Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 στις 18.45

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Δ.Α.Χ. «ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ»

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Δ.Α.Χ. «ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ» την ερχόμενη Τετάρτη 12-09-12 στις 18:45 στο Εργατικό κέντρο (στην πίσω αίθουσα)

Διαβάστε με υπομονή τα παρακάτω και ελάτε με προτάσεις, & ιδέες να εφαρμόσουμε και να συνδιαμορφώσουμε το νέο σχέδιο λειτουργίας του Δ.Α.Χ.

Μετά την τελευταία συνέλευση όπου και παρουσιάστηκαν τα στατιστικά του Δ.Α.Χ της πορείας μας από 10 Οκτωβρίου εώς & 10 Ιουνίου , και που μπορείτε να δείτε την παρουσίαση μέσα στο πρόγραμμα e-shop , που είναι αναρτημένη, και που αναφορικά, λόγο έλλειψης χρόνου διατυπώθηκε το νέο σχέδιο του Δ.Α.Χ. για την συνέχεια, την προφύλαξη και την ενδυνάμωση του εγχειρήματος μας.

Το σχέδιο προφύλαξης και νομιμοποίησης του Δ.Α.Χ. σαν ΜΚΟ, σύλλογο, οργανισμό,κοινότητα ή ότι άλλο μας συμφέρει, και λόγο του «ξεφουσκώματος» και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σαν συλλογικότητα,για να συνεχιστεί η καλή δουλειά χωρίς να πάει χαμένος ο κόπος όλων μας,καταντώντας μια γραφική συλλογικότητα που απλά μια «παρέα ανθρώπων» συνεχίζει παζάρια χωρίς σκοπό και στόχους, και τα μηνύματα από την κοινωνία που λαμβάνουμε όλοι μας για εξαθλίωση των οικογενειών και των ανθρώπων από τα άδικα μέτρα,τα χαράτσια, την ανεργία την έλλειψη χρημάτων ,που μας οδηγούν σε αδιέξοδο της επόμενης μέρας για την ζωή μας,ψάχνουμε εναλλακτικές που θα μας βγάλουν συλλογικά από την απόγνωση και με ΝΟΜΙΜΑ ΜΕΣΑ αρχίζουμε να αντιδράμε πιο δυναμικά και με εφικτούς τρόπους!

Η σκέψη είναι να νομιμοποιήσουμε νομικά και φορολογικά το Δ.Α.Χ. για να έχουμε ΑΦΜ (αφού συζητήσουμε τον τρόπο από κοινού)και να μπορούμε:

1. Να έχουμε έσοδα-έξοδα σε ευρώ που θα διατίθενται για τις ανάγκες της κοινότητας

2. Να ενοικιάσουμε μόνιμο χώρο (αφού εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια χωρίς να έχει βρεθεί κάποιος ιδιώτης ή άλλος ,που θα μας παραχωρούσε χώρο αφιλοκερδώς ή χωρίς να αποκομίσει κάποιο συμφέρον) ,όπου θα περιλαμβάνει αίθουσα συνελέυσεων-συνευρέσεων, θα λειτουργεί ως γραφείο ενημέρωσης με ίντερνετ -fax-τηλέφωνο, θα γίνονται σεμινάρια , μαθήματα, εκδηλώσεις και άλλα πολλά.

Επίσης ,η σκέψη μας είναι να λειτουργεί ως παντοπωλείο καθημερινά με τα είδη των μελών σε ράφια-πιστοποιημένα και ελεγμένα- ,όπου και θα πωλούνται τα είδη ,έχοντας επιλογή για τα μέλη σε μονάδες & για τα μη μέλη σε ευρώ,σε πολύ χαμηλή τιμή ,προκαθορισμένη από το Δ.Α.Χ.

3. Με σκέψη τα παζάρια να γίνονται 1 φορά το μήνα -αφού καθημερινά θα πωλούνται τα είδη στο «παντοπωλείο» μας -με μονάδες και ευρώ ,με συμμετοχή π.χ. 3 ή 5 ευρώ ο πάγκος για κάθε μέλος που θα παίρνει μέρος,όπου και θα κερδίζουμε χρήματα που θα διατίθενται για τις ανάγκες τις κοινότητας (ενοίκια,αγορές υλικών κλπ) ,πάλι με ελεγμένα τα είδη και πιστοποιημένα για την ποιότητά τους(θα υπάρχει «ειδική» ομάδα διαχείρισης για αυτό),όπου θα συμμετέχει και κόσμος που θα αγοράζει σε προκαθορισμένες,πολύ χαμηλές τιμές,δίνοντας την δυνατότητα στα μέλη εκτός από μονάδες να κερδίσουν και κάποια ευρώ που είναι αναγκαία,όπως και την δυνατότητα στον κόσμο μη μέλη,να αγοράσουν είδη σε πολύ χαμηλή τιμή με ευρώ.

