Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 στις 20.00

2 καλέσματα : 1 2

Κουζίνα οικονομικής ενίσχυσης ΒΙΟ.ΜΕΤ.

«Λέμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής κάνουμε την αρχή αλλά δεν μένουμε έτσι. Να συνεχίσουν κι άλλα εργοστάσια, εμπορικές επιχειρήσεις, πολυεθνικές. Και λέμε επίσης, πως οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕΤ, συνάδελφοι και συναγωνιστές, είναι μια χούφτα άνθρωποι. Σαν μια χούφτα που κλείνει μέσα της το χιόνι. Που το κάνουμε χιονόμπαλα και το πετάμε. Την πετάμε στην πλαγιά και αυτή αρχίζει να κατρακυλάει, κι όσο κατρακυλάει τόσο μαζεύει χιόνι, και μαζεύει κι άλλο χιόνι, κι άλλο, κι όλο μεγαλώνει αυτή η μπάλα κι όλο γίνεται και μεγαλύτερη. Και μαζεύει και κολλάει πάνω της εργαζόμενους, ανέργους, νοικοκυρές, φοιτητές, αγρότες. Και φυσικά είναι και η αλληλεγγύη, που φροντίζει να μην χτυπήσει πουθενά και σπάσει. Να φτάσει στο τέλος της πλαγιάς αλώβητη και να χει γίνει μεγάλη σαν τη γη. Τότε, συνάδελφοι και συναγωνιστές, και μόνο τότε μπορούμε να πούμε πως νικήσαμε…»

Οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, ενός εργοστασίου παραγωγής δομικών υλικών στη Θεσσαλονίκη, είναι απλήρωτοι από τον Μάη του 2011. Από πέρσι τον Σεπτέμβρη άρχισαν επίσχεση διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους κρατώντας παράλληλα βάρδιες στο εργοστάσιο για να μην πάρει η εργοδοσία τον εξοπλισμό. Μέσα σε αυτή την πορεία του αγώνα τους συνειδητοποίησαν ότι η καλύτερη λύση είναι να πάρουν οι ίδιοι το εργοστάσιο στα χέρια τους μέσω ενός εργατικού συνεταιρισμού και να το δουλέψουν υπό καθεστώς αυτοδιαχείρισης.

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Βιομηχανικής Μεταλλευτικής είναι ένα σωματείο βάσης που λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά βασιζόμενο αποκλειστικά στις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων. Για να πετύχουν οι εργαζόμενοι τον στόχο τους χρειάζονται ένα δυνατό πανελλαδικό κίνημα αλληλεγγύης. ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

g2993

πηγή : http://xanadu.espivblogs.net/2012/12/18/κουζί...


Δεκέμβρης στο Xanadu

πηγή : http://xanadu.espivblogs.net/2012/12/04/%ce%b...