους ανέργους. Να πληρωθούν όλοι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι.

Τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες είναι υποχρεωμένα να κηρύξουν άμεσα γενική πανελλαδική απεργία με τα παραπάνω αιτήματα.

Δίνουμε την μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς. Δεν υπογράφουμε μειώσεις των μισθών μας. Δεν υποκύπτουμε στην τρομοκρατία του λιγότερο κακού. Υπάρχουν επιχειρήσεις και κλάδοι που με τον ανυποχώρητο αγώνα τους υπέγραψαν ΣΣΕ (τρόφιμα ποτά, ΟΚΑΝΑ) χωρίς μειώσεις μισθών !! Όχι στην αδράνεια και την υποταγή της ΓΣΕΕ, που βλέπει απαθής να διεξάγεται μια επίθεση ζωής και θανάτου για τους εργαζόμενους και προτρέπει σε υπογραφή συμβάσεων με μειωμένους μισθούς.

Εργαζόμενες/οι

Δεν μας τρομάζει η τρομοκρατία του ΣΕΒ, των κομμάτων του «μαύρου μετώπου» και της ΕΕ ότι η άμεση, σαφής και μονομερής ανατροπή των Μνημονίων και της Δανειακής Σύμβασης, αυτής της θηλιάς στον λαιμό μας θα οδηγήσει σε «χάος». Στο κοινωνικό χάος οδήγησε η μέχρι τώρα η εφιαλτική πολιτική τους.

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καλεί σε παλλαϊκή συγκέντρωση Τρίτη 22 Μάη στις 6.00 μμ στα προπύλαια και πορεία στη Βουλή. Καλεί κάθε συνδικάτο, πρωτοβάθμιο σωματείο και ομοσπονδία να συμμετέχει. Καλεί κάθε ταξική δύναμη και τάση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Να μην λείψει κανείς.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΗ στις 6μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

πηγή : http://syntonismos.blogspot.com/2012/05/22-60...


1 2 3

Τρίτη 22 Μάη, 6μμ, Προπύλαια :: Κάλεσμα σε διαδήλωση ενάντια στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας

Ως Σύλλογος Υπαλληλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής,

> σε συνέχεια των αγώνων μας ενάντια στη συνολική επίθεση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι, ως άνεργοι και γενικότερα ως "οι από κάτω" αυτής της κοινωνίας,

> σε συνέχεια της πρόσφατης κλαδικής μας απεργίας της 15ης Μάη

> και συνεχίζοντας την προσπάθεια μας να δράσουμε από κοινού με όλους τους εργαζόμενους και όλα τα αντιστεκόμενα κομμάτια της κοινωνίας

____________________

καλούμε - συμμετέχουμε στη διαδήλωση ενάντια στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας την Τρίτη 22 Μάη στις 6μμ με αρχική συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορείαπρος τη Βουλή (που καλείται από το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα)

____________________

Kόντρα στις επιθέσεις των αφεντικών, των κυβερνήσεων, της τρόικας

Όχι στις απολύσεις - Όχι στις περικοπές.

Αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διεκδικούμε συλλογικά.

Όχι στον εργασιακό κανιβαλισμό.

Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι.

ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Συλλογική αντίσταση στους χώρους δουλειάς.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

___________________________________________

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Λόντου 6 (β΄ όροφος), Εξάρχεια / 210-3820537 / sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr / bookworker.wordpress.com

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2012/05/21/%cf%84%cf%81%ce%af%cf%84%ce%b7-22-%ce%bc%ce%ac%ce%b7-6%ce%bc%ce%bc-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%80%cf%8d%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%ce%b4%ce%b9/


1 2 3

Πορεία του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων για τις Συλλογικές Συμβάσεις

logo-o1RN8f.jpg

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία - Ροσινάντε στηρίζει το κάλεσμα του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων και συμμετέχει στην διαδήλωση με διακριτό μπλοκ.

επικοινωνία :

κάλεσμα : Α.Π. Ροσινάντε

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...