Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 18.00

Ανοιχτή Σύσκεψη-Συνέλευση ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης

ke-PYpkpn.jpg

Ανοιχτή Σύσκεψη-Συνέλευση ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης, Σάββατο 1/12/2012, 6 μμ, στην ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 51)

Φίλοι, ες

με τη συμμετοχή δεκάδων αντιφασιστών-στριών πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι δύο τοπικές εκδηλώσεις της ΚΕΕΡΦΑ στις 21 Νοέμβρη στη Φιλοσοφική Σχολή και στις 25 Νοέμβρη στο δημαρχείο Συκεών, με θέμα την πάλη ενάντια στο ρατσισμό και τις απαντήσεις στους μύθους και την ψεύτικη προπαγάνδα κυβέρνησης και φασιστών. Είχαν προηγηθεί σειρά παρεμβάσεων ιδίως σε σχολεία του κέντρου Θεσσαλονίκης και της περιοχής Νεάπολης-Συκεών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε ο προβληματισμός που ανατπύχθηκε μεταξύ εκπαιδευτικών της Γ' ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στην εκδήλωση των Συκεών, σχετικά τόσο με την εθνικιστική οπτική της εκπαίδευσης στο μάθημα της ιστορίας αλλά και συνολικότερα, όσο και σχετικά με το ρόλο των εκπαιδευτικών ατομικά και συλλογικά στην καταπολέμηση των εθνικιστικών-ρατσιστικών ιδεών και της φασιστικής απειλής. (στα συνημμένα, το κείμενο της παρέμβασης του προέδρου της Γ' ΕΛΜΕ Τρ. Τρανού)

Ανάλογες τοπικές εκδηλώσεις προγραμματίζονται τις επόμενες μέρες και σε άλλες γειτονιές.

Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει δυναμικά και η οργάνωση της πρωτοβουλίας, που αποφασίστηκε από την ΚΕΕΡΦΑ στο Γκάζι, για ενωτικό πανελλαδικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 19 Γενάρη του 2013.

Για την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, αλλά και το συντονισμό των τοπικών δράσεων, όσο και της καμπάνιας για τις 19 Γενάρη πραγματοποιούμε την σχεδόν καθιερωμένη μηνιαία ανοιχτή συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 1/12/2012, 6 μμ, στην ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 51-απέναντι από το μπαρ "Λούκι Λουκ").

Η παρουσία όλων μας είναι χρήσιμη και απαραίτητη!

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...