Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 στις 19.30

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΕΕΡΦΑ

Με την νέα κυβέρνηση συνεργασίας, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, οι πολιτικές των Μνημονίων και των περικοπών που σπέρνουν τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση στις γειτονιές, θα συνεχιστούν με ένταση και θα πάνε χέρι-χέρι με την κλιμάκωση της επίθεσης κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζόμενων και της νεολαίας. Η αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων στους μετανάστες και τους πρόσφυγες για τις αποτυχίες των κυβερνήσεων βρίσκεται στο κέντρο της ρατσιστικής και κατασταλτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της Χρυσής Αυγής έχουν ενταθεί τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα και στα Χανιά, στις 17 και 18 Ιούνη στην περιοχή της Νέας Χώρας, ομάδα φασιστών, εξαπέλυσε δολοφονικές επιθέσεις σε άστεγους μετανάστες. Από τις επιθέσεις αυτές δύο άνθρωποι κατέληξαν μαχαιρωμένοι στο νοσοκομείο και ο τρίτος έχασε το νεφρό του. Τελευταίο κρούσμα ο προπηλακισμός με γροθιές,βρισιές και απειλές για να φύγουν από την πλατεία και τη χώρα κατά μεταναστών που περίμεναν να βρουν δουλειά στην πλατεία 1866 από οργανωμένη συμμορία της Χρυσής Αυγής την Κυριακή 14/7.

Η ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης θα ενταθεί και μαζί της και οι επιθέσεις ενάντια στους μετανάστες. Η κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια και η αναγγελία για την ίδρυση 25 «χώρων κράτησης», στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες, δίνει αέρα στα πανιά των νεοναζί της Χ.Α., αφού εμφανίζονται σαν αυτοί που κάνουν τη δουλειά που δεν μπορούν οι άλλοι, κυβέρνηση και αστυνομία, με «άλλες μεθόδους, πιο αποτελεσματικές».

Η επίθεση ενάντια στους μετανάστες εργάτες είναι επίθεση ενάντια σε όλη την εργατική τάξη.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Η μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση που έγινε στη Νίκαια στον Πειραιά όπου χιλιάδες μετανάστες και ντόπιοι εργαζόμενοι σταμάτησαν τους χρυσαυγίτες που απειλούσαν να καταστρέψουν μαγαζιά μεταναστών, δείχνει το δρόμο. Οι χρυσαυγίτες για μια ακόμη φορά αναγκάστηκαν να κλειστούν στα γραφεία τους ζητώντας την προστασία της αστυνομίας. Την προηγούμενη της πορείας, η συμμορία της Χρυσής Αυγής ως γνήσια παρακρατική παραφυάδα εξήγγειλε «αντισυγκέντρωση» κατά του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου, στην οποία εκτός από λίγους υποστηρικτές τους,εμφανίστηκαν εκατοντάδες αστυνομικοί, σταλμένοι από το αδελφό κυβερνητικό κόμμα της ΝΔ και τον υπουργό Νίκο Δένδια! Παρά τις προσπάθειες των φασιστών, που έλεγχαν τους διερχόμενους για να αποτρέψουν τη συμμετοχή, το συλλαλητήριο κατά των νεοναζί και του ρατσισμού στη Νίκαια, ήταν το μεγαλύτερο που έχει γίνει στην περιοχή.

Οι προκλήσεις όμως δεν σταματάνε εκεί. Προσπαθώντας να απλώσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο παντού, οργανώνουν τράπεζες αίματος μόνο για Έλληνες ,λες και το αίμα έχει διαφορετικό χρώμα, ενώ ταυτόχρονα απειλούν ότι θα κάνουν εφόδους σε παιδικούς σταθμούς και νοσοκομεία για να διώχνουν τους μετανάστες και τα παιδιά τους. Οι απαντήσεις είναι άμεσες. Ήδη σε μια σειρά από νοσοκομεία τα σωματεία έχουν αποφασίσει να μην επιτρέψουν εφαρμόσουν αυτές τις φασιστικές προκλήσεις, ενώ αντίστοιχα μια σειρά από ΕΛΜΕ (ανάμεσα τους και των Χανίων) έχουν πάρει αποφάσεις για να κάνουν από το φθινόπωρο αντιφασιστικά μαθήματα στα σχολεία. Αντίστοιχα ο Σύλλογος Δασκάλων Χανίων αποφάσισε ότι θα υπερασπίσει τους μαθητές από ανάλογες επιθέσεις και ότι θα διαγράφει από μέλη του όσους δηλώνουν ότι είναι φασίστες.

Αυτά τα παραδείγματα πρέπει να γενικευτούν παντού, σε κάθε σχολείο, σχολή, γειτονιά, χώρο δουλείας, για να τους απομονώσουμε, διεκδικώντας ότι δεν θα υπάρχει βήμα λόγου στους νεοναζί, τους εχθρούς των δημοκρατικών δικαιωμάτων, νοσταλγούς του Χίτλερ και των ταγμάτων ασφαλείας.Όλοι μαζί, η αριστερά,οι δημοκράτες,οι αντιφασίστες να ενώσουμε τα χέρια για να αντιπαλέψουμε το φασισμό.

Το εργατικό, το φοιτητικό και το μαθητικό κίνημα, πρέπει να μπουν μπροστά με μεγάλες πρωτοβουλίες ενάντια στο ρατσισμό και τους νεοναζί.

Ο καθένας μας οφείλει να πάρει θέση απέναντι στη φασιστική βία. Απευθυνόμαστε σε όλους και όλες που παλεύουν ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες και επιδιώκουμε τη κοινή δράση με κάθε συλλογικότητα ή φορέα, μέχρι να βγει εκτός νόμου αυτή η ναζιστική συμμορία και να κλείσουν τα γραφεία τους (σφηγκοφωλιές) σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΕΕΡΦΑ:

Πως θα οργανώσουμε την αντίσταση στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή?

Δευτέρα 23/7 Εργατικό Κέντρο 19.30μμ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

http://keerfaxaniwn.wordpress.com/