Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 20.00

Λαϊκή συνέλευση Χαλάνδριου

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 20:00 ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου (μπροστά απ'την παιδική χαρά).

H Λαϊκή Συνέλευση Χαλανδρίου (Λ.Σ.Χ) δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2011 με το κίνημα των πλατειών και λειτουργεί για περισσότερο από ένα χρόνο ήδη με τακτικές συνελεύσεις που πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στις 20:00 είτε στο ΚΕΠ (παλιό δημαρχείο) είτε στην κεντρική πλατεία αναλόγως του καιρού. Συγκροτήθηκε από ανθρώπους είτε ανένταχτους είτε σε ποικίλες συλλογικότητες ενταγμένους. Ο κοινός παρονομαστής ήταν και παραμένει η συνάντηση των ανθρώπων στη γειτονιά κι η αντιμετώπιση των κοινών τους προβλημάτων, η ικανοποίηση των κοινών τους αναγκών, η κοινή δράση πέρα από κόμματα και παρατάξεις κι ενάντια στο ληστρικό κράτος, την πολιτική υπαλληλία των δανειστών και τους διαχειριστές της υφιστάμενης καπιταλιστικής υποδούλωσης. Η Λ.Σ.Χ αποτελεί έναν ανοιχτό ακηδεμόνευτο λαϊκό θεσμό που επιχειρεί αμεσοδημοκρατικά και οριζόντια να κάνει πράξη το σύνθημα «να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας». Τίποτα δεν είναι «έτοιμο», τίποτα δεν έρχεται «απ' έξω», από «ειδικούς». Όλα αποφασίζονται στη συνέλευση με συνδιαμόρφωση και με συναίνεση.

Η Λ.Σ.Χ. έχει αναπτύξει έντονη και ποικίλη δράση. Αγωνιστήκαμε κι αγωνιζόμαστε ενάντια στα κάθε λογής χαράτσια, αντιδρούμε στον εκφασισμό της κοινωνίας και εκφράσαμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας σε απεργίες (Λουκίσσα, Χαλυβουργία, Μετρόπολις, ΕΛΤΑ) καθώς και την αντίθεσή μας στα μαυραγορίτικα («Αγορά Χρυσού») και την εμπορευματοποίηση (υπενοικίαση της κεντρικής πλατείας κατά τα Χριστούγεννα, ιδιωτικοποίηση νερού). Παλεύουμε με αλληλεγγύη (δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών, χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι, συλλογικό φαγοπότι) ενάντια στη «φιλανθρωπία» (την ελεημοσύνη των ισχυρών). Όλοι και όλες μαζί μπορούμε να μην χρειαζόμαστε τους κάθε είδους ελεήμονες πάτρωνες. Προσπαθούμε σε αυτή την ακομμάτιστη, ετερόκλητη πολιτική συλλογικότητα να εντείνουμε την πίεση προς τις Εφορίες, τη ΔΕΗ, τον Δήμο, το κράτος και ταυτόχρονα να μειώσουμε την πίεση που δεχόμαστε οι ίδιοι (μουσικές βραδιές, παραστάσεις Καραγκιόζη, προβολές χωρίς αντίτιμο). Πρωτίστως όμως επιδιώκουμε να αυτοοργανωθούμε, ώστε ενωμένοι και ελεύθεροι να αντιμετωπίσουμε αυτά που έρχονται.

Καλούμε τους κατοίκους του Χαλανδρίου στις 6 Σεπτέμβρη στις 20:00 στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου μπροστά απ' την παιδική χαρά να συμμετάσχουν στη λαϊκή συνέλευση, για την οποία έχουν συναποφασιστεί τα ακόλουθα θέματα :

1.Χαράτσια : τρόποι συνέχισης, επέκτασης κι έντασης του αγώνα.

2.Εργασιακά : επιτροπή ανέργων (σύστασή της και προτάσεις για τη δράση της).

3.Δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών : με «νόμισμα» το χρόνο ανταλλάσσουμε υπηρεσίες χωρίς χρήματα (π.χ. 1 ώρα αγγλικά με 1 ώρα κηπουρική).

Όλοι μαζί οι εκμεταλλευόμενοι άνθρωποι μπορούμε να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας.

http://laikisyneleysihalandri.wordpress.com/

πηγή : http://laikisyneleysihalandri.wordpress.com/

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Αύγουστος 13h