Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 στις 17.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση για τη 48ωρη Γενική Απεργία

προκήρυξη - κάλεσμα του Συλλόγου στην 48ωρη Γενική Απεργία 6-7/11

Το 3ο Μνημόνιο είναι εδώ.

Μας «σώζουν» και πάλι όλοι μαζί:

η ντόπια κυβερνητική «τρόικα», η «ξένη» τρόικα» και οι εργοδότες.

Για να σωθούμε εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να χάσουν όλοι αυτοί που σώζουν τα κέρδη, την ιδιοκτησία και την εξουσία τους!

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ με την 48-ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 και 7 Νοέμβρη

και συνεχίζουμε αποφασιστικά μέχρι να ανατραπούν.

Μόνο έτσι μπορούμε να επιβιώσουμε!

Αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση-τρόικα εσωτερικού θέλει να ψηφίσει το Μνημόνιο 3, τον προϋπολογισμό 2013-σφαγείο για τους εργαζόμενους και άλλα 70 μέτρα και τροπολογίες, εφαρμοστικές των 2 προηγούμενων και του νέου μνημονίου.

Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αύξηση (3η μέσα σε μερικά χρόνια) στο όριο συνταξιοδότησης + 2 χρόνια για όλους, μειώσεις των αποζημιώσεων, νέα φορολογία, πλήρης απελευθέρωση των σχέσεων εργασίας, και πολλά ακόμα!

Μας βυθίζουν στην απόλυτη φτώχεια. Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, μαζικό ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου. Θέλουν να μας κάνουν να πληρώνουμε χρυσάφι το νερό, το ρεύμα, τις συγκοινωνίες, την περίθαλψη. Βία και απειλές απέναντι στους αγώνες. Το μέτωπο τρόικας-εργοδοσίας επιδιώκει την επιστροφή στο 6-ήμερο και σε δουλειά μέχρι και 70 ώρες/εβδομάδα και έως τα βαθιά γεράματα! Για να μας κάνουν δούλους, ανθρώπους χωρίς ζωή. Μηχανήματα που θα παράγουν πλούτο και κέρδη για τους λίγους.

Έχουμε καταλάβει στο πετσί μας για λογαριασμό ποιανού δουλεύουν τα μνημόνια. Μας λένε «να σώσουμε την Ελλάδα» και όλα τα δις των δανείων πηγαίνουν στους -ξένους και ντόπιους- τραπεζίτες και εργοδότες, οδηγώντας το λαό στα χρέη, την ανεργία, την εξαθλίωση, την ξενιτιά. Μας λένε «για να μείνουμε στο ευρώ» και την ΕΕ, πρέπει να πεινάσετε, να μείνετε άνεργοι, να μην έχετε σχολεία και νοσοκομεία, να μην έχετε ούτε ευρώ στην τσέπη… Και τότε γιατί να μείνουμε; Μα για να σωθούν οι τραπεζίτες, για να μετατρέψουν τον κόσμο της δουλειάς σε φτηνό, εξαθλιωμένο εργατικό δυναμικό. Το χρέος δεν είναι δικό μας. Δεν πρέπει να πληρωθεί από εμάς.

Μια μεγάλη πόλωση δημιουργείται στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις χώρες στο έδαφος της κρίσης, ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, ανάμεσα στον κόσμο της εργασίας και το κεφάλαιο, και όχι ανάμεσα σε ντόπιους και μετανάστες, παλιούς και νέους, δημόσιους και ιδιωτικούς, όπως θέλουν να μας πείσουν οι φασίστες, το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και του κράτους, οι κυβερνήσεις και τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Το σύστημα και ο συρφετός τους προπαγανδίζει ότι ο δρόμος είναι να «σφαχτούμε» μεταξύ μας οι φτωχοί, για να κάνουν τη δουλειά τους οι πλούσιοι. Τα συμφέροντά αυτών εξυπηρετούν τα πογκρόμ των φασιστών, η επίθεση στους αγώνες και τα κινήματα, η επίθεση στους αδύναμους και τους καταπιεζόμενους. Οι επιχειρηματίες, οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί υποτακτικοί τους, οδηγούν την κοινωνία σε κανιβαλισμό, σε μια τεράστια οπισθοδρόμηση. Στον πιο ολοκληρωτικό από όλους τους πολέμους, τον κοινωνικό, για μια ακόμα φορά ή θα εξεγερθούμε ή θα καταστραφούμε!