4. Οι φόροι μας και τα έξοδα να πληρώνονται και να δηλώνονται κανονικά.Η διαφάνεια και τα στοιχεία των οικονομικών του Δ.Α.Χ όπου θα τα διαχειρίζονται τα ίδια τα μέλη, με πλήρη διαφάνεια & θα είναι διαθέσιμα σε όλα τα μέλη όταν το ζητήσουν.

5. Οι αγορές αναγκαίων υλικών που θα διατίθενται στην κοινότητα,όπως μηχανήματα ,μικροφωνικές,πάγκους, ακόμα και γη για να καλλιεργούν τα μέλη (μακροπρόθεσμα),η αξιοπιστία ,η ακόμα και εξαγωγές των προϊόντων σε άλλες χώρες(μακροπρόθεσμα)..

…και άλλα πολλά ,που είναι μέσα στα σχέδια της νέας λειτουργίας του Δ.Α.Χ. και είναι εφικτό και αναγκαίο να δουλέψουμε όλοι μαζί για να απορροφήσουμε ευρώ από την κοινωνία ,και να τα διαθέσουμε στο Δ.Α.Χ και προς όφελος ΟΛΩΝ μας,αλλάζοντας το σύστημα σε μια δίκαιη κοινωνία που ονειρευόμαστε οι περισσότεροι αν όχι όλοι,με ίσες αξίες,με δικαιοσύνη,προσφορά ,αμοιβές ,χτίζοντας μια νέα εναλλακτική οικονομία και δημιουργώντας ένα πιο δίκαιο εμπόριο μέσο του Δ.Α.Χ.!

Ύστερα από την ανάλυση των στατιστικών και τις ανάγκες που έχουμε ως άνθρωποι και κοινωνία, η εναλλακτική οικονομία για να ανθίσει και να αποτελέσει έναυσμα και κίνητρο για τον περισσότερο κόσμο και η «επανάσταση» ενάντια στην ακρίβεια ,τα μέτρα και την έλλειψη χρημάτων & εργασίας,
αξιοποιούμε τα «δικά τους» μέσα για να εναντιωθούμε στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν.

Το παραπάνω σχέδιο είναι εφικτό για να μπορέσουμε να αντιδράσουμε με ΝΟΜΙΜΑ ΜΕΣΑ και να συμπαρασύρουμε και άλλους ανθρώπους να επιβιώσουν κατά αυτόν τον τρόπο.

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα και χρειάζεται δουλειά από όλους μας,διότι όταν εμείς θα πουλάμε καθημερινά προϊόντα με μονάδες ή ευρώ σε πολύ χαμηλές τιμές προσβάσιμες από όλους,η αντίδραση των μονοπωλίων της πόλης και των «μεγαλοκαρχαριών», θα είναι άμεση και ο «πόλεμος» που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι μακράς διάρκειας και αθέμιτος!

Όμως με την καλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα,την νομιμότητα, την οργάνωση και την αξιοπιστία των προϊόντων μας & των υπηρεσιών,ο κόσμος θα μας στηρίξει,θα συμμετέχει μαζί μας και ο όγκος των μελών θα πολλαπλασιαστεί, με αποτέλεσμα να ενισχυόμαστε δυναμικά και να ωθήσουμε και άλλους σε αυτή την ιδέα!

Αν δώσουμε επιλογή στους ανθρώπους,να αγοράζουν προϊόντα & υπηρεσίες σε καλή ποιότητα ελεγμένη & πιστοποιημένη, να κάνουμε μαθήματα & σεμινάρια σε μαθητές σχολικών τάξεων,να μπορούν να κερδίζουν κάποια ευρώ ΟΛΟΙ και να αξιοποιήσουμε το υπάρχον σύστημα με διαφάνεια και σωστή διαχείριση, η κοινότητα που λέγεται Δ.Α.Χ. θα είναι η αλλαγή που αναζητάμε.

Όσο δύσκολο και αν ακούγεται, η σοβαρή και οργανωμένη δουλειά από όλους μας,η υπομονή και οι μακροπρόθεσμοι, αλλά εφικτοί στόχοι μας(διότι εμείς θα τα καταφέρουμε όλα αυτά,όπως και ότι κάναμε μέχρι σήμερα)θα μας αποφέρει μια εναλλακτική ,για να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια άλλη κοινωνία στα δικά μας μέτρα.

Eλάτε με τις προτάσεις και τις ιδέες σας να συζητήσουμε την συν διαμόρφωση του νέου Δ.Α.Χ.

(δείτε τα στατιστικά και την παρουσίαση της προηγούμενης συνέλευσηςστο πρόγραμμα h-shop που είναι αναρτημένα)

Πηγή : http://www.diktyoantallagonxanion.gr/