Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 στις 11.00

Συνέλευση επιτροπής αγώνα ανέργων Θεσ/νίκης

ΑΝΕΡΓΟΙ-ΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ

Με την συνεχείς αύξησης της ανεργίας και τους άνεργους να είναι πάνω από 1,5 εκ. και μαζί με την μερική απασχόληση, υποαπασχόληση κλπ. πάνω από 3 εκ. - δηλαδή ένας στους δύο είναι είτε άνεργος είτε υποαπασχολούμενος. Παράλληλα μειώθηκε και το ήδη εξευτελιστικό επίδομα ανεργίας, από 460€ πήγε στα 359€! που μ' αυτό κρατιόνται στη ζωή 290.000 άνεργοι, μόλις το 28% τον καταγεγραμμένων οι υπόλοιποι έχουμε μηδενικό εισόδημα!

Η μείωση του βασικού μισθού κατά 22% (μαζί με την ακόμα μεγαλύτερη μείωση για τους νεοπροσληφθέντες και το πάγωμα-κατάργηση των ωριμάνσεων) και η κατάργηση της μετενέργειας, δηλαδή ουσιαστικά η κατεδάφιση των συλλογικών συμβάσεων, θα ρίξουν τους πραγματικούς μισθούς στο 30% σε σχέση με το 2009. Η νέα αύξηση των φόρων σημαίνει ότι «όσο πιο φτωχός είσαι τόσο περισσότερο φόρο θα πληρώνεις»! Το ασφαλιστικό σύστημα, που ήδη καταρρέει, έχει μια νέα τρύπα 9 δις € το 2012 λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και με το κούρεμα των ομολόγων χάθηκαν άλλα 10-12 δις €, τον Ιούνιο όπως έχει προαναγγελθεί θα έρθει νέο ασφαλιστικό, που θα ρίξει τις συντάξεις στα 200 με 500€ και θα βάλει σαν όριο ηλικίας συνταξιοδότησης την ημερομηνία θανάτου του εργαζόμενου!

Η υγεία καταρρέει με την αποψίλωση των ιατρειών του ΙΚΑ από γιατρούς, τα συνεχή κλεισίματα κλινικών, νοσοκομείων, κέντρων υγείας και τώρα με τα γενόσημα φάρμακα (που θα μας επιστρέψουν σε φάρμακα που χρησιμοποιούνταν προ 20ετίας), ενώ την ίδια στιγμή αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στο κόστος, στις εξετάσεις κ.α. Απλά και ωμά, μόνο όποιος έχει πολλά λεφτά θα έχει φάρμακα και υγεία.

Σύμφωνα με τη νέα Δανειακή Σύμβαση, όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, θα πρέπει να καταθέτει όχι μόνο τα τωρινά δάνεια (τα «περίφημα» 130 δις €) αλλά και κρατικά έσοδα (φόροι, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου κ.α.) σε ειδικό λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποπληρωμή τόκων και χρεολυσίων. Με άλλα λόγια, πρώτα θα ξεπληρώνονται οι ξένοι και ντόπιοι τραπεζίτες, και στο τέλος τα ψίχουλα αν περισσέψουν θα πηγαίνουν για μισθούς των εργαζομένων στο δημόσιο, συντάξεις, υγεία, παιδεία, ασφάλιση!!! για να εξασφαλίσουν τους ευρωπαίους και ντόπιους δανειστές-τοκογλύφους.

Αν τους αφήσουμε η ζωή μας θα μετατραπεί σε μια κόλαση δίχως τέλος...

