Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 στις 12.00

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αντιφασιστική αντικατασταλτική πορεία

Διοργάνωση: ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

________________-jVyh0w.png

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΩΡΑ 12Μ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Η εκλογική άνοδος της Χρυσής Αυγής και η όξυνση της ναζιστικής τρομοκρατίας έρχονται να επιβεβαιώσουν όσα ισχυριζόμαστε επί χρόνια. Κόντρα σε όλους αυτούς που ισχυρίζονταν ότι η ελληνική κοινωνία διέθετε κάποια μυστηριακή ανοσία απέναντι στο φασισμό, εμείς επιμέναμε ότι η Χρυσή Αυγή αποτελούσε πραγματικό κίνδυνο και ότι αν αφηνόταν ανενόχλητη, θα μπορούσε υπό ορισμένες οι συνθήκες να αναπτυχθεί. Τελικά η καπιταλιστική κρίση, η μνημονιακή λεηλασία και η σταθερή υποστήριξη του κρατικού μηχανισμού δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για να αναβιώσει ο φασισμός στην Ελλάδα του 2012.

Δεν χρειάζεται σοφία και κυρίως δεν χρειάζονται άλλες συζητήσεις για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής -ήδη έχουν γίνει πολλές. Τα πράγματα που πρέπει να γίνουν είναι απλά, και λίγο-πολύ όλοι και όλες τα αντιλαμβανόμαστε:

Πρώτον, δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε μια σπιθαμή ελεύθερου δρόμου στους ναζί. Χρησιμοποιώντας όλα τα αναγκαία μέσα (μαζικές κινητοποιήσεις, θεσμικές παρεμβάσεις, ενίοτε δε και φάπες) πρέπει να μπλοκάρουμε την τρομοκρατική δράση των ναζί. Κάθε ρατσιστική επίθεση πρέπει να θεωρείται πράξη πολέμου ενάντια στο Κίνημα συνολικά.

Δεύτερον, πρέπει να αναδείξουμε το αποτρόπαιο πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Οι ναζί όχι μόνο δεν είναι «αντισυστημική» δύναμη όπως θέλουν να παρουσιάζονται, αλλά αποτελούν πολύτιμο στήριγμα του συστήματος, οργανικό τμήμα της κρατικής καταστολής. Γι' αυτό και η αμέριστη στήριξη που τους δίνει η αστυνομία, γι' αυτό και η αστυνομική επίθεση στην αντιφασιστική μοτοπορεία καθώς και τα βασανιστήρια που ακολούθησαν. Πρέπει λοιπόν ο λόγος μας να καταρρίψει το προπαγανδιστικό ψεύδος πάνω στο οποίο η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να χτίσει το προφίλ της.

Τρίτον, πρέπει να αντιπαρατεθούμε σθεναρά με τα κρατικά ιδεολογήματα που εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού. Αν δεν σταματήσουμε τη μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους, αν δεν θρυμματίσουμε τους εθνικιστικούς μύθους, αν δεν σφυρηλατήσουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων ανεξαρτήτως καταγωγής, τότε δεν θα μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε τη Χρυσή Αυγή. Όσα λένε οι ναζί δεν είναι παρά η ακραία εκδοχή πλευρών της καθεστωτικής ιδεολογίας. Επομένως, η αντιπαράθεση με αυτά τα καθεστωτικά ιδεολογήματα είναι κομμάτι της αντιφασιστικής πάλης.

Το Σάββατο 24 Νοέμβρη στις 12:00 στα Προπύλαια οργανώνεται μια σημαντική ενωτική διαδήλωση ενάντια στο φασισμό και την καταστολή. Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καλεί σε μαζική συμμετοχή σε αυτήν την κινητοποίηση. Πρέπει να είμαστε πολλοί και πολλές στο δρόμο για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι ο φασισμός δεν θα περάσει!

κάλεσμα : Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή : http://diktio.org/node/827


1 2 3 4 5 6 7 8 9

διοργάνωση : Μαθητές-τριες ενάντια στο φασισμό

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Όλοι στα Προπύλαια

24 Νοέμβρη 12.00π.μ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=40729


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αντιφασιστική-Αντικατασταλτική Πορεία

24 Νοέμβρη, 12:00, Προπύλαια

Το τελευταίο διάστημα, η τρομοκρατική δράση της Χρυσής Αυγής καθώς και η όξυνση της κρατικής καταστολής δείχνουν ότι επιταχύνεται ο κατήφορος του καθεστωτικού αυταρχισμού. Σταχυολογούμε ενδεικτικά περιστατικά: εκατοντάδες ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής με πλήρη κάλυψη της αστυνομίας, επιχείρηση πολιτικής νομιμοποίησης των ναζί από σειρά ΜΜΕ, βασανιστήρια σε βάρος των συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας, τραμπουκισμοί στο Χυτήριο, αστυνομικά πογκρόμ κατά των μεταναστών, άγρια καταστολή κινητοποιήσεων και διαπόμπευση συλληφθέντων διαδηλωτών.

