Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Συνέλευση για δημιουργία αντιφασιστικής-αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας

Οι αυτόκλητοι σωτήρες του έθνους που έρχονται να μας πουν ότι για την ανεργία, την εγκληματικότητα και γενικότερα για τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας ευθύνονται περισσότερο οι μετανάστες και λιγότερο η οικονομική κρίση και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια, ετοιμάζονται να ανοίξουν γραφεία και στην πόλη μας. Ένα δήθεν αντισυστημικό συνοθύλευμα που δε δισταζει να χρησιμοποιήσει δολοφονική βία προς τους αδύναμους και τους καταπιεσμένους, αλλά φυλάει τα πόδια των ισχυρών, που το παίζει αντιμνημονιακό αλλά παράλληλα ψήφισε υπέρ του ξεπουλήματος της Αγροτικής.

Η ένταση της ρατσιστικής δράσης της Χρυσής Αυγής όπως εκδηλώθηκε το τελευταίο διάστημα στην Κομοτηνή (επίθεση στο στέκι της Τούρκικης νεολαίας) απείλησε και απειλεί να διαταράξει τη λεπτή ισορροπία που διατηρείται ανάμεσα στο λαό της Κομοτηνής. Οι δήθεν εθνοσωτήρες καταλήγουν να δίνουν το καλύτερο πάτημα στα εκάστωτε προξενεία για να εντείνουν την αντίστοιχη εθνικιστική και μισαλλόδοξη προπαγάνδα τους.

Μία προπαγάνδα από την πλευρά της ΧΑ που βασίζεται στο ακραίο ψέμα ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ζούνε σε βάρος μας, ενώ στην πραγματικότητα το ελληνικό κράτος πλουτίζει καθημερινά από τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για καθε μετανάστη που "φιλοξενεί" σε Ελληνικό έδαφος, αλλά και για κάθε κέντρο κρατησης ή αμυντικό φράχτη που ετοιμάζει. Αυτούς που εκμεταλλεύονταν ως φτηνά εργατικά χέρια για να φτιάξουν τα στάδια των ολυμπιακών το 2004 και να ζήσουμε στιγμές εθνικής περηφάνειας και οι οποίοι σήμερα κάνουν όλες τις χειρωνακτικές δουλειές που αρνείται να κάνει ο περήφανος έλληνας, τώρα μας λένε ότι είναι ανεπιθύμητοι.

Σκέψου λοιπόν: Οι μετανάστες φταίνε για την ερήμωση της βιομηχανικής περιοχής της Κομοτηνής και για την τεράστια ανεργία στη Ροδόπη; Υπάρχει πραγματικό ζήτημα εγκληματικότητας στην περιοχή μας; Αυτοί φταίνε για τις απολύσεις και τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων; Για την υποβάθμιση όλων των κοινωνικών παροχών συλλήβδην (υγεία, παιδεία, κοινωνικά επιδόματα);

Οι χρυσαυγήτες αρνούνται τις ναζιστικές-χιτλερικές καταβολές τους, ωστόσο δε μπορούν να κρυφτούν από το βρώμικο παρελθόν τους καθώς υπάρχουν άπειρα στοιχεία που καταδεικνύουν τη συμπάθεια τους για τα SS, τα τάγματα εφόδου και το ολοκαύτωμα. Άλλωστε ναζισμός και εθνικοσοσιαλισμός είναι η ίδια λέξη σε διαφορετική γλώσσα (NazionalSozialismus).

Και μην ξεχνάμε: οι φασίστες έρχονται πρώτα για τους "άλλους" μετά όμως για όλους!

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 30/8, ΩΡΑ 18:00 στη ΠΛΑΤΕΙΑ

πηγή : http://utopia-ad.org/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5...


_______30-08.jpg

συνελευση για τη δημιουργία αντιφασιστικής-αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...