Η νέα μείωση-κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, μείωση μισθών και συντάξεων, οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών, αγαθών και υπηρεσιών, η διαρκής φορολογική αφαίμαξη, τα λουκέτα επιχειρήσεων και η αποπληρωμή των χρεών θα οξύνουν την οικονομική κρίση, θα καταστρέψουν την οικονομία και κάθε προοπτική να βρούμε δουλεία. Επόμενο είναι να καταρρεύσουν και τα κρατικά έσοδα, όσο κι αν μας γδάρουν με τα διάφορα χαράτσια, ακόμη και αν καταργήσουν πλήρως τις δαπάνες για παιδεία, υγεία, ασφάλιση και απολύσουν όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Συνεπώς το Μνημόνιο 2 οδηγεί μόνο στην καταστροφή. Το γνωρίζουν οι ευρωπαίοι εκπρόσωποι των τραπεζών: Μέρκελ, Σόιμπλε, Γιούνκερ, Μπαρόζο και στέλνουν καραβιές επιτρόπους, «εφοριακούς», «χωροφύλακες» κ.α. Το χρέος είναι αδύνατο να ξεπληρωθεί αλλά αυτό δεν πρόκειται να τους σταματήσει να ρουφήξουν όσο περισσότερο αίμα μπορούν. Ό,τι δημόσια (επιχειρήσεις, λιμάνια, δρόμοι, παραλίες και δάση κ.λπ.) και ιδιωτική περιουσία (σπίτια, καταθέσεις κ.α.) υπάρχει, θα την αρπάξουν και στο τέλος θα μας πετάξουν σαν στημένες λεμονόκουπες!

Ή Αυτοί Ή Εμείς!

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι αυτό που βιώνουμε σαν άνεργοι με την αδυναμία εύρεσης εργασίας και επιβίωσης θα ενταθεί και θα πάρει δραματικές διαστάσεις. Οι άνεργοι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, με εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις και μόνο σ' αυτές. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από κανέναν «σωτήρα» αντιμνημονιακό, «αριστερή» κυβέρνηση , ούτε από τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ. Ο δρόμος των εργατών της Χαλυβουργίας, των εργαζομένων του ALTER κλπ., ο δρόμος των απεργιών και καταλήψεων, της εξεγερσιακής και συγκρουσιακής γιγαντιαίας διαδήλωσης στις 12 Φλεβάρη, είναι ο δρόμος που οδηγεί στη νίκη και πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι μας.

Χρειάζεται να ενισχύσουμε παντού τη δική μας αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη. Στις γειτονιές και στις πλατείες, ενισχύοντας την Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Θεσσαλονίκης και τις Λαϊκές Συνελεύσεις για να οργανώσουμε ένα κύμα αντίστασης στη διάλυση της ζωής μας μέσα από κινητοποιήσεις και κινηματικές δομές αλληλοϋποστήριξης και αλληλεγγύης. Μπορούμε να νικήσουμέ και να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις. Όλοι στους δρόμους μέχρι τη Νίκη!

Απαιτούμε άμεσα μέτρα ανακούφισης των Ανέργων:

-Επίδομα ανεργίας 700€, για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς προϋποθέσεις -Ο χρόνος της ανεργίας να υπολογίζεται στα συντάξιμα χρόνια -Πλήρη ασφάλιση και περίθαλψη για όλο το διάστημα ανεργίας, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας -Απαγόρευση των απολύσεων. -Δημόσιες επενδύσεις για τη δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας. Προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές υπηρεσίες -Δωρεάν χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας Ανεργίας -Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, απαλλαγή από τιμολόγιο ΔΕΗ-ΕΥΑΘ, πάγωμα των δανείων -Να καταργηθούν τα χαράτσια.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΘΕ 2η ΤΡΙΤΗ ώρα 11π.μ. στο Εργατικό Κέντρο (5/6, 19/6)

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Κάθε Τρίτη 10:30-12:00 στο Εργατικό Κέντρο (Αριστοτέλους 32), 4ος όροφος,

1ο γραφείο, τηλ: 698 606 4806, e-mail: ep.aexnergoithexess@yahoexo.gr, blog: epitropi-anergon-the.pblogs.gr

http://epitropi-anergon-the.pblogs.gr

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...