Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 στις 18.00

Παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο ενάντια στην καταστολή

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. ΣΕ ΠΑΓΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Την Πέμπτη 17 Γενάρη γίναμε μάρτυρες της καταπάτησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στην Ιόνιο Ακαδημία και συνέλαβαν 28 φοιτητές χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο. Οι φοιτητές του Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. περιμέναμε την Πρύτανη Αναστασία Σαλή - Παπασαλή και τον Αντιπρύτανη Σταύρο Κάτσιο να ακούσουν τα αιτήματά μας για το εξάμηνο εξωτερικού, το οποίο με υπουργική απόφαση έγινε προαιρετικό, δημιουργώντας πτυχία δύο ταχυτήτων. Δεν είχε γίνει κατάληψη του χώρου, δεν είχαν προκληθεί ζημίες, ούτε παρακωλύθηκε κάποια διαδικασία.

Γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο συμβάν δεν είναι σε καμία περίπτωση ουρανοκατέβατο, η καταστολή έχει γίνει πια ωμή και απροκάλυπτη. Η μνημονιακή πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ τσακίζει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εργασιακά δικαιώματα και καταστρέφει τη δημόσια παιδεία και υγεία. Η κυβέρνηση πλέον σε μια επίδειξη αυταρχισμού και αδιαλλαξίας επιτίθεται καθημερινά σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί τα κεκτημένα δεκαετιών.

Οι φοιτητές δεν είναι ξεκομμένο κομμάτι της κοινωνίας και δεν μπορούν να παλέψουν μόνοι τους. Τα μέτρα της τρικομματικής κυβέρνησης πλήττουν τις οικογένειές μας και καταστρέφουν το μέλλον μας. Ήδη μέσα στο πανεπιστήμιο βλέπουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν: ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία με προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και έπεται η συνέχεια: ανεργία και στην καλύτερη περίπτωση stage ή ημιαπασχόληση. To σύστημα που ζούμε φέρνει την πλήρη εκμετάλλευση και εξαθλίωση του λαού στο βωμό του κέρδους.

Η τρομοκρατία που σκοπεύει να πνίξει την κοινωνική οργή και αντίσταση δεν θα περάσει. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να καταπνίξει τις δίκαιες απεργίες, με βίαιη καταστολή και επίταξη εργασίας θα πέσουν στο κενό. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και γενικότερα όλων των εργαζομένων και των ανέργων. Όλα τα κομμάτια της κοινωνίας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα προβλήματά τους συνδέονται και έχουν κοινή ρίζα. Πρέπει να υπάρξει κοινός, συντονισμένος και οργανωμένος αγώνας στο δρόμο για την ανατροπή.

Καλούμε τους Συλλόγους φοιτητών, καθηγητών, διοικητικών υπαλλήλων, εργατικά σωματεία και πολιτικές συλλογικότητες της Κέρκυρας σε παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη 31/1/2013, με προσυγκέντρωση 18.00 στο προαύλιο του τμήματος Ιστορίας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ.

πηγή : http://www.left.gr/article.php?id=22157