Δεν πρέπει να υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, βασικός υπερασπιστής στην πράξη της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Αυτή η συμμορία δεν επιχειρεί να μόνο να αποπροσανατολίσει, στρέφοντας τους ντόπιους εναντίον των μεταναστών, αλλά αποτελεί μηχανισμό καθεστωτικής βίας που στοχεύει τις λαϊκές αντιστάσεις στη μνημονιακή λεηλασία, καθώς κι οποιονδήποτε δεν ανταποκρίνεται στο φασιστικό πρότυπο του νόμου και της τάξης (μετανάστες, αγωνιστές του κινήματος, ομοφυλόφιλοι). Φασιστική τρομοκρατία και κρατική βία υφαίνουν ένα ενιαίο πλέγμα καταστολής κι εξελίσσονται στα βασικά στηρίγματα του κλυδωνιζόμενου συστήματος.

Απέναντί σε αυτήν την κατάσταση αποφασίσαμε μετά από δύο ανοιχτές συνελεύσεις τη διοργάνωση αντιφασιστικής-αντικατασταλτικής πορείας το Σάββατο 24 Νοέμβρη στις 12:00 (Προπύλαια).

Καλούμε σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, λαϊκές συνελεύσεις, τοπικές αντιφασιστικές επιτροπές, μεταναστευτικές κοινότητες, συλλογικότητες αλλά και ανένταχτους αγωνιστές/τριες, να συμμετάσχουν σε αυτήν την κινητοποίηση με το δικό τους πολιτικό πλαίσιο

· Μπλόκο στη Χρυσή Αυγή και το φασισμό

· Αντίσταση στην κρατική καταστολή

· Συνεχής αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση και το ρατσισμό

Ανοιχτή Πρωτοβουλία

Επόμενη οργανωτική συνέλευση Τρίτη 20/11, Πολυτεχνείο, 7:00μμ

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Νοε


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αντικαταταλτική - Αντιφασιστική Διαδήλωση

antif24net.jpg

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

Η οξύτατη εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, η γιγάντωση της ανεργίας και της φτώχειας, οι αποκλεισμοί από τα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και η συνολική απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας είναι κομμάτι της επίθεσης των αφεντικών και του κράτους στην κοινωνία.

Για να επιτύχουν τους αντικοινωνικούς τους σχεδιασμούς, προωθούν την υποταγή και τον εκφασισμό της μέσα από το χτύπημα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων και την ένταση της καταστολής (βασανιστήρια, κακουργηματικές διώξεις, δημοσίευση φωτογραφιών συλληφθέντων, επιθέσεις σε συνελεύσεις γειτονιάς και αυτό-οργανωμένους χώρους).

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ

-Που δρουν επικουρικά και παράλληλα με τις επίσημες κατασταλτικές δυνάμεις με στόχο τόσο τα πιο αδύναμα κομμάτια της τάξης των καταπιεσμένων, όπως οι μετανάστες, όσο και τα πιο ριζοσπαστικά κομμάτια των αγωνιζόμενων.

-Που αποτελούν εφεδρεία του καθεστώτος και πριμοδοτούνται ανοιχτά από αυτό ως αντεπαναστατικό ανάχωμα στον αγώνα χιλιάδων ανθρώπων στους δρόμους για ισότητα και ελευθερία.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥΣ

κάλεσμα : Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική Αυτοδιεύθυνση

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αντιφασιστική αντικατασταλτική πορεία

κάλεσμα : ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ak-antifa.jpg

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

κάλεσμα : Α.Π. Ροσινάντε

rocinante_logo-CniO5X.jpg

Η Α.Π. Ροσινάντε συμμετέχει στην αντικαταταλτική - αντιφασιστική διαδήλωση.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αντιφασιστική-Αντικατασταλτική πορεία

Αθήνα, Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, 12:00

εργατική εφημερίδα ΔΡΑΣΗ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Πορεία 24-11-21012 ενάντια σε κράτος και παρακράτος

κάλεσμα : ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.....ΠΟΡΕΙΑ 24-11-2012 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 12μμ....ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΤΓΗ ....

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...