Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 στις 12.00

Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 11 Οκτώβρη συγκεντρώθηκε ομάδα χρυσαυγιτών στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, και συγκεκριμένα στo ψητοπωλείο Psitalonia, με σκοπό να επιτεθεί σε αντιφασίστες που βρίσκονταν στην περιοχή. Άμεσα συγκεντρώθηκε κόσμος για να υπερασπιστεί τους συντρόφους. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής τσακίστηκαν όταν αποπειράθηκαν να επιτεθούν. Υποχώρησαν άτακτα και το κατάστημα-λημέρι τους σπάστηκε. Τα Psitalonia είναι κατάστημα του οποίου η ιδιοκτησία συνδέεται άμεσα με τον ηγετικό πυρήνα της Χ.Α. Πάτρας, αποτελεί γνωστό χώρο συνάθροισης φασιστοειδών και συνδέεται με φασιστικές επιθέσεις σε μετανάστες στη γειτονιά. Η Χ.Α. αρνείται επισήμως την παρουσία της στα γεγονότα.

Η εκδικητική μανία του για τα χτυπημένα σκυλιά του εκδηλώθηκε με την προσαγωγή 9 ατόμων στα τυφλά σε διαφορετικό τόπο και χρόνο από τα γεγονότα. Οι 4 από τους προσαχθέντες εν τέλει συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφού υποτίθεται πως αναγνωρίστηκαν από μέλη της Χ.Α. Το κατηγορητήριο βασίζεται σε κατηγορίες που μαγειρεύουν οι χρυσαυγίτες με τους μπάτσους και τους δικαστικούς, πράγμα που αποδεικνύει πως κράτος και παρακράτος στήνουν την υπόθεση.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Παρασκευή 12 το μεσημέρι στο Παράρτημα

Για πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια στη Γούναρη την ώρα που οι συλληφθέντες σύντροφοι θα βρίσκονται στον ανακριτή.

κάλεσμα : Αλληλέγγυοι-ες

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...