Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 18.00

Συνέλευση του Συντονιστικού Αγώνα Πολιτών

Το γεγονός:

4 κλούβες με ΜΑΤ και όλων των ειδών τα όργανα του νόμου έσπευσαν κατόπιν εντολής του αντιπεριφερειάρχη Δεικτάκη να σπάσουν την κατάληψη του κτίριου των διοικητικών υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από τους εργαζόμενους του (η οποία είναι σε εξέλιξη εδώ και 9 μέρες). Συλλαμβάνονται 3 εργαζόμενοι και Συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας, οι οποίοι θα δικαστούν στης 17 Ιανουαρίου 2013.

Και οι προεκτάσεις του:

Αυτό που έγινε, ειδικά με τον θεαματικό τρόπο με τον οποίο έγινε, αποτελεί ένα σαφές μήνυμα με αποδέκτη την κοινωνία συνολικά, και αυτό δεν είναι τίποτα λιγότερο από ότι: καθίστε καλά, διαμαρτυρηθείτε συμβολικά αλλά μέχρι εκεί. Το γεγονός ότι στην συνέχεια αποχώρισαν και το κτίριο ανακαταλήφθηκε, οφείλεται κατά την γνώμη μας στο γεγονός ότι ούτε η ΕΛ.ΑΣ. αλλά ούτε και ο Δεικτάκης (άξιος αντιπρόσωπος της μνημονιακής κυβέρνησης) δεν ήθελαν να έρθουν αντιμέτωποι με την δυναμική που θα αποκτούσε ο αγώνας μετά από τέτοιου είδους καταστολή. Αυτό σημαίνει πώς φοβούνται ακόμη και το ενδεχόμενο να μας βρουν μπροστά τους ενωμένους.

Εμείς από μεριάς μας καταγελούμε την υποκριτική στάση του αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος είναι και ο βασικός υπεύθυνος για τα όσα συνέβησαν, προβληματιζόμαστε για το υπερθέαμα καταστολής από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. και δηλώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας σε όλους-ες όσους-ες επιμένουν να αγωνίζονται.

Επιπλέον θέλουμε να τονίσουμε ότι, οι δίκαιοι αλλά αποκομμένοι αγώνες για κλαδικά ζητήματα είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν αν δεν τοποθετηθούν από μεριάς των σωματείων σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Δεν είναι δυνατόν να προσπαθούμε να σώσουμε το δέντρο όταν καίγεται το δάσος. Είναι κομβικό να επιτευχθεί ο συντονισμός όλων μας (σωματεία πολίτες, κινήματα), ώστε να δομήσουμε το μέτωπο που θα ανατρέψει το παρόν πολιτικό κατεστημένο.

Γι αυτό και καλούμε όλους τους φορείς, σωματεία και πολίτες στην επόμενη συνέλευση του Συντονιστικού Αγώνα Πολιτών Ηρακλείου την Τρίτη 4/12, 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