Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 στις 19.00

Συνέλευση για τη δημιουργία Αντιφασιστικών Επιτροπών

Στις 8 Φλεβαρη στο Εργατικό Κέντρο η ΚΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους αντιφασίστες και αντιφασίστριες της πόλης να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα μετά τις 19 Γενάρη! Να χτίσουμε αντιφασιστικές επιτροπές παντού! Σε κάθε γειτονιά, εργατικό χώρο, σχολείο και σχολή. Πριν την εκδήλωση θα προβληθεί βίντεο από τη διαδήλωση και συναυλία της 19 Γενάρη, ενώ στη συζήτηση το λόγο θα έχουν αγωνιστές από γειτονιές, εργατικούς χώρους, σχολές και σχολεία.

Η κινητοποίηση «19 Γενάρη, Αθήνα-πόλη αντιφασιστική» είναι σταθµός στην πάλη για να ξηλώσουµε τη ρατσιστική εκστρατεία του Δένδια και τις επιθέσεις των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η ατζέντα της κυβέρνησης έχει δεχτεί ισχυρά πλήγµατα. Συνεργάζεται µε την Χρυσή Αυγή και παριστάνει ότι τάχα την περιορίζει(!) µε τη πολιτική των ρατσιστικών επιχειρήσεων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των αστυνοµικών εισβολών σε πανεπιστήµια και κατειληµµένους χώρους. Οι κραυγές του Σαµαρά ότι θα ανακαταλάβει την Αθήνα και θα «βάλει τέλος στην ανοµία» δεν µπορούν να κοροϊδέψουν κανένα, αντίθετα εξοργίζουν. Αλήθεια πόσες δολοφονίες µεταναστών πρέπει να γίνουν για να παραδεχτεί η συγκυβέρνηση ότι το πιο µεγάλο «κέντρο ανοµίας» είναι τα γραφεία των φασιστών;

Για αυτό δυναµώνει η αντιρατσιστική και αντιφασιστική οργή σε όλη την Ελλάδα. Έχει κερδίσει τη διεθνή αλληλεγγύη σε πρωτοφανή βαθµό. Σε πάνω από είκοσι χώρες και πενήντα πόλεις ξεδιπλώθηκε ένα κίνηµα αντιφασιστικής αλληλεγγύης για τις 19 Γενάρη.

Το κύµα στην Ελλάδα αγκάλιασε εκατοντάδες ανθρώπους των Γραµµάτων και των Τεχνών, Δηµοτικούς Συµβούλους, συνδικαλιστές, τις κοινότητες µεταναστών, τους µαθητές, τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς. Κινητοποιήθηκαν κοινότητες οµοφυλόφιλων, απόγονοι θυµάτων του Ολοκαυτώµατος. Οι γειτονιές έχουν δρόµους που γράφουν τη δικιά τους ιστορία ενάντια στους απόγονους των γερµανοτσολιάδων, των ταγµατασφαλιτών της Κατοχής οδηγώντας σε αποµόνωση τις ναζιστικές συµµορίες: δεν χωράνε πουθενά ήταν το µήνυµα από την Κρήτη µέχρι τη Θράκη και από τα Γιάννενα µέχρι τα νησιά του Αιγαίου.

Οι ακτιβιστές και οι ακτιβίστριες της Κίνησης Ενωµένοι Ενάντια στο Ρατσισµό και τη Φασιστική Απειλή λειτούργησαν πυροδοτικά για αυτό το κίνηµα και εξασφάλισαν την ενωτική δράση, τη µαζική συµµετοχή, την πλατειά στήριξη και τη ριζοσπαστική µαχητική αντιµετώπιση στις γειτονιές, τα σχολεία, τους εργασιακούς χώρους. Στήριξαν τους οργισµένους µετανάστες στον αγώνα τους ενάντια στην Αστυνοµία και τους φασίστες.

Είναι ώρα να κλιµακώσουµε αυτό το κίνηµα και να το οδηγήσουµε στη νίκη! Στο µεσοπόλεµο οι φασίστες στη Γερµανία, την Ιταλία και την Ισπανία σύντριψαν την εργατική αντίσταση και οδήγησαν τη κοινωνία στη βαρβαρότητα των Νταχάου, των θαλάµων αερίων και το µακελειό του Β' Παγκοσµίου Πολέµου. Η κραυγή ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ είναι ώρα να οδηγήσει σε οργάνωση του κινήµατος σε κάθε γειτονιά, εργασιακό χώρο, σχολείο και σχολή. Να αγκαλιάσει εργαζόµενους και νέους, ντόπιους και µετανάστες, τους άνεργους, τους µικροµαγαζάτορες που έχασαν το βιός τους µέσα στην κρίση, όλους τους κατατρεγµένους.

Κλιµακώνουµε τώρα τη δράση µας για να αποµακρύνουµε κόσµο που εξαπάτησαν οι νεοναζί δολοφόνοι φορώντας τη µάσκα του «έλληνα πατριώτη», του «αγαναχτισµένου αντισυστηµικού». Παλεύουµε για την νοµιµοποίηση των µεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να φύγει η FRONTEX, να ανοίξουν τα σύνορα για τους κατατρεγµένους των πολέµων, των δικτατοριών και των καταστροφών. Να µην αφήσουµε το Σαµαρά µαζί µε το Καµένο και τους νεοναζί να πάρουν πίσω το δικαίωµα για την ιθαγένεια των παιδιών των µεταναστών.

Το αντιφασιστικό αντιρατσιστικό κίνηµα είναι δύναµη στήριξης των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων για µια άλλη καλύτερη κοινωνία χωρίς εκµετάλλευση και καταπίεση. Δυναµώνει την αντίσταση στις βάρβαρες πολιτικές που µε τα Μνηµόνια της λιτότητας, της φτώχειας, της διάλυσης της παιδείας, της υγείας, των συγκοινωνιών έχουν οδηγήσει σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, έχουν αφήσουν άστεγους στους δρόµους και ανθρώπους να πεθαίνουν από το κρύο στα παγωµένα σπίτια τους. Δεν περνάει ο αποπροσανατολισµός ότι γι αυτά φταίνε οι µετανάστες και όχι µια χούφτα Τραπεζιτών, εφοπλιστών, βιοµηχάνων που τους υπηρετούν συγκυβέρνηση και νεοναζί.

Μπορούµε να νικήσουµε!

επικοινωνία :

πηγή : email που λάβαμε στις 31 Ιανουάριος 19h