Και στον κλάδο του βιβλίου, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι οδυνηρή για εμάς τους εργαζόμενους. Οι εργοδότες, αφού θησαύρισαν μετά από χρόνια κερδοφορίας, αξιοποιούν πολύ καλά το νομικό οπλοστάσιο των μνημονίων και εκμεταλλεύονται την κρίση για τα ισοπεδώσουν όλα! Μαζικές απολύσεις (Metropolis, Ελευθερουδάκης, Ωκεανίδα), εταιρίες που τα αφεντικά τις κλείνουν (Π. Κυριακίδης - Ακρίτας), απλήρωτη δουλειά για μήνες (Καστανιώτης, Άγρα, Εστία, Σάκκουλας), εντατικοποίηση, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τρομοκρατική επιβολή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών (Παπασωτηρίου, Μεταίχμιο, Πατάκης, Σαββάλας, Χριστάκης, Μίνωας).

Απέναντι σε αυτή τη χιονοστοιβάδα στους χώρους δουλειάς, οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να αντισταθούμε ατομικά. Να συσπειρωθούμε όλοι στο Σύλλογό μας. Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε παντού τις αντιστάσεις και τα δικά μας συλλογικά όργανα αγώνα, αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας. Ήδη σε αρκετούς χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι αντιστέκονται συλλογικά. Οι αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου μας να συνδεθούν μεταξύ τους καθώς και με το σύνολο των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που ξεσπούν τριγύρω μας.

Έχουμε αναλογιστεί όλοι μας τι δύναμη θα μπορούσαμε να έχουμε στα χέρια μας μέσα από την όξυνση και τη γενίκευση των αγώνων αυτών σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε όλη την κοινωνία;

Τώρα που οι αυταπάτες για ατομικές λύσεις φαίνονται γυμνές, τώρα που όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν «θα περάσει η μπόρα», αλλά η κρίση και αυτή η πολιτική είναι για χρόνια και δεκαετίες, τώρα που καταλαβαίνουμε ότι η λύση δεν μπορεί να δοθεί από τα κοινοβούλια και την αναμονή, την ανάθεση σε κάποιους άλλους, να πάρουμε την ζωή και τους αγώνες στα χέρια μας!

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ:

ΥΠΟΤΑΓΗ ή ΑΝΑΤΡΟΠΗ! ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ή ΑΓΩΝΕΣ!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου του βιβλίου μαζικά και μαχητικά στην 48-ΩΡΗ Πανεργατική Γενική Απεργία την Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Νοέμβρη, ως αρχή μιας μάχης που θα συνεχιστεί, μέχρι να φύγουν οι σύγχρονοι εκμεταλλευτές, δουλέμποροι και οι αδίστακτοι κυβερνητικοί τους υπάλληλοι, μαζί με τα μνημόνια, τους νόμους και τα σχέδια τους.

Η Απεργία αυτή συνοδεύεται από την απαίτησή μας και τη δράση μας για διαρκείς, πολύμορφους και δυναμικούς αγώνες εντός και εκτός των χώρων δουλειάς.

- Παλεύουμε για να υπερασπίσουμε την ζωή μας.

- Για αξιοπρεπή μισθό, σύνταξη και δουλειά. Δωρεάν παιδεία, υγεία, βασικά αγαθά αξιοπρεπούς διαβίωσης. Για συλλογικές συμβάσεις, για συλλογικές αντιστάσεις ενάντια στον αυταρχισμό, στις απειλές και την τρομοκρατία των εργοδοτών στους χώρους δουλειάς.

- Να ακυρώσουμε στην πράξη όλους τους βάρβαρους μνημονιακούς νόμους, να διώξουμε την τρόικα, να ανατρέψουμε άμεσα τις δανειακές συμβάσεις, να φύγουν οι κυβερνήσεις. Να ανατρέψουμε τον κοινωνικό μεσαίωνα και το βάρβαρο και σάπιο σύστημα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Απεργιακή συγκέντρωση-πορεία: Τρίτη 6/11, 10.30 π.μ., Πολυτεχνείο (Πατησίων και Τοσίτσα)

Απεργιακή συγκέντρωση: Τετάρτη 7/11, 17.00, Σύνταγμα

Δράσεις 48-ωρης: Όλοι στις απεργιακές φρουρές και τις διαδηλώσεις σε γειτονιές, στο κέντρο και σε χώρους δουλειάς.

Γενικό μπλακ-άουτ, να νεκρώσει η χώρα και η «οικονομία» τους. Αυτή είναι η απάντηση των παραγωγών του πλούτου, των εργαζόμενων.

κάλεσμα : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ

επικοινωνία : Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα / τηλ: 210 3820537 / sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr / http://bookworker.wordpress.com

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2012/11/05/%c...


1 2 3 4

48ωρη Γενική Απεργία, 6-7 Νοεμβρίου
Αθήνα, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012, 16:30
Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (syl.smed@gmail.com)

Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου

Διοργάνωση: Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών

smed_banner_2012_web-ifOOX1.jpg


Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών καλεί τα μέλη του και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στα πανεργατικά συλλαλητήρια και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, σε όλες τις πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο της 48ωρης γενικής απεργίας που προκηρύχθηκε για την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου εν όψει της ψήφισης του νέου Μνημονίου.

