τι; : πορεία θεματική : καταστολή

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 στις 11.00

Πορεία 6 Δεκέμβρη

Δείτε το σχετικό αρχείο ____________6_________.docx

Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες ...

Η δολοφονία του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου το 2008 από τον ειδικό φρουρό της Ελληνικής Αστυνομίας Κορκονέα. Η δολοφονία του Αλέξη αποτέλεσε μια εν ψυχρώ εκτέλεση, ένα έγκλημα που αποσκοπούσε στην τρομοκρατία και στην καταστολή των επεισοδίων. Αντιθέτως αυτή η ασύλληπτη πράξη του Κορκονέα, οδήγησε σε μια σειρά αντιδράσεων και ταραχών σε πανελλήνιο επίπεδο σε όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις. Αυτόματα ο λαός αντέδρασε και οργανώθηκαν πορείες διαδηλώσεις κατά της βίαιης καταστολής των ματ. Μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια εξέγερση όπου ο λαός συνειδητοποίησε ότι καπιταλιστική παρακμή οδηγεί σε μια αρρωστημένη γεμάτη φόβο κοινωνία όπου κυριαρχεί η αγάπη για την εξουσία. Αυτόματα ο λαός δραστηριοποιήθηκε και υπήρξε μια σειρά αντιδράσεων και κινητοποιήσεων κυρίως από τους νέους.

Τί γίνεται τώρα?

Τέσσερα χρόνια μετά θυμόμαστε το περιστατικό το καταδικάζουμε και το παίρνουμε ως αφορμή για να υπενθυμίσουμε στο κόσμο το πραγματικό πρόσωπο της καπιταλιστικής κοινωνίας στην οποία ζούμε χωρίς να αντιδρούμε. Ήρθε επιτέλους η στιγμή να ξεσηκωθούμε. Έφτασε η ώρα να οργανωθούμε σα λαός να σπάσουμε τις αλυσίδες μας και να πολεμήσουμε το σύστημα. Χρειαζόμαστε ένα πανλαϊκό κίνημα. Όταν οι εργαζόμενοι οι φοιτητές και οι μαθητές λειτουργούν οργανωμένα και ομαδικά είναι πραγματικά ανίκητοι! Όταν ο λαός πολεμάει έχοντας κοινούς στόχους και σκοπούς μπορεί αν ανατρέψει τα πάντα και να επιβάλλει τα θέλω του. Δεν ερχόμαστε ως φωστήρες, το μόνο που θέλουμε είναι να προβληματίσουμε το λαό. Είναι αναγκαίο να εξετάσουμε κριτική την όλη κατάσταση στην Ελλάδα, από την βίαιη αστυνομική καταστολή ως αποτελέσμα του αυταρχικού συστήματος, και το αντίκτυπο έχει στη ποιότητα ζωής μας. Ποιος επωφελείται τελικά; Το περιστατικό της δολοφονίας του Αλέξη αποτελεί μια αφορμή για εμάς να αντιδράσουμε και να δείξουμε τι μπορούμε να καταφέρουμε αν είμαστε ενωμένοι, αψηφώντας το φόβο που μας προκαλούν οι αστυνομικές δυνάμεις θα αλλάξουμε όσα ευθύνονται για την κατάντια της κοινωνίας!

Οργάνωση σημαίνει δύναμη!

Για να μπορούμε να τους ανατρέψουμε συθέμελα επιβάλλεται να είμαστε ενωμένοι και οργανωμένοι. Αυτό το πρόβλημα θέλουμε και μπορούμε να λύσουμε στους μαθητές που πολεμάνε απ'το δικό τους μετερίζει. Είμαστε εδώ ως κάτι διαφορετικό για να οργανώσουμε μαθητές φοιτητές και εργαζόμενους δημιουργώντας ένα σύνδεσμο για να μπορούμε να ακουστούμε. Για να καταφέρουμε να ανατρέψουμε τα πράγματα πρέπει να είμαστε οργανωμένοι. Αν θέλουμε να νικήσουμε το σύστημα είναι αναγκαίο να πολεμήσουμε σαν κοινωνία σαν μια γροθιά! Αυτά που πρεσβεύουμε είναι αυτά που ο λαός ζητάει! Θέλουμε να μπορούμε να εκφραζόμαστε ελεύθερα και να αντιδρούμε χωρίς τον τρόμο που μας προκαλούν οι δυνάμεις των ματ, προστατεύοντας αυτούς που έχουν τα πλούτη και την εξουσία! Θέλουμε να σταματήσει αυτή η καπιταλιστική παρακμή που έχει ως αποτέλεσμα την εξαθλίωση του λαού!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 11:00 ΑΠ'ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Ανυπόταχτοι μαθητές - Πρωτοβουλία Che Guevara

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...