Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 στις 20.00

Βραδιά αλληλεγγύης και ενίσχυσης στο Σάββα Ξηρό


Βραδιά αληλεγγύης στο Σάββα Ξηρό

Στις 18/12 δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Πειραιά η αίτηση του Σάββα Ξηρού για διακοπή έκτισης της ποινής του για σοβαρούς λόγους υγείας.

Με αυτή την αφορμή, η Δράση για την Ελευθερία προβάλλει το ντοκυμαντέρ "Ο άνεμος φυσάει, τα σύννεφα προμηνύουν θύελλες", γύρω από την εφαρμογή των τρομονόμων από το 2002 και μετά

και διοργανώνει ρεμπέτικη βραδιά και φαγοπότι για την οικονομική ενίσχυση της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στο Σάββα Ξηρό

την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012, 8 μ.μ., στο Κοινωνικό Κέντρο-Στέκι Μεταναστών, Ερμού 23, Θεσσαλονίκη

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ

Στις 18/12 δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Πειραιά η αίτηση του Σάββα Ξηρού για διακοπή έκτισης της ποινής του για σοβαρούς λόγους υγείας. Oι κρατικοί μηχανισμοί εδώ και δέκα χρόνια αρνούνται στον κοινωνικό αγωνιστή Σάββα Ξηρό την παροχή επαρκούς νοσηλείας στα πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Μια ελπίδα διαφάνηκε όταν με έκπληξη ακούσαμε την απόφαση του Α' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά για 5μηνη διακοπή της ποινής του φυλακισμένου αγωνιστή, ώστε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Η νοσηλεία του όμως εξελίχθηκε σε ένα καλοστημένο παιχνίδι του κράτους και των οργάνων καταστολής καθώς μέσα σε 5 μέρες του δίνεται εξιτήριο και μεταφέρεται εσπευσμένα πίσω στη φυλακή.

Απαιτούμε από την αστική δικαιοσύνη να αποφασίσει αυτή τη φορά χωρίς τις υποδείξεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Να δοθεί ένα τέλος στον αργό θάνατο που τον έχει καταδικάσει από το 2002 και να σταματήσουν οι εκδικητικές μεθοδεύσεις εξόντωσης του αγωνιστή -αντάρτη πόλης Σάββα Ξηρού.

Τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών οφείλουν να μην σιωπήσουν μπροστά σε αυτό το έγκλημα που συντελείται στην υπόγεια ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Είναι αυτονόητο ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στο κατ' ευφημισμό νοσοκομείο του Κορυδαλλού, όπου τα μόνα φάρμακα που παρέχονται απλόχερα είναι τα ψυχοφάρμακα.

Καλούμε τους αγωνιζόμενους ανθρώπους, αυτούς που σήμερα αντιμετωπίζουν σε κάθε κινητοποίηση τους την τρομοκρατία του κράτους να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα του Σάββα Ξηρού. Γιατί όποιος ξεχνάει τους αιχμαλώτους πολέμου, ξεχνάει και τον ίδιο τον πόλεμο.

Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟΥ

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

http://actionforliberty.wordpress.com


Εκδηλώσεις, προβολές ταινιών, βιβλιοπαρουσιάσεις διοργανώνονται τον Δεκέμβρη στο Κοινωνικό Κέντρο- Στέκι Μεταναστών τον Δεκέμβρη

πηγή : http://www.alterthess.gr/content/dekembris-st...