Να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στη γενική υποτίμηση της ζωής μας

Έχουμε να κερδίσουμε έναν κόσμο ολόκληρο

Προσυγκέντρωση του ΣΜΕΔ για το συλλαλητήριο της Τετάρτης 7/11 στην Αθήνα (πλ. Συντάγματος)
4:30 μ.μ.
Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου,
μπροστά στο πανό του Συλλόγου

http://www.smed.gr/

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4

48ωρη γενική απεργία 6-7 Νοέμβρη 2012

48ωρη γενική απεργία 6-7 Νοέμβρη 2012



ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΜΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΥΣ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΧΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

Οι εγχώριες και υπερεθνικές, πολιτικές και οικονομικές ελίτ, έχουν υπογράψει τη θανατική μας καταδίκη: τα κόμματα εξουσίας, τα ευρωπαϊκά διευθυντήρια, το ΔΝΤ, το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, ο επιχειρηματικός κόσμος, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι. Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι τα πλούτη τους, τα προνόμια τους, η διάσωση του εκμεταλλευτικού τους συστήματος. Το μόνο που «υπόσχονται» είναι περισσότερη φτώχεια (υλική, συναισθηματική, πνευματική), περισσότερη τρομοκρατία, φασισμό και καταστολή. Γι' αυτό πραγματοποιούν εδώ και μήνες από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης μια προπαγανδιστική εκστρατεία εκφοβιστικών διλημμάτων: «συναίνεση ή χρεοκοπία», «ψηφίζουμε τα μέτρα ή βγαίνουμε εκτός ευρώ» κ.α. Και εξαπολύουν τα αστυνομικά τους σώματα καταστολής εναντίον όσων δε σκύβουν το κεφάλι.

Η απάθεια, ο φόβος, η γκρίνια, η αγανάκτηση, η (αυτ)απάτη των «ατομικών λύσεων» δεν οδηγούν πουθενά. Η αναζήτηση νέων σωτήρων, οι ξαναζεσταμένες σοσιαλδημοκρατικές ψευδαισθήσεις, ο συντηρητισμός και ο εκφασισμός καταλήγουν στις ίδιες τραγωδίες με τις νεοφιλελεύθερες «συνταγές» από διαφορετικούς δρόμους.

Αυτό που χρειάζεται είναι να βγούμε από το καβούκι μας, να συναντηθούμε, να γνωριστούμε, να μιλήσουμε, να συνδιαμορφώσουμε, να πάρουμε αποφάσεις από κοινού και να τις κάνουμε πράξη συλλογικά. Να αυτοοργανώσουμε την καθημερινή μας ζωή και τους αγώνες μας. Να συλλογικοποιήσουμε και να συντονίσουμε τις αντιστάσεις μας. Να δημιουργήσουμε δίκτυα αλληλοβοήθειας σε κάθε γειτονιά.

Κι ακόμα παραπέρα, να αποκαθηλώσουμε τις αξίες, τις νοοτροπίες, τις απόψεις, τα «θέσφατα» του καπιταλιστικού-εξουσιαστικού συστήματος από τις συνειδήσεις μας. Να οραματιστούμε και να επιδιώξουμε έναν άλλο κόσμο, ελευθερίας, ισότητας, αξιοπρέπειας, αμοιβαιότητας, αλληλεγγύης, κοινοκτημοσύνης, χωρίς πλαστούς διαχωρισμούς και κοινωνικές διακρίσεις.

Μόνο έτσι θα αντέξουμε μες την επιβαλλόμενη κοινωνική ερείπωση και βαρυχειμωνιά και θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια νέα άνοιξη: με συντροφικότητα κι αντάρτικη καρδιά.

48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ

-Τρίτη 6/11, 11.00πμ, ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ - ΑΘΗΝΑ, Συγκέντρωση των συνελεύσεων γειτονιάς στο Πολυτεχνείο (Πατησίων & Στουρνάρη)

-Τετάρτη 7/11, 11.00πμ, πλατεία Λαού (Ταμπούρια), ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

-Τετάρτη 7/11, 5.00μμ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην πλατεία Συντάγματος, ημέρα ψήφισης των μέτρων (προσυγκέντρωση των συνελεύσεων γειτονιάς, 5.00μμ στην πλατεία Κοραή)

ΑΝ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ

Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι

πηγή : http://anarxiko-resalto.blogspot.com/2012/11/...


1 2 3 4

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ το απόγευμα 5μ.μ.

πηγή : http://denplirono.wordpress.com/2012/11/07/ολ...