Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 19.00

Συνέλευση για την οργάνωση διαμαρτυρίας στο Χορτιάτη

Ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάρτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, καλεί τους θύτες να ξαναγυρίσουν στον τόπο του εγκλήματος.

Ο καλλικρατικός δήμαρχος Πυλαίας - Πανοράματος Χορτιάτη αποφάσισε την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη να προσκαλέσει την ημέρα μνήμης για το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη και τη Χρυσή Αυγή, με πρόσχημα "το γράμμα του νόμου". Όμως ξέρει πολύ καλά ότι μια τέτοια απόφαση δεν είναι νομική αλλά πολιτική. Επικαλέστηκε το νόμο για να κρύψει τις πολιτικές του προθέσεις.

Η κίνησή του αυτή ξανασκαλίζει τη φωτιά στο φούρνο του Γκουραμάνη και ξανακαίει τα εγκλωβισμένα γυναικόπαιδα, ξαναβιάζει κοπέλες, ξαναδολοφονεί ανήμπορους γέρους και νήπια. Η πρόσκληση σε Χρυσή Αυγή είναι πρόσκληση στο Σούμπερτ, στον Καπετανάκη και στον Γερμανάκη. Είναι πρόσκληση στους ταγματασφαλίτες και στους ναζί.

Η υποκριτική ανακοίνωση του δήμου εγκαλεί αυτούς που αποσιωπούν το ολοκαύτωμα και ότι δεν υπάρχει ιστορική καταγραφή. Δεν μας λέει όμως τί να καταγράψει. Εδώ υπάρχουν θύτες και θύματα και από τους θύτες κύριοι υπεύθυνοι του ολοκαυτώματος, οι ταγματασφαλίτες. Αν λοιπόν το ολοκαύτωμα αποσιωπάται, ο δήμος συμμετέχει στη σιωπή. Γι' αυτό δεν το' χει σε τίποτα "αφού ο νόμος το ορίζει" , να φωνάξει τους απόγονους των θυτών να τιμήσουν ποιος ξέρει και με ποιον τρόπο τα θύματά τους.

Ε λοιπόν, όχι. Αυτό το αίσχος δεν θα περάσει. Η κατ' αισχύνη του δήμου αφορά όλο το ανθρώπινο γένος.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα και κάθε άτομο που αντιλαμβάνεται το μέγεθος, τη ντροπή που απειλεί τον Χορτιάτη και την πόλη να παρευρεθούν σε συζήτηση που θα γίνει στον Κοινωνικό Χώρο για την Ελευθερία, "Μικρόπολις", το Σάββατο 1-9-12 στις 19.00 για να οργανώσουμε την παρέμβασή μας την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη στον Χορτιάτη.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...