Τετάρτη 23 Μαίου 2012 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Δίκη των συλληφθέντων March to Athens και της Αγοράς της Αθήνας

Στις 15 /05 /12 η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη 16 ακτιβιστών από επτά διαφορετικές χώρες, στην πλατεία Συντάγματος. Με κατηγορίες όπως "μόλυνση φυσικού περιβάλλοντος " , αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια , οδηγούνται στα αστικά δικαστήρια για παραδειγματισμό απέναντυ σε όποιον σκεφτεί να καταλάβει ξανά την οποιαδήποτε πλατεία. Στα δικαστήρια και στην καθε πλατεία , παίρνουμε ξανά την κατάσταση στα χέρια μας.

Στις 23/05 στις 9:00 , 16 συναγωνιστές μας δικάζονται επειδή καθόντουσαν στην πλατεία Συντάγματος. Όλοι στα δικαστήρια , να σπάσουμε την τρομοκρατία . Η Χούντα δεν τελείωσε το '73.

επικοινωνία : www.agoraathens.net

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Μάιος 14h


Συμπαράσταση στους συλληφθέντες της πορείας «March to Athens»

κάλεσμα : αλληλέγγυοι/ες

Αύριο Τετάρτη 23 του μήνα στις 9 η ώρα το πρωί, στην Ευελπίδων, γίνεται η δίκη των 16 ατόμων που συνελήφθησαν στην πλατεία Συντάγματος το πρωί της 15ης Μαϊου.

Πρόκειται για μία ομάδα μη-βίαιων διαδηλωτών προερχόμενων από διάφορες χώρες. Η πορεία ξεκίνησε στην Νίκαια τον περασμένο Νοέμβριο, μετά το G20, και κράτησε 6 μήνες. Οι περισσότεροι από αυτούς έφτασαν με την Πορεία "March to Athens" περπατώντας από την Γαλλία ως την Ελληνική πρωτεύουσα για να συμμετάσχουν στην "Αγορά της Αθήνας", ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και περισυλλογής πάνω στο σύστημα και την κρίση. Διέχισαν το χειμώνα την Ιταλία με τα πόδια οργανώνοντας λαικές συνελέυσεις σε πόλεις και χωριά απ' όπου περνούσαν και συμμετείχαν στη Διεθνή Αγορά της Ρώμης (7-15 Ιανουαρίου). Το ίδιο έκαναν και στη διαδρομή τους από την Ηγουμενίτσα ως την Αθήνα.

Σκοπός της πορείας τους ήταν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τον ιταλικό και τον ελληνικό λαό καθώς και προς όλους τους λαούς που αγωνίζονται. Επιδίωξαν να θέσουν ερωτήσεις και να ανταλλάξουν απόψεις με τους τοπικούς πληθυσμούς μέσω των λαϊκών συνελέυσεων. Πιστεύουν ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στο αδιέξοδο του καπιταλισμού που επιτυγχάνονται με τη συλλογικότητα, την οριζόντια οργάνωση, την αυτοδιαχείρηση, την άμεση δημοκρατία, το σεβασμό στη φύση...

Ενώ βρίσκονταν ειρηνικά συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Συντάγματος, τα όργανα της τάξης επιχείρησαν να τους απομακρύνουν, επικαλούμενοι την ανάγκη του καθαρισμού της πλατείας. Σε αυτό οι διαδηλωτές απάντησαν με παθητική αντίσταση γιατί πιστεύουν ότι οι πλατείες είναι δημόσιοι χώροι και η παρουσία τους σε ένα τέτοιο δημόσιο χώρο δεν εμπεριέχει τίποτα παράνομο.

Τότε η αστυνομία παρενέβη με βίαιο τρόπο και προχώρησε σε συλλήψεις, για να τους μεταφέρει εν συνεχεία στην γενική διεύθυνση της Αστυνομίας, ΓΑΔΑ.

Αύριο το πρωί περιμένουν με τη σειρά τους τη δική μας παρουσία και συμπαράσταση.

Όλοι στα δικαστήρια της Ευελπίδων αύριο 23 Μαίου στις 9.00.

σχετικά links

http://www.march2athens.tk/

http://el-gr.facebook.com/marchtoathens?sk=wall&filter=12

https://www.facebook.com/march.athens